Galler Prensesi Kate, kanserden kurtulduğunu duyurdu

amazing

New member
Galler Prensesi Catherine Salı günü yaptığı açıklamada, teşhisini açıkladıktan yaklaşık 10 ay sonra kanserinin gerileme sürecinde olduğunu söyledi. Prenses Kate, tedavi gördüğü Londra hastanesini ziyaret ettikten sonra sosyal medyadan duyuruyu yaptı.

Londra'daki Royal Marsden Hastanesi'ni ziyaret ettikten sonra Instagram'daki gönderisinde, “Şu anda iyileşme sürecinde olmak bir rahatlama ve iyileşmeye odaklanmaya devam ediyorum” dedi. “Kanser tanısı almış herkesin bileceği gibi, yeni normale alışmak zaman alır.”

Prenses vardı geçen Mart ayında açıklandı kanserin bir araştırma sonrasında keşfedildiği karın ameliyatı ve önleyici kemoterapi görüyordu.

Eylül ayında olduğunu söyledi bitmiş kemoterapi. Salı günü yaptığı ziyarette kanser tedavisi gördüğünü anlattı. Associated Press'e göre “Bu gerçekten zor. Bu çok büyük bir şok.”

AP'ye göre Kate, hasta Katherine Field ile tedaviyi sağlamak için kullanılan kemoterapi portu hakkında konuştu ve “Ona o kadar bağlandım ki” dedi ve şaka yaparak bunun kaldırılması konusunda neredeyse isteksiz olduğunu söyledi.

Galler Prensesi Catherine, 14 Ocak 2025'te Londra'daki Royal Marsden hastanesini ziyaret ederken Katherine Field ile konuşuyor.

Chris Jackson/Havuz Reuters aracılığıyla

Salı günü sosyal medyada Kate, “geçtiğimiz yıl bana çok iyi baktığı için” personele teşekkür etmek için hastaneyi ziyaret ettiğini söyledi.

Kocası Galler Prensi'ne atıfta bulunarak, “Her şeyin üstesinden gelirken William ve benimle birlikte sessizce yürüyen herkese yürekten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. “Daha fazlasını isteyemezdik. Hasta olarak geçirdiğim süre boyunca aldığımız ilgi ve tavsiyeler olağanüstüydü.”

Britanyalı Galler Prensesi Catherine, 14 Ocak 2025'te Londra'nın batısındaki Royal Marsden Hastanesi'ni ziyaretinin ardından el sallıyor.

Getty Images aracılığıyla Chris Jackson/Havuz/AFP

Kensington Sarayı ayrıca kendisi ve William'ın hastanenin patronu olduklarını duyurdu.

Kate sosyal medyada şunları söyledi: “Umudum, çığır açan araştırmaları ve klinik mükemmelliği destekleyerek, hasta ve aile refahını teşvik ederek çok daha fazla hayat kurtarabilir ve kanserden etkilenen herkesin deneyimini dönüştürebiliriz.”

William, 2007'den beri hastanenin başkanlığını yürütüyor. Annesi, Prenses DianaSaraya göre , aynı pozisyonda da bulunuyordu. Hastane, Londra'daki üç merkeziyle dünyanın önde gelen kanser merkezi olarak biliniyor.

Britanya Basın Derneği haber ajansına göre Kate, Salı günkü ziyareti sırasında diğer hastaların yanı sıra doktorlar ve hemşirelerle de konuştu.

Bir erkeğin teşhisini öğrendikten sonra “Vücudumuz bize 'ara vermeniz gerektiğini' söyleme konusunda harika” dedi.

Galler Prensesi Catherine, 14 Ocak 2025'te Londra'daki Royal Marsden hastanesini ziyaret etti.

Chris Jackson/Havuz Reuters aracılığıyla

Haber ajansına göre kendisi ayrıca kanser teşhisini aldığından da bahsetti.

“Bu, ilk teşhisin belirsizliğidir” dedi. “Bu çok büyük bir bilgi zenginliği. Teşhisi anlamak, hasta olarak üstlenilmesi gereken çok büyük miktarda bilgi anlamına geliyor. Klinik ortamda ve ev dışında bu sürekliliğin sağlanması çok önemli.”

Daha

Alex Sundby

Alex Sundby, CBSNews.com'da kıdemli editördür. Alex, içeriği düzenlemenin yanı sıra son dakika haberleri, suç ve kötü hava koşulları hakkında yazıların yanı sıra çok eyaletli piyango ikramiyelerinden 4 Temmuz sosisli sandviç yeme yarışmasına kadar her şeyi ele alıyor.