Chicago'nun kendi Grammy adayı Malik Yusef, sözlü sözcük tutkusunu yaymayı umuyor

amazing

New member
Chicago (CBS) – Chicago'nun kendi Malik Yusef'i bir Grammy Ödülü Bu yıl kendi sözlü şiir albümü için.

Yusef bu sefer kazanmadı. Ayrıca Yusef'in Grammys'de ilk kez değildi – sekiz Grammy galibiyeti ve 44 aday.

Ama ilk şiir tutkusu onu sözlü kelimenin sanatına götüren Güney Yakası çocuk için hala mutlak bir heyecandı.

“Kendi hayalimin ötesinde bir rüya yaşıyorum,” dedi Yusef.

Haberler Chicago, Pazar gecesi ödül töreninden önce Yusef'i yakaladı. NBA ve NFL sporcuları, R&B crooners ve diğer önemli şeyleri çeken 67 W. Chicago Ave.'deki Tarım Özel Bezi'nin içinde Yusef, Grammy kırmızı halısından aşağı bir yürüyüş için mükemmel kıyafet seçti.

Sözlü kelime geleneğini açıkladı.

Yusef, “Sözlü kelime eskidir. Bu griotizm. İnsanlar nesiller boyunca bilgiyi böyle geçti – ve onu akılda kalıcı hale getirdiler.” Dedi. “Şarkı söylemeden müzik – kulak için yapılmış bir ritmik şiir biçimi, çok fazla değil.”

Yusef, 30 yıl önce Chicago'nun ikonik Green Mill Lounge, 4802 N. Broadway'de şiir açık mikrofon gecesinde sahne aldıktan sonra büyük molasını aldı. Orada diğer sanatçıların ve medyanın dikkatini çekti.

“Kelimenin tam anlamıyla her şeyi fırlattı,” dedi Yusef.

Şimdi Yusef, dönemin en büyük isimlerini ortak çalışanlar olarak sayıyor-Drake, Rapçi Şans, Jay-Z, John Legend, The Weeknd, Common, Fall Out Boy, Jennifer Hudson ve Adam Levine. Hatta Beyoncé için “Sandcastles” ı bile kullanıyor.

Yusef, “Beyoncé, kızlarımla kamyonumun arka koltuğunda yazdığım bir şarkı söylüyor – hala bir fantezi gibi geliyor.” Dedi.

Yusef, 2025 Grammys için iki adaylık aldı. Daha önce büyük yıldızlarla işbirliği yazması için kazanmış olsa da, bu yıl kendi sözlü şiir albümü için ilk adaylığı oldu.

“Başka bir Grammy istiyorum. Onu çok isterdim. Ama bu gerçekten bununla ilgili değil,” dedi Yusef. “Bu kategoriyi yaratmak ve genişletmek ve insanların hayatlarını genişletmek ve zenginleştirmekle ilgilidir.”

Yusef, daha fazla insanın konuşmasını ve konuşulan kelimeyi uzun zamandır olduğu gibi sevmesini istiyor.

Haberler'ten daha fazlası

Iika Sargent

Iika Sargent, Brad Edwards ile CBS2 Chicago Hafta Hafta Haberleri 5, 18. ve 10'da demirliyor.