Black Panther sanatçısının caz efsanesi John Coltrane, Spike Lee'nin Eye'ı yakalar

amazing

New member
San Francisco'daki Jackson Caddesi'ndeki Artfunk Galerisi'nin penceresinde otururken, caz efsanesi John Coltrane'nin bir resmi. Yürüyen çoğu insan harika bir müzisyenin imajını görürken, Başpiskopos Franzo King daha ilahi bir şey görüyor.

“Bu resmi gördüğümde Tanrı'yı görüyorum,” dedi King.

Black Panther sanatçısı Emory Douglas tarafından John Coltrane Resim.

Haberler Bay Area

O ve karısı Rahip Anne Marina King, 1969'da Saint John Coltrane Kilisesi'ni kurdu. Coltrane'nin müziğine ve ikonik albümüne dayanan kilise Bir Aşk Yücedört bölüm halinde oynanır: Bölüm 1: Onay, Bölüm 2: Çözünürlük, Bölüm 3: İzleme, Bölüm 4: “Mezmur.

Pazar cemaatine vaaz verirken, “Tanrı'ya, Tanrı'nın Mesih'i, insan aracılığıyla iktidara konuşan tavizsiz devrimci olduğunu bildiğimiz bu uzlaşmaz devrimci için teşekkür ediyorum.” Dedi.

Bugün, Coltrane Kilisesi için hizmetler her Pazar Fort Mason'daki Magic Tiyatrosu içinde düzenlenmektedir. Yirmi yılı aşkın bir süredir, kilise şehirden konuma geçti, ancak kalıcı bir ev bulmayı umuyorlar.

“Bu kilise bir çingene hareketi gibiydi,” dedi King. “Bir ev bulmak istiyoruz, çünkü eğer bir nesile bir şey bırakacaksanız, en azından oturacak, ayakta duracak bir yerde, bir yerlerde bir yere sahip olmalısınız.”

Bu, uzun zamandır San Francisco sanatçısı ve fotoğrafçı Peter Shaw, John Coltrane'nin orijinal resmini alıp kilise ve Coltrane Sanat Vakfı için bir bağış toplama haline getirerek bir fikir buldu.

Shaw, “Son zamanlarda bu orijinal Coltrane çalışmasının dört sanatçı kanıtı ile 20'lik bir sürüm yaptık.” Dedi.

San Francisco'ya bir gezi sırasında Shaw ve Kings'e ziyaret eden film yönetmeni Spike Lee'nin dikkatini çekmek yeterliydi.

“Bu yüzden Spike geldi ve gördü,” dedi King. “Ve Spike Lee orijinali satın almak istedi ve dedik ki, 'Hayır, satmıyoruz.'”

Orijinal sanat eseri 1972'de Kara Panter Partisi'nin kültür bakanı ve devrimci sanatçı olan Emory Douglas tarafından boyandı. Douglas ve Black Panther Party kurucu ortağı ve Başkan Huey P. Newton tarafından St.John Coltrane Kilisesi'ne hediye edildi.

King, “Bizi bu on yılda bu zamanın öncüsü sanatçısı olan Emory Douglas tarafından boyanması başka bir seviyeden götürdü.” Dedi. “Sanatı gerçekten, bildiğim gibi, devrim ve değişimle ilgiliydi.”

Umdukları bir değişiklik, bir tablonun sesi ve görüntüsü ile kalıcı bir eve dönüşecek Bir Aşk Yüce.

Şu anda, John Coltrane Print'in yirmi sınırlı sürümü satılık, Spike Lee bir kopya satın almayı taahhüt eden ilk kişi. Sınırlı sayıda baskı satın almak isteyen herkes Peter Shaw ile [email protected] adresinden e-posta yoluyla iletişime geçebilir.

Haberler'ten daha fazlası

Ryan Yamamoto

Oakland'da doğdum, East Körfezi'nde büyüdüm ve San Francisco'daki üniversiteye gittim ve burada San Francisco Eyalet Üniversitesi'nde (Go Gators!) Yayın derecesi ile mezun oldum.