Damon Wayans “Poppa'nın Evi”nde

amazing

New member
Damon Wayans, Paramount Pictures'ta yolunu pek çok kişiden daha iyi biliyor; orada bütün büyük yıldızlara posta dağıtırdı. Ve şimdi elbette o öyle bir. Yarın akşam CBS'de gösterime girecek yeni komedisi “Poppa's House”da tavırları olan bir baba. Rol arkadaşıyla olan kimyası doğal geliyor çünkü öyle; oğlunu, gerçek hayattaki oğlu Damon Wayans Jr. canlandırıyor.

Her ikisi de amaçlarının birbirlerini güldürmek olduğu konusunda hemfikirdi. Damon Jr. şunları söyledi: “Aslında asıl amaç bu, saygı duyduğunuz insanları güldürmektir.” “Eğer babamın bir sahnede ara vermesini sağlayabilirsem, bu bana bir sonraki çekim için daha fazla enerji verir.”

Damon Wayans ve Damon Wayans Jr, yeni komedi dizisi “Poppa's House”un yıldızları.

Haberler

Ve 64 yaşındaki Damon Sr. için komedi hem bir meslek hem de bir miras. Yaklaşık kırk yıldır Damon Wayans, “Major Payne”deki deniz tatbikat eğitmeninden “In Living Color”daki Homey adlı öfkeli palyaçoya kadar televizyon ve filmlerde bazı keskin karakterleri yaratıyor.

İnsanların hâlâ aradığını söylüyor Selam dostum! sokakta. Bu onu gülümsetiyor: “Güzel. Bir kadın güzel olduğunun söylenmesinden hiç sıkılır mı? Asla, değil mi?”

Ve bu küçük TV ölümsüzlüğü, sırf hayatta kalmak için savaşarak büyüyen biri için daha da tatlı.

Damon Wayans, New York City'nin daha az gösterişli bir bölgesinde, hepsi sıkışık bir dairede yaşayan 10 çocuktan biri olarak doğdu. “Bir odada dört kişiydik” dedi.

Bu sizi ne kadar yakınlaştırdı? “Birinin ayağını arkanıza yaslayarak uyumak adeta benim çocukluğumdur!” güldü.

Bu aynı zamanda onların komik olmasına da yardımcı oldu: Wayans, kardeşlerinin (Keenan, Shawn ve Marlon dahil) zorlu bir çocukluğu komik ateş için yakıt haline getirmenin bir yolunu bulduğunu söylüyor. “Stand-up'ımda annemin bize şöyle dediğini anlatıyorum: 'Yiyecek yok; her biriniz biraz diş macunu içebilirsiniz, dolayısıyla midenizde bir şeyler var.' Bu gerçek.”

1982'ye gelindiğinde ağabeyi Keenan'ı Hollywood'a kadar takip etmiş, geceleri stand-up komedisi yapmış ve evde karısı ve yeni bebeğiyle birlikte Paramount Stüdyolarında bütün gün posta dağıtmıştı. “Muhteşemdi, çünkü sahada Eddie Murphy'yi, Henry Winkler ve Leonard Nimoy'u görürdüm” dedi.

Peki bu insanları görünce gelecek vadeden biri olarak ne düşündü? “Umarım postalarını karıştırmamışımdır!” güldü.

Komedyen Damon Wayans, muhabir Tracy Smith'le birlikte.

Haberler

Şimdi gülüyor ama bu kolay bir iş değildi. Aslında yürümek bile başlı başına bir zorluktu. Kulüp ayağı var. “Ameliyat oldum ama yine de acı çekiyorum. Ayağımda diş ağrısıyla dolaşıyorum. Bu sürekli bir durum.”

Bir noktada meteliksiz ve umutsuz bir halde, hayal kırıklığı içinde posta işini bıraktı. Ve sonra, hayatını değiştiren bir işaretle karşılaştığını söylüyor: “Yürüyüşe çıkıyorum ve Tanrı ile konuşuyorum. Ve O'na şöyle dedim: 'Bana yardım edersen, söz veriyorum ailemi asla içine sokmayacağım. yine bu pozisyon.' (Çünkü yiyecek hiçbir şeyimiz yoktu, sütümüz yoktu, bebek bezimiz yoktu.) Yürüyorum, konuşuyorum, Tanrı'ya ağlıyorum ve önümde yürüyen bir adam var ve bir şeyin yere düştüğünü görüyorum. Ve köşeyi dönüyor, ben de 10 dolar alıyorum.”

Bir duaya cevap verilmiş gibi miydi? “Kesinlikle” dedi. “Ama ertesi gün işimi geri almak için yalvarmak zorunda kaldım.”

İlk gerçek çıkışını Eddie Murphy'nin filmi “Beverly Hills Cop”taki kısa ama akılda kalıcı rolüyle yaptı. Bu, esasen Murphy'nin izinden giderek “Saturday Night Live”da rol almasına yol açtı.

Wayans, Murphy'nin kendisine “SNL” hakkında bazı tavsiyeler verdiğini söyledi: “'Kendi eskizlerini yaz. Aksi halde beyazların yaptığı şeyleri yapacaksın ve bundan nefret edeceksin' dedi.” Ve haklıydı.”

Komedyen Damon Wayans, yeni dizi “Poppa's House”un yıldızı.

Haberler

Wayans, “SNL”de yer edinmekte zorlandı ve ilk sezonunun ardından kovuldu. Ancak sadece birkaç yıl sonra Wayans ve karakterleri, kardeşi Keenan'ın hazırladığı Fox TV'nin “In Living Color” adlı skeç şovunda kendilerine bir yuva buldular. Gösteride diğerlerinin yanı sıra kardeşleri Shawn ve Kim de rol aldı; gerçek bir aile şirketi.

Ailesi, hit dizisi “Karım ve Çocuklarım” gibi uzun süredir onun çalışmalarına ilham kaynağı olmuştur. Wayans için bu programda çalışmak bir tür terapiydi. “İnsanlar 2000 yılında 'Eş ve Çocuklar' projesine başlarken boşandığımı bilmiyor” dedi.

Çok acı verici değil miydi? “Hayır. Komedyenler bunun için yaşar” diye yanıtladı. “Sanki bir araba kazası geçiriyorum ve sahneye çıkıyorum ve boynumun ağrıdığından bahsediyorum ve insanlar gülüyor, boynum o kadar acımıyor.”

Bu, Damon Wayans'ı umutsuzluğun derinliklerinden oyunun zirvesine çıkaran bir formül. Bir aile kurdu, torunları oldu ve bu arada huzuru buldu. “Memnun olduğum bir yaşa ulaştım” dedi.

Peki onu memnun eden şey nedir? “Eh, mutluluğun peşinden koşmaktan yoruldum. Çünkü mutluluk geçicidir. Sağlığım ve refahım dışında ihtiyacım olan hiçbir şey yok. Bil bakalım ne oldu? Happy yanıma taşındı. Artık her gün sanki bir lütuf gibi. On torun, bir büyük torun.

“Hayat. İyileşiyor mu? İyileşmiyor!”

“Poppa's House” teaserını izlemek için aşağıdaki video oynatıcıya tıklayın:

Poppa'nın Evi – Pilot (Görüntü 3) ile
CBS YouTube'da

Daha fazla bilgi için:

Hikayenin yapımcılığını John D'Amelio üstleniyor. Editör: Steven Tyler.

Daha

Tracy Smith

Tracy Smith, “Haberler Sunday Morning” ve “48 Hours” muhabiridir. Smith, çok yönlü bir muhabir ve açık sözlü New Jersey Valisi Chris Christie ile kafa kafaya mücadele ederken aktör ve komedyen Billy Crystal ile röportaj yapma konusunda da aynı derecede becerikli. “Haberler Sunday Morning”deki çalışmaları arasında haberler, sanat, popüler kültür ve ünlü röportajları yer alıyor.