“Bay Beyzbol” Bob Uecker ile bir ziyaret

amazing

New member
Babe Ruth üslerin arasında dolaştığından beri, beyzbolun geleceği hakkında korkunç tahminler yapılıyordu: Zaman, ulusal eğlencenin üzerinden geçti; çok yavaş, çok pastoral. Geçen yılın World Series TV reytingleri ve bu sezonun vuruş ortalamaları son 50 yılın en düşük seviyelerine ulaştı. Beyzbol ölüyor diyorlar.

Ancak oyunun iki güçlü oyuncusu New York Yankees ve Los Angeles Dodgers arasındaki mevcut Dünya Serisini bir kenara bırakın. Beyzbolun sağlığı hakkında daha iyi hissetmek ister misiniz? Milwaukee Brewers'ın maçına git.

Orada, Major League Baseball'un en küçük pazarında, projektör ışıkları altında lor peyniri terliyor, donmuş muhallebi toplanıp vuruş kasklarına dönüşüyor, memleketi Miller özgürce akıyor ve stadyumun ikinci katında en özgün Milwaukee dokunuşu var: “Bay Beyzbol” adını verdikleri yayıncı. ”

Milwaukee Brewers'ın daimi oyun bazında spikeri Bob Uecker.

Haberler

Bob Uecker, büyükler liginde yakalayıcı olarak altı farklı sezonda Brewers adına hiç atış yapmadı. Ancak takımın maç bazında spikeri olarak geçirdiği yarım yüzyıl boyunca, doğduğu şehrin eşit oranda belediye başkanı ve maskotu oldu; bu arada daha büyük pazarlardan gelen teklifleri de geri çevirerek sahaları erteledi.

1980'lerde Yankees'in sahibi George Steinbrenner, Uecker'i işe almaya çalıştı. “Steinbrenner, Yankees'e katılma konusunda benimle konuşmak için birkaç kişiyi gönderdi” dedi, “ama Milwaukee'yi sevdim. Burada doğup büyüdüm!”

Uecker, birinci lig kariyerine 1962'de, takım Atlanta'ya taşınmadan önce Milwaukee Braves'le başladı. “Ben Milwaukee'den Braves'le sözleşme imzalayan ilk oyuncuydum” dedi. “Aynı zamanda Braves tarafından ikinci liglere gönderilen ilk Milwaukee yerlisiydim!”

Uecker'in sahadaki yetersizlikleri oyununa engel oluyorsa Oyuncu ve komedyen olarak uzun ve kazançlı ikinci kariyerinde en iyi malzemelerinden bazılarını sağladılar. Kupkuru bir zekayla Johnny Carson'ın “Tonight Show” programında 40'tan fazla kez sahneye çıktı.

Dedi ki, “'Bu Gece Şovlarını' ne zaman isterlerse yapardım. Pazar öğleden sonra buradan ayrılır, Los Angeles'a uçar, Pazartesi gecesi şovunu yapar, tekrar buraya kırmızı göz alır ve Salı günü burada olurdum. oyun.”

Johnny Carson: “Mümkün olduğu kadar çabuk, oynadığın tüm takımları bana ver.”
Uecker: “Yine Cesurlar, Kardinaller, Phillies ve Cesurlar. Sonra, Haziran ayında ben de…”

Carson'ın konuk oyuncu kadrosu, bir dizi dikkate değer TV reklamının yanı sıra sitcom'da başrol oynamasına ve belki de en unutulmazı, “Major League” filmlerinde sürekli saldırıya uğrayan spiker Harry Doyle rolüne yol açtı. Geçtiğimiz yaz Milwaukee'deki American Family Field'da “Harry Doyle Bobblehead Gecesi” Uecker'e sadık olanları ortaya çıkardı.

En sevdiği “Bob Uecker repliği” sorulduğunda şu cevabı verdi: “'Juuuuust biraz dışarıda.' Eşimin beni birçok kez koyduğu yer burası!”

Bob Uecker, “60 Dakika” muhabiri Jon Wertheim ile birlikte.

Haberler

Bud Selig, 16 yıl beyzbol komiseri olarak görev yapmadan önce Brewers'ın sahibiydi ve 1971'de yanlış yönlendirilerek Uecker'i izci olarak işe aldı. Selig, Uecker'in izci olarak tasarlanmadığının “meşru olarak doğru” olduğunu söyledi. “Lanet olası keşif raporunda patates püresi vardı. Ben okuyamadım. O okuyamadı” dedi.

Böylece Selig, o yıl Uecker'i Brewers'ın yayın standına taşıdı.

Bugün Uecker'in anısına bir heykel bile var, başka nerede? Üst güvertenin en son sırasında, bir direğin arkasında.

Evdeki en iyi koltuk.

Haberler

Brewers atıcısı Brandon Woodruff, tüm bu şöhrete, tüm gösterilere ve esprilere, gece geç saatlerde yapılan kahkahalara rağmen Uecker'in hâlâ bir oyuncu olduğunu düşünüyor, diyor: “Bize yakalandığı günler hakkında bilgi veriyor. O bizden biri. O, takımın bir parçası ve bence onu bu kadar çok kucaklamamızın nedeni de bu, bu yolculukta bizimle birlikte olması.”

Uecker'e göre sahadaki oyuncularla bir bağı var: “Ben oyunu oynadım. Yani ne kadar zor olduğunu biliyorum. Bu oyunu oynamanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Kazandığımızda maç kutlamaları, bu çok zor.” Bunun büyük bir kısmı dostum, o kulüp binasına girip onlarla birlikte olabilmek.”

Ancak beyzbol acımasızdır ve Milwaukee'de kutlamalar kısa ömürlüdür. Bu ayın başlarında, Brewers'ın Ulusal Lig Wild Card Serisini kazanmasına sadece iki sayı kalmışken, New York Mets dramatik bir sayıyla geriden geldi.

Uecker radyoda acısını gizlemedi: “Size söylüyorum, bunda… biraz acı vardı.”

Brewers'ın ilk Dünya Serisi şampiyonluğunu beklemek gerekecek.

Uecker'in spiker olarak son maçına bu yürek parçalayıcı mağlubiyet damgasını vurmuş olabileceği yönünde spekülasyonlar var. Ancak 91. yaş günü yaklaşırken “Bay Beyzbol” dedikleri adam bize, onsuz bir hayat düşünmek istemediğini söyledi.

“Daha fazlası olmasaydı ne yapardım bilmiyorum. Eğer benim için artık beyzbol olmazsa, bunun nasıl olacağını bilmiyorum, anlıyor musun?” dedi Uecker. “Liseyi bitirdim ve orduya katıldım. Ve bir beyzbol anlaşması imzaladım. Gerçekten bu kadar!”

Daha fazla bilgi için:

Hikayenin yapımcılığını Robert Marston üstleniyor. Editör: Lauren Barnello.

Haberler'den daha fazlası

Jon Wertheim

L. Jon Wertheim başarılı bir gazeteci ve 60 Minutes muhabiridir.