Daniel Martin, köklerini kucaklamayı ve kadınları makyaj yoluyla güçlendirmeyi anlatıyor

amazing

New member
Michelle Yeoh, Jessica Alba ve Meghan Markle gibi Hollywood yıldızlarıyla yaptığı çalışmalarla tanınan ünlü makyaj sanatçısı Daniel Martin, güzellik endüstrisindeki yükselişini ve köklerinin önemini tartışmak üzere “CBS Sabahları” programına çıktı.

Markle'ın ikonik 2018 kraliyet düğünü günü makyajını tasarlayan Martin, Asyalı Amerikalı ve Pasifik Adalı Miras Ayının bir parçası olarak sektöre yaptığı katkılardan dolayı onurlandırıldı. Haberler, bu yıl en etkili AAPI liderlerini ödüllendiren A100 listesini kutlamak için AAPI yaratıcılarını destekleyen bir kuruluş olan Gold House ile ortaklık kurdu.

“Kültüre yaratıcı katkılarınızdan dolayı topluluğunuz tarafından tanınmak çok büyük” dedi. “Benim gibi birinin bunu yapabileceğini hiç düşünmemiştim. Yani evet, bu büyük bir onur.”

25 yıldır güzellik sektörünün içinde olan Martin, özellikle Asya karşıtı nefretin arttığı bir dönemde, topluluğu tarafından tanındığı için minnettarlığını dile getirdi. Martin, sete geldiğinde insanların onun asistan ya da tırnak teknisyeni olduğunu sanması gibi mikro saldırılar yaşadığını söyledi.

Martin, “Daniel Martin çok beyaz bir isim. Babam White, annem Vietnamlı ve onlar da bu varsayımı yaptılar” dedi.

Martin'in tedavisi, sahtekarlık sendromu duygularına yol açtı ve Martin, kafa karışıklığını önlemek için başkalarını iletişim kurmaya teşvik ederek bu sorunu çözmeye çalışıyor.

“Birinin adının nasıl telaffuz edildiğini anlamanız gerekiyorsa, ona sormanız yeterli” dedi.

Martin, özellikle Asyalı-Amerikalı kadınlar ve diğer siyahi kadınlar olmak üzere kadınların özelliklerini geliştirmek için makyaj kullandığı biliniyor. Özellikleri benimsemenin ve güven getirmenin gücü olduğunu söyledi.

“Tarihsel olarak insanlar süs için makyaj yapıyorlardı” dedi. “Simetrinizi gerçekten anlamak için makyajı kullanabilmek, her şeyi örtbas etmek yerine sahip olduklarınızı geliştirmek ve sonra bunları ortaya çıkarmak benim için kişisel olarak her zaman yapmak istediğim bir şey olduğunu düşünüyorum. Acı çektim. Korkunç sivilceler büyüyordu ve ben sadece yüzümü kapatmak istedim, bu yüzden gurur duyduğun bir şeye sahip olduğunda, onu ortaya çıkarmak zorundasın.”

Daha

Analisa Novak

Analisa Novak, Haberler ve Emmy ödüllü “CBS Mornings”in içerik yapımcısıdır. Chicago'da yaşıyor ve program için canlı etkinlikleri ve özel röportajları haber yapma konusunda uzmanlaşıyor. Analisa, medya çalışmalarının ötesinde, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu gazisi ve Quinnipiac Üniversitesi'nden stratejik iletişim alanında yüksek lisans derecesine sahip.