Cher, Sonny'yle hayatı hakkında konuşuyor

amazing

New member
Cher'in Rock & Roll Onur Listesi'ne girmesi çok uzun sürdü. “Düşündüm, ne yapmam gerekiyor?” dedi. “Bunca yıldır bir numaralı plaklarım vardı. Bir şarkım vardı [“Believe”] bu müziği sonsuza dek değiştirdi. Peki yapmam gereken şey nedir?”

Bu yıl nihayet başardı. Geçen ay göreve başlama töreninde“İki erkekten boşanmak Rock & Roll Hall of Fame'e girmekten daha kolaydı!” dedi.

Ayrıca Cher'in kendi hikayesini yazması da sonsuza kadar sürdü. Bu hafta, “Cher: The Memoir – Part One” nihayet çıkıyor. Kitapla ilgili ne söylemek istediği sorulduğunda şu yanıtı verdi: “Başlangıçta pek bir şey söylemek istemedim. Sonra bir noktada şöyle düşündüm: Cher, yap şunu ya da parayı geri ver.

HarperCollins

Kitap onun Sonny'yle birlikte geçirdiği yıllara ve en az yedi kez evlenen bir anneyle gezgin çocukluğuna odaklanıyor. En başından beri nasıl bir yetişkin olması gerektiğini yazıyor: “Bir keresinde arabada gidiyorduk ve bana 'Cher, kirayı nasıl ödeyeceğimizi bilmiyorum. Ne düşünüyorsun?' dedi. Ben de 'Tamam, bu nasıl olacak? Bunu nasıl yapacağız?' diye düşündüm.”

1962'de Cherilyn Sarkisian, Sonny Bono ile bir kafede tanıştı. Tiftik bir takım elbise ve beyaz yakalı hardal rengi bir gömlek giyiyordu. “Tony'nin Maria'yla tanıştığı zamanki gibi olduğunu düşündüm” dedi. “Herkes ortadan kayboldu ve sadece ikimiz kaldık.”

Ama öyle olduğunu söyledi Olumsuz ilk görüşte aşk. “Oldu bir şey” dedi Cher. “Bunu daha önce hiç hissetmemiştim.”

Sonny 27, Cher ise 16 yaşındaydı. “Tutkulu değildi; sadece onu seviyordum” dedi.

Onun neyini seviyordu? “O herkesten ne kadar farklıydı. Ve beni güldürdü. Ve bir rüya gördük.”

Bu rüya gerçek oldu. 1960'ların ortalarına gelindiğinde Sonny & Cher'in ilk 50'de beş şarkısı vardı. aynı zamanda. “I Got You Babe” ile 1 numara oldular.

Sonny & Cher – Seni Yakaladım Bebeğim (Resmi Ses) ile
GERGEDAN YouTube'da

1970'lerde “The Sonny & Cher Comedy Hour”da şakalaşmalarıyla, şarkılarıyla ve Bob Mackie gardırobuyla Amerika'nın en sevilen çifti haline geldiler: “Ve sonra, insanların onları izlediğini fark etmeye başladılar çünkü Ne giydiğime karar verdikten sonra bize ihtiyacımız olan tüm parayı verdiler” dedi. “Çok eğlenceliydi.”

Ama Sonny değişmeye başladı. Cher, “Umursamamaya başladı” dedi.

Ne hakkında? “Hakkımda.”

Şarkıcı, oyuncu ve anı yazarı Cher.

Haberler

Onun dışarı çıkmasından, hatta gruplarıyla konuşmasından bile hoşlanmıyordu. Ama bir üyenin gözü ona dikilmişti: Bill adında bir gitarist. Bir gece Cher onunla buluştu. “Gösteriden önce erkeklerin kafayı bulduğu bu yere doğru yürüdük. Sonra beni öptü ve sanki şöyle oldu: Aman Tanrım.

Bir şekilde haber Sonny'ye ulaştı. Cher, “Gerçekten ne olduğunu anlatabilir miyim bilmiyorum çünkü bu çok kişisel ve çok utanç verici” dedi.

Ama kitapta bu yazıyor: Sonny ona ne yapmak istediğini sorduktan sonra Cher şunu yazıyor: “'Bill'le yatmak istiyorum' dedim. Artık her şey çılgınca görünüyor, öyle demek istemedim ama bu sözleri söylemenin onun beni bırakmasının tek yolu olduğunu düşündüm.”

“Bunu yaparsam biter diye düşündüm” dedi. “Geri dönemeyecek. Biz Sonny & Cher olamayız. Sadece havaya uçurmak istiyorum. Ama havaya uçurana kadar havaya uçurmak istediğimi bilmiyordum.”

Görünüşünü sürdürmek için ona her şeyi teklif ettiler: “Çünkü herkes gösteriyi havaya uçuracağımdan korkuyordu. Sadece 'Ne istiyorsun?' dediler. Ben de 'Malibu'da kendime ait bir yer istiyorum ve ayda 5.000 dolar istiyorum. Merhaba?' dedim.

Sonny Bono ve Cher “The Sonny & Cher Comedy Hour”da sahne alıyor.

Getty Images aracılığıyla CBS

Ancak Sonny & Cher iki yıl daha bu görünümü sürdürdüler, ta ki Cher'in yeni erkek arkadaşı, plak yöneticisi David Geffen kontratının bir kopyasını alana ve o şok edici gerçeği öğrenene kadar: “Sonny şirketin yüzde 95'ine sahipti ve avukatı da şirketin yüzde 95'ine sahipti ve avukatı da şirketin yüzde 95'ine sahipti. “dedi. “Ve adı Cher Enterprises'dı ama benim hiçbir şeyim yok! Ve neredeyse 12 yıldır birlikte çalışıyorduk.”

Sonny'yle yüzleşti: “Ben de 'Bunun iyi bir fikir olacağını düşündüğün an ne zamandı?' dedim. Ve dedi ki, 'Beni terk edeceğini her zaman biliyordum.' Ben de şöyle dedim: 'Bu bir sebep değil! Oğlum, bunu nasıl yapabildin? Bütün o geceler, bütün o günler boyunca iyi günde, kötü günde senin yanında çalıştım.' Bir cevabı yoktu.

“Ve ondan sonra hâlâ arkadaştık” dedi.

Cher, Gregg Allman ile evlendikten ve oğullarına hamile kaldıktan sonra bile TV şovlarının yeniden canlandırılması için Sonny'ye yeniden katıldı.

Mason, “Neden o sahnede diğer şeylerin kaybolmuş gibi göründüğünü açıklayabilir misiniz?” diye sordu.

Cher, “Çünkü birbirimizle eğlendik” diye yanıtladı. “Ve çünkü sahnede evlilik yoktu. Anlaşmazlık yoktu. İlişkimizi anlatacak bir kelime yoktu. Ve bunu elektrikli testereyle kesemezdin.”

ANTHONY MASON'UN CHER İLE UZATILMIŞ RÖPORTAJINI İZLEYİN:

Genişletilmiş röportaj: Cher

30:42

Cher “Moonstruck”la Oscar kazanacaktı. Ama bu onun hâlâ yazmak zorunda olduğu anı kitabının ikinci kısmı için.

Müziğine gelince, yapmak istediği bir albüm daha olduğunu söylüyor. Ne zaman? “Bu kitaptan kurtulduktan sonra!” güldü. “Çünkü konuşmak senin sesinde şarkı söylemekten daha zor. Ve ben bir albüm kaydetmek istiyorum ve 78, hayatında bunu istediğin bir dönem değil. Umarım ben Tony Bennett'im!”

Cher yeni anı kitabının birinci bölümüyle birlikte. İkinci bölüme hazırız!

Haberler

BİR ALINTI OKUYUN: “Cher: Anı – Birinci Bölüm”

Daha fazla bilgi için:

Hikayenin yapımcılığını Jay Kernis üstleniyor. Editör: Steven Tyler.

Daha

Anthony Mason

Anthony Mason, Haberler'in kıdemli kültür ve kıdemli ulusal muhabiridir. “CBS Pazar Sabahı”na sık sık katkıda bulunmaktadır.