Bir martiniyi martini yapan nedir?

amazing

New member
Günümüzde bir martiniyi martini yapan şey nedir? Martini hakkında bir kitap yazan Robert Simonson şöyle dedi: “Komik: aynı zamanda katı ve gevşek.”



On Hızlı Pres



Herkesin kokteyl hakkında bir fikri var gibi görünüyor: “Malzemeler, oranlar, garnitürler – hepsi tartışmaya açık” Simonson dedi. “Ben püristim. Bunun cin ve vermut olması gerektiğini düşünürdüm. Ama eğilip 'Tamam, votka ve vermut da var' demeye hazırım. [However,] eğer içinde vermut yoksa buna nasıl kokteyl denir bilmiyorum.”

Simonson, martini'nin adını muhtemelen bir vermut şirketinden aldığını söylüyor. Amerika'da 1870'lerde veya 80'lerde barmenlerin cinleri otlar ve baharatlarla yapılan güçlendirilmiş bir şarap olan vermutla karıştırmasıyla icat edildi. “Kokteyl tarihinde çok büyük bir oyuncu” dedi.

20. yüzyılın başlarında, “çok kuru” martini çok popüler oldu: Limonla süslenmiş buz gibi cin veya votka, zeytin veya soğan, ama sadece biraz vermut (veya belki biraz bile değil) ).


New York City'deki Temple Bar'ın baş barmeni Samantha Casuga, birçok insanın martinilerinde vermut istememesinin nedeninin, vermutun yıllarca uygunsuz şekilde saklanması olduğunu söylüyor. “Buzdolabında olmalı” dedi.

New York City'deki Temple Bar'ın baş barmeni Samantha Casuga, martiniyi karıştırmak yerine karıştırmayı tercih ediyor ve bunun daha fazla hava kattığını söylüyor: “İpeksiliği seviyorum.”


Haberler



Casuga'nın klasik martini'si iki ölçü cin, bir ölçü vermut ve biraz limondan oluşuyor. Muhtemelen James Bond'un yaptığı gibi, çalkalanmış olarak değil, karıştırılarak sipariş edilmemesi gerektiğini öne sürüyor. Casuga her zaman ortalığı karıştırdığını söylüyor ama bazı insanlar barın arkasında bir barmenin kokteyllerini sallamasından hoşlanıyor. “Kesinlikle insanlar iyi bir sarsıntıyı severler” dedi.

İnsanlar ayrıca bir martininin tam istedikleri gibi yapılmasını da severler. Ancak Casuga bunların neden bu kadar spesifik olabileceğini anlıyor: “Kendi tercihlerinize sahip olmak, yalnızca dinlemek ve sonra uygulamak değil, bu adeta lüksün ta kendisi.”

Yazar Robert Simonson, bir martini'nin Şükran Günü'ne biraz lüks de katabileceğini söylüyor. “Aslında Şükran Günü için çok mantıklı” dedi. “Gelecek yemeğe iştahınızı açacak.

“Martiniden daha Amerikan olan çok az Amerikan icadı vardır. Yani bir Amerikan tatili, bir Amerikan içeceği.”

Robert Stevenson'ın martinisi.


Haberler




Daha fazla bilgi için:



Hikayenin yapımcılığını Mary Raffalli üstleniyor. Editör: Remington Korper.



“Pazar Sabahı” 2024 “Yiyecek Sorunu” tarif dizini
En iyi şeflerden, yemek kitabı yazarlarından, yemek yazarlarından, restoran işletmecilerinden ve Food & Wine dergisinin editörlerinden lezzetli menü önerileri.



Daha