Howard Üniversitesi, saldırı videosundan sonra Sean “Diddy” Combs ile bağlarını kesti

amazing

New member
Howard Üniversitesi, hip-hop kralı Sean “Diddy” Combs'a verdiği fahri dereceyi iptal etti ve onunla ilişkilerini haftalar sonra kesti. Yakın zamanda yayınlanan 2016 videosu onun saldırdığını gösteriyordu R&B şarkıcısı ve eski kız arkadaşı Cassie.

Üniversitenin Mütevelli Heyeti ayrıca yöneticilere, 1 milyon dolarlık katkının iade edilmesi, burs programının sona erdirilmesi ve Sean Combs Vakfı ile 2023 rehin sözleşmesinin feshedilmesi de dahil olmak üzere Combs ile mali bağlarını kesme talimatı verdiğini söyledi.

Yapılan açıklamada, “Bay Combs'un kısa süre önce yayınlanan bir videoda kaydedilen davranışı, Howard Üniversitesi'nin temel değerleri ve inançlarıyla o kadar temelden bağdaşmıyor ki, artık kurumun en yüksek onurunu almaya layık görülmüyor” dedi.

Açıklamada, yönetim kurulunun Cuma günü oybirliğiyle Combs'un 2014 yılında aldığı fahri derecenin iadesini kabul ettiği belirtildi.

“Bu kabul, dereceyle ilgili tüm onur ve ayrıcalıkları iptal eder. Buna göre Kurul, Howard Üniversitesi'nin fahri derece alıcılarını listeleyen tüm belgelerden onun adının kaldırılması talimatını vermiştir.”

Cumartesi günü Associated Press tarafından Combs sözcüsüne yorum isteyen bir e-posta gönderildi.

Geçtiğimiz ay CNN, 2016'da Los Angeles'taki bir otelin koridorunda gerçekleşen saldırının videosunu yayınladı. Sosyal medyada yayınlanan bir video açıklamasında Combs, Cassie'yi dövdüğünü itiraf etti ve “bağışlanamaz” davranışlarından dolayı “gerçekten üzgün” olduğunu söyledi.

Combs, “Bu videodaki eylemlerimin tüm sorumluluğunu alıyorum” dedi. “O zaman bunu yaptığımda tiksinmiştim. Şimdi de tiksiniyorum. Gittim ve profesyonel yardım aradım. Terapiye, rehabilitasyona gittim. Tanrı'nın merhametini ve lütfunu dilemek zorunda kaldım. çok üzgünüm. ama her gün daha iyi bir adam olmaya kararlıyım. af istemiyorum.”

Video, Combs'a yönelik fiziksel ve cinsel şiddete ilişkin aylardır süren kamuya açık iddialar ve ifşaatlar serisinin sonuncusuydu.

A Geçen yıl Cassie tarafından açılan davaYasal adı Cassandra Ventura olan Los Angeles'ın Century City bölgesindeki InterContinental Otel'de yaşanan olayı anlattı. Ayrıca Combs'un yıllarca cinsel istismara ve diğer şiddet olaylarına maruz kaldığını da iddia etti. O dava sonuçlandı.

Haberler'den daha fazlası