Hollywood'un filmi ve TV endüstrisinin Kaliforniya'da hayatta kalıp kalamayacağı konusunda endişe artıyor

amazing

New member
Los Angeles – Phil Mangano yıllarca Los Angeles'ta film ve televizyon editörü olarak iyi bir yaşam sürdü.

“İşten sonraki işten sonra işti,” dedi Mangano Haberler'e. “… Çok tutarlı bir çalışma.”

Ama sonra Hollywood yazarları Ve aktörler 2023'te aylarca süren grevlere devam etti, üretim zemini durdu.

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu'na göre, Kaliforniya o yıl sadece o yıl yaklaşık 40.000 film ve TV işini kaybetti.

Mangano, “Sonunda yerleştiğinde, tamam, harika, işler geri gelecekti.” Dedi. “Ve iş fırsatlarında önemli bir artış olmadı.”

2021'deki zirvesinden bu yana, Los Angeles şehrine ve ilçesine izin veren kar amacı gütmeyen grup Filmla'ya göre, Büyük Los Angeles bölgesindeki televizyon prodüksiyonu%58 azaldı. Televizyon için çekim günü sayısı 2021'de 18.560'dan 2024'te 7.716'ya düştü.

Ve 2025'in ilk çeyreğinde, LA'daki konumsal üretim, Filmla'nın rakamlarına göre geçen yılın aynı dönemine göre% 22,4 azaldı.

CBS haberleri için iş gösterisini kapsayan ve popüler podcast “The Town” a ev sahipliği yapan Matthew Belloni, “Şu anda bir triyaj durumu. Hasta ölüyor ve hayata döndürmeniz gerekiyor,” dedi.

Belloni, Hollywood Productions'ın ve dolayısıyla işlerin, cömert vergi teşvikleri sunmak isteyen diğer ABD eyaletlerine ve diğer ülkelere gittiğini söylüyor.

Belloni, “Bu prodüksiyonlara% 40'a kadar geri teklif veren bazı Avrupa ülkeleri.” Dedi. “Ve bu inanılmaz derecede etkili.”

California Gov. Gavin Newsom Kanamayı durdurmak istiyor Devletin yıllık film ve TV vergi kredilerini 330 milyon dolardan 750 milyon dolara iki katına çıkararak.

Newsom, bu ayın başlarında gazetecilere verdiği demeçte, “Film ve film yapımı, prodüksiyon öncesi ve sonrası, yaşam desteği üzerinde.” “La County ve La City mücadele ediyor.”

Ama teklif çok az mı geç?

Belloni, “Üzücü gerçek şu ki Kaliforniya 30 yıldır bu konuya oturdu.” Dedi.

Belloni, Kaliforniya'nın eyalette çalışma maliyetini dengelemek için yeterli vergi kredisi sağlayıp sağlayamayacağından emin değil.

Belloni, “Diğer yargı bölgeleri bu bürokraside kendi agresif kesintileri yaptı.” Dedi. “Kaliforniya bunu yapmaya istekli mi? Bilmiyorum.”

Bu arada, Mangano ve Hollywood'daki binlerce kişi bulabilecekleri her şeyi arıyorlar.

“Birkaç ay önce Costco'da bir iş başvurusunda bulundum,” dedi Mangano, “çok daha uzun süre dayanamayacağını” ekliyor.

“Biraz tasarrufum kaldı,” diye ekliyor. Diyerek şöyle devam etti: “Bizi birkaç ay daha yüzeceğini umuyoruz. Ve sonra bazı zor kararlar vermeye başlamalıyız… evi tutup tutamayacağımız.”

Haberler'ten daha fazlası

Carter Evans

Carter Evans, Şubat 2013'ten bu yana Haberler için Los Angeles merkezli bir muhabir olarak görev yaptı ve ağın tüm platformlarında rapor verdi. Büyük ulusal ve uluslararası hikayeleri kapsayan yaklaşık 20 yıllık gazetecilik deneyimi ile Haberler'e katıldı.