Dylan Mulvaney, yenilenen haklar tartışmasının ortasında “bu ülkedeki tüm trans insanların” gelişmesini “istiyor

amazing

New member
Dylan Mulvaney Bir Tiktok yıldızı olarak sahneye çıktı, ama onu en ünlü yapan şey tartışmalardı. Trans influencer ve sanatçı, bir 2023'te Bud Light için kampanya.

Yeni anılarında, “Kağıt Doll: Geç Bloomer'dan Notlar” Mulvaney, cinsiyet geçişinin ilk yılını belgeleyen dergi girişlerini paylaşıyor.

Mulvaney, “Kitabı çeyrek yaşam krizi gibi düşünüyorum. Ama günün sonunda, sosyal medyanın sahip olabileceğinden çok daha fazla kalbi olduğunu düşünüyorum.” Dedi.

Tiktok serisi “Days of Girlhood”, bir milyardan fazla görüş çeken viral bir his haline geldi. Profili büyüdükçe, 28 yaşındaki kırmızı halılarda düzenli hale geldi.

Mulvaney, cinsiyet kimliğini erken yaşlardan bildiğini söyledi.

“Bir kız olduğumu biliyordum. Bu, tüm hayatım boyunca sahip olduğum en saf düşüncelerden ve niyetlerden biriydi, bu dünyaya getirilmek ve çok açık bir şekilde, kim olduğumu ve sonra başka türlü söyleneceğimi bilmekti,” dedi.

İlk olarak 14 yaşında eşcinsel olarak çıktı, ancak trans kadın olarak kimliğini kucaklamak on yıl daha aldı.

“Eşcinsel olarak kimliğe yerleştim çünkü etrafımda gördüğüm tek şey buydu,” diye açıkladı.

2023'te Mulvaney, bir sosyal medya kampanyası için Bud Light ile ortak olan ünlülere katıldı. İçeriği muhafazakarlar tarafından seçildi ve yaygın tepkiye yol açtı ve boykotlar. Bud Light'ın ana şirketi, Anheuser-Buschkampanya yayınlandıktan sonra gelirinin% 10'dan fazla düştüğünü gördü.

Mulvaney, “Bu deneyimden suçlu hissetmemek çok şey aldı çünkü bunun benim hatam gibi hissettim. Ve bu bir marka anlaşmasını yapmam küresel olarak trans insanları etkiliyordu.” Dedi. “Bence aşırılık yanlılarının ve transfobik medyanın bir poster çocuğuna ihtiyacı vardı, ama asla beni veya toplumu olumsuz etkileyebileceğini düşündüğüm bir şey yapmazdım ya da hiçbir şey yapmazdım.”

Deneyimin zihinsel sağlığını etkilediğini söyledi.

Mulvaney, “Bu çok fazla intihar düşüncesi ve ayrışmasıyla sonuçlandı.” Dedi. “Hala bu suçluluk ve o utanç ve o zaman bana yansıtılan disfori ile mücadele ediyorum.”

Yeni kitabı, geçen ay ABD'deki transseksüel hakları konusundaki tartışmaların ortasında geliyor, bir grup transseksüel insan Başkan Trump'ın pasaportlardaki cinsiyet markeri değişikliklerini durduran yürütme emrine meydan okuyan bir dava açtı.

Mulvaney için yürütme emri nasıl hissettiğini değiştirmez.

“Pasaportumun ne derse desin bir kadınım. Kimseye zarar vermiyoruz” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Nüfusun% 1'inden daha azız. Ve bizim hakkımızda konuştukları gibi, sanki Godzilla gibi şehirleri ele geçiriyoruz.”

“Şimdi bunun birçok insan için yaşam veya ölüm olduğunu anlıyorum.” Diyerek şöyle devam etti: “Bu ülkedeki her trans kişinin gelişme fırsatına sahip olmasını istiyorum. Ve ne yazık ki, bunu yapmanın çok zor olduğu bir zamanda yaşıyoruz.”

Haberler'ten daha fazlası

Natalie Morales

Natalie Morales, Los Angeles merkezli bir Haberler muhabiri ve “48 saat” katkıda bulunuyor.