“Fernwood 2 Night”, “Roseanne” ve “Sabrina the Teenage Witch” filmleriyle tanınan sevilen aktör Martin Mull 80 yaşında hayatını kaybetti

amazing

New member
Kızı Cuma günü yaptığı açıklamada, komikliği, ezoterik komedisi ve oyunculuğuyla 1970'lerde popüler bir sansasyon yaratan ve daha sonra “Roseanne” ve “Arrested Development” gibi komedi dizilerinde sevilen konuk oyuncu olan Martin Mull'un öldüğünü söyledi. 80 yaşındaydı.

Mull'un kızı, televizyon yazarı ve çizgi roman sanatçısı Maggie Mull, babasının “uzun bir hastalığa karşı verdiği cesur mücadelenin” ardından perşembe günü evinde hayatını kaybettiğini söyledi.

Aynı zamanda gitarist ve ressam olan Mull, Norman Lear'ın yarattığı hicivli pembe dizi “Mary Hartman, Mary Hartman”da tekrar tekrar oynadığı rolle ve onun yan ürünü “Fernwood 2 Night”ta başrol oynayarak ulusal üne kavuştu. hicivli bir talk şovun sunucusunu oynadı.

Martin Mull, 24 Ocak 2018'de Utah, Park City'deki Eccles Center Tiyatrosu'nda Netflix filmi “A Futile And Stupid Gesture”ın 2018 Sundance Film Festivali galasında.

Netflix için Mat Hayward/Getty Images

Maggie Mull bir Instagram gönderisinde “Aklınıza gelebilecek her yaratıcı disiplinde mükemmel olması ve ayrıca Red Roof Inn reklamlarında oynamasıyla tanınıyordu,” dedi. “Bu şakayı komik bulurdu. Hiçbir zaman komik olmaktan vazgeçmezdi. Babam, karısı ve kızı, arkadaşları ve iş arkadaşları, meslektaşları, komedyenler ve müzisyenler ve —gerçekten sıra dışı bir insanın işareti— birçok, birçok köpek tarafından derinden özlenecek.”

“Genç Cadı Sabrina” dizisinde Mull'la birlikte rol alan Melissa Joan Hart, Cuma günü Instagram'da ona saygı duruşunda bulunarak onu “tanımaktan daha iyi olduğum harika bir adam” olarak nitelendirdi.

“Onunla çalışmaktan ve muazzam eserlerine hayran olmaktan çok güzel anılarım var” diye yazdı.

Diğer “Sabrina” oyuncusu Caroline Rhea, kendi sosyal medya paylaşımında Mull'u “son derece komik ve nazik” olarak tanımladı.

“Dünya üzerindeki etkiniz asla unutulmayacak,” diye yazdı Rhea. “Seni tanımak ne büyük bir armağandı Martin.”

Sarı saçları ve bakımlı bıyıklarıyla tanınan Mull, Chicago'da doğdu, Ohio ve Connecticut'ta büyüdü. Rhode Island ve Roma'da sanat eğitimi aldı. Müziği ve komedisini 1970'lerde popüler Hollywood kulüplerinde birleştirdi.

Mull, 1980'de The Associated Press'e şunları söyledi: “1976'da ben bir gitaristtim ve Norman Lear içeri girip beni duyduğunda Sunset Strip'teki Roxy'de sahneye çıkan bir komedyendim.” Hartman, Mary Hartman.' Dört ay sonra kendi programımdan elendim.”

1980'lerde “Bay Anne” ve “Clue” gibi filmlerde rol aldı ve 1990'larda “Roseanne”de tekrar tekrar rol aldı.

Daha sonra “Arrested Development” dizisinde özel dedektif Gene Parmesan'ı canlandıracak ve 2016'da “Veep” dizisindeki konuk oyuncu rolüyle Emmy'ye aday gösterilecekti.

“'Veep'te yaptığım şeyden çok gurur duyuyorum, ancak bunun muhtemelen daha kolektif olduğunu düşünüyorum, benim yaşımda daha kolektif,” dedi Mull adaylığının ardından AP'ye. “'Fernwood'a kadar uzanabilir.”

Diğer komedyenler ve oyuncular da onun en büyük hayranlarıydı.

“Nedimeler”in yönetmeni Paul Feig “Martin en iyisiydi” dedi. bir X yazısı“Çok komik, çok yetenekli, çok iyi bir adam. Jackie Thomas Show'da onunla birlikte rol alma şansına eriştim ve bir efsaneyle birlikte olduğum her anın kıymetini bildim. Fernwood Tonight hayatımda çok etkili oldu.”

Haberler'den daha fazlası