Grateful Dead grup arkadaşları Phil Lesh'i hatırlıyor: “Onun da bizimle tekrar çalmak istediğini biliyorum.”

amazing

New member
İkonik grup Grateful Dead, orijinal üyelerinden birini anıyor: Phil Lesh, Ekim ayında 84 yaşında vefat etti.

Bobby Weir, Bill Kreutzmann ve Mickey Hart, ölümünden sadece beş gün sonra Haberler'den Anthony Mason ile konuştular ve hemen ertesi gün birlikte çalmayı planladıklarını söylediler.

Grateful Dead'in davulcusu Kreutzmann, “Onunla bir kez daha çalabileceğimizi umuyordum. Bu da benim üzüntümdü” dedi. “Çünkü onun da bizimle tekrar oynamak istediğini biliyorum.”

Grubun kurucu üyesi, Leş 1965'te Jerry Garcia onu gruba aldığında klasik keman ve caz trompet eğitimi almıştı. Hiç bas çalmamıştı.

Kreutzmann, “Ona bir Gibson dört telli verdik. Küçük, sert yapılı bir Gibson dört telli. Bir günde bu konuda ustalaştı” dedi.

Grateful Dead'in Lesh'le ilgili kalıcı anıları

Lesh'in ölümünün ardından Kreutzmann, Weir ve Hart ile birlikte sevgili eski grup arkadaşları ve onun hayatlarını nasıl değiştirdiği hakkında açıklamalar yaptı. Hepsi onun müzik zevklerini ve tarzlarını önemli ölçüde etkilediği konusunda hemfikirdi.

Hart, “Phil beni Kuzey Hindistan klasik müziğine yöneltti. Bu benim hayatımda çok önemli bir şeydi” dedi.

Weir, “Biliyorsunuz, Phil'in bana öğrettiği veya beni yönlendirdiği şeylere çok şey borçluyum” dedi.

aradılar Leş onlara nasıl özgür olunacağını öğreten bir klasik müzisyen.

Kreutzmann, “Nasıl özgür oynanır ve herhangi bir sette, sabit bir şekilde oynamak zorunda kalmazsınız… O çok benzersiz bir basçıydı. Daha doğaçlama yapmamıza yardımcı olurdu” dedi Kreutzmann.

Bu doğaçlama, Garcia'nın ölümünden sonra 1995'te grup dağılıncaya kadar Grateful Dead gösterilerinin temelini oluşturuyordu.

2015 yılında Lesh, grubun 50. yıl dönümünü kutlayan bir dizi konser olan Fare Thee Well'de Kreutzmann, Weir ve Hart'a katıldı. Grubun dört üyesinin de gelecek yıl 60. yıl dönümünde yeniden bir araya gelebileceğine dair umutlar vardı.

Weir, “Nereye gideceğini görecektik ama sadece dördümüzle oynayacaktık. Şimdi sadece üçümüz var… ve bu farklı” dedi.

Grateful Dead, Aralık ayında Kennedy Center'ın ödülüne layık görülecek.

Daha

Kelsie Hoffman

Kelsie Hoffman, Haberler'in Büyüme ve Katılım ekibinde yayın ve platform editörüdür. Daha önce Hearst Television'ın Ulusal Masası'nda çalışmış ve Pensilvanya ve Virginia'da yerel TV muhabiri olarak çalışmıştır.