Iphone Pdf Dosyası Nasıl Açılır ?

Sarp

New member
İphone'da PDF Dosyası Açma: Basit Adımlarla Kılavuz

İphone kullanıcıları, sıklıkla belge, kitap veya form gibi PDF dosyalarını açmak isteyebilirler. Ancak, bazı kullanıcılar için bu işlem nasıl yapılacağı konusunda biraz karmaşık gelebilir. Endişelenmeyin, çünkü İphone'da PDF dosyalarını açmanın birkaç kolay yolu var. Bu kılavuzda, adım adım İphone'da PDF dosyası nasıl açılır, öğreneceksiniz.

1. İphone'unuzda PDF Dosyası Bulun

Öncelikle, PDF dosyasını açmak istediğiniz yerde bulunmalısınız. Bu dosyalar e-posta eki olarak alınmış olabilir, bir web sitesinden indirilmiş olabilir veya başka bir uygulamadan aktarılmış olabilir. Genellikle, dosya mesajlar, posta veya dosyalar gibi yerlerde bulunur.

2. Dosyayı Bulun

PDF dosyasını bulduğunuzda, onu açmak için doğrudan dokunabilirsiniz. E-posta eki olarak aldıysanız, e-postanızı açın ve PDF dosyasının adına dokunun. İndirdiyseniz, İndirilenler veya Dosyalar gibi bir uygulamadan bulun. Başka bir uygulamadan aktarıldıysa, o uygulamayı açın ve PDF dosyasını bulun.

3. Dosyayı Açın

PDF dosyasını bulduktan sonra, açmak için dokunun. Dosya, varsayılan olarak İphone'unuzda bulunan PDF okuyucu uygulamasında açılacaktır. Bu, genellikle "Kitaplar" veya "Dosyalar" uygulaması olabilir. Dosyayı açtığınızda, İphone ekranınızda PDF belgesi görünecektir.

4. PDF Dosyasını Görüntüleme

PDF dosyasını açtıktan sonra, İphone ekranınızda belgenin tamamını görüntüleyebilirsiniz. PDF belgesinde kaydırarak sayfalar arasında geçiş yapabilir ve metni yakınlaştırıp uzaklaştırabilirsiniz. Bu, belgeyi rahatça okumanıza ve içeriğe göz atmanıza olanak tanır.

5. Ek İşlevler

PDF belgesini görüntülerken, İphone'unuzda ek işlevlerden yararlanabilirsiniz. Örneğin, belirli bir sayfaya gitmek için ekranın altında bulunan kaydırma çubuğunu kullanabilir veya belirli bir kelimeyi aramak için üstteki arama çubuğunu kullanabilirsiniz. Bu işlevler, PDF belgesini daha etkili bir şekilde kullanmanıza yardımcı olabilir.

6. Dosyayı Kapatma ve Geri Dönme

PDF belgesini inceledikten sonra, İphone'unuzun ekranının üst kısmındaki Geri veya Kapat düğmesine dokunarak dosyayı kapatabilirsiniz. Bu, PDF okuyucu uygulamasından çıkmanıza ve ana ekrana geri dönmenize olanak tanır. Ardından, ihtiyaç duyduğunuzda başka bir belgeyi açabilir veya başka bir işlem yapabilirsiniz.

İphone'da PDF dosyası açma oldukça basit ve kullanıcı dostu bir işlemdir. Yukarıdaki adımları takip ederek, hızlı bir şekilde PDF belgelerini açabilir ve içeriğe erişebilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, İphone'unuzun yardım menüsünden veya çevrimiçi kaynaklardan ek yardım alabilirsiniz.