James Patterson, Michael Crichton'un “Eruption” filmini nasıl tamamladı?

amazing

New member
Eğer huşu duygusu hissetmek istiyorsanız patlayan bir yanardağın yanında durmayı deneyin. Merhum yazar Michael Crichton, hayatının büyük bir bölümünde yanardağlara hayran kalmıştı. Ve şimdi, ölümünden 16 yıl sonra bile, Santa Monica'daki ofisindeki sayısız kitap ve makale arasında yanardağ araştırmalarıyla ilgili yığınla bilgi bulacaksınız.

Dul eşi Sherri Alexander Crichton için sanki hâlâ buradaymış gibi. “Onun enerjisini her zaman yanımda hissediyorum” dedi.

Ve arkasında bıraktığı kağıt yığınında büyük bir volkanik patlamayı konu alan bitmemiş bir romanın bazı kısımlarını buldu. Bu Sherri'yi paylaşmak isteyeceği bir şey olarak etkiledi: Göreceli olarak kısa yaşamında genetik olarak yeniden yaratılmış dinozorlar da dahil olmak üzere dünyaya pek çok şey veren birinin ölümünden sonra gişe rekorları kıran bir filmi.

Michael Crichton'un “Patlama” adlı tamamlanmamış taslağının temelini oluşturan yanardağ araştırmalarından bazıları.

Haberler

Edebiyat dünyasında Michael Crichton bir devdi; aynı yıl bir numaralı kitabı, filmi ve TV şovu olan tek yazardı. Aynı zamanda Harvard mezunu bir doktordu; “Acil Servis”teki büyük şehirlerin acil servislerinden, “Twister”daki kasırgaların harap ettiği merkeze kadar, kalp atışlarını hızlandıran yolculuklarda milyonları beraberinde getiren bilimsel gerilim filmleri yaratan üretken bir dahiydi. “Jurassic Park” gibi sadece rüyalarımızda (ve kabuslarımızda) var olur.

Michael Crichton ve Sherri Alexander Crichton.

Aile fotoğrafı

Sherri Crichton onu inanılmaz derecede eğlenceli ama bazen mesafeli biri olarak hatırlıyor. “Michael'la ilk çıkmaya başladığımda çok sevdiğim bir arkadaşımın şöyle dediğini hatırlıyorum: 'Sherri, her şey şöyle olacak: Yazarken seninle hiçbir şey yapmak istemiyormuş gibi hissedecek. sanki artık seni seviyormuş gibi çünkü o kitabın içine girecek ve sen de bunu kabul etmelisin.' Ben de 'Elbette, elbette iyi olacağım' dedim.

“Fakat, gerçekten ayrılacağı ilk birkaç sefer gibi, darbe vurduğunda oradaydı ama aslında hâlâ kendi yaratımının içindeydi, her ne ise” dedi.

Zor bir dönem olduğunu itiraf ediyor: “Ve kendi kendime 'Bu her şey düzelecek. Hadi bir ay daha bekleyelim. Bakalım nasıl olacak' diyebilmek çok fazla özgüven gerektirdi.”

2005'te evlendiler, ancak üç yıl sonra Michael Crichton 66 yaşında kanserden öldü, Sherri'yi yalnız bıraktı ve oğulları John Michael'a altı aylık hamile kaldı.

Hayatının parçalarını toplarken, üzerinde çalıştığı yanardağ kitabının bazı bölümlerini keşfetti ve okudu; Hawaii'de tarihteki en kötü patlamayı anlatan sayfa çevirici bir kitap.

Aniden sona erdi. Sherri, “Ama 'Daha fazlası olmalı' diye düşünmeye devam ettim” dedi.

Ve böylece, on yılı aşkın bir sürenin ardından, işi bitirme zamanının geldiğine karar verdi. Ama sonra kim olduğu sorusu ortaya çıktı. “Ben sadece büyüdüm. 'James Patterson'a ne dersiniz?' diye düşündüm.”

James Patterson, yaklaşık 400 milyon kitap satan, tarihin en başarılı yazarlarından biri ve kendisi gibi insanlarla işbirliği yapan kişiler arasında yer alıyor. Başkan Bill Clinton Ve Dolly Parton. Gerçek şu ki Patterson'un her gün çalışmasını sağlayan birikmiş projeleri var. Ama Sherri Crichton aradığında cevap verdi. Ve Michael Crichton'ın, patlayıcı yanardağ ve Dünya gezegenindeki yaşamı yok edebilecek kadar güçlü bir zehirli atık yığınını parçalama tehlikesiyle karşı karşıya olduğu hakkındaki hikayesi, onun için kaçırılmayacak kadar güzeldi.

Ancak kitabı bitirmek hem Patterson hem de Sherri Crichton için zor bir işti.

İlk başta endişeli olduğunu söyledi: “Sadece gergindim çünkü bu yeni bir ilişki” dedi Sherri.

Patterson şunları ekledi: “Ve Hollywood'da yaşıyor ve insanlar yalan Buradan dışarı!”

“Şunu söylemeliyim ki, Michael'ın materyallerini şiddetle koruyorum” dedi.

WEB EKSTRA: James Patterson, yeni bir Michael Crichton gerilim filminin “armağanı” hakkında konuşuyor (YouTube Videosu)

James Patterson, yeni bir Michael Crichton gerilim filminin “hediyesi” üzerine ile
CBS Pazar Sabahı YouTube'da

Peki Patterson, Michael Crichton'un sesini nasıl buldu ya da bulmak zorunda mıydı? Şöyle dedi, “Michael Crichton'un yazdığı her şeyi okudum. Yani sanırım sesten bir his vardı. Bu kitap onun bazı kitaplarından biraz daha akıcı olabilir, birazcık. Ama buna dair bir his vardı. İnsanlara çıkıp şunu söylemeleri için meydan okuyorum: Burası Michael'ın durduğu ve James'in başladığı yer. Ve bundan gerçekten gurur duyuyorum. Bundan gerçekten çok mutluyum.”

Nihai sonuç – Michael Crichton ve James Patterson'un yazdığı “Patlama” – yarın çıkacak.

Küçük, Brown & Co.

Patterson şunları söyledi: “Bir alıntı var – Bunun nereden geldiğini bilmiyorum ve bu ben değilim, ama onu seviyorum ve bu benim bu projeyi almamla ilgili ve bence bu aslında 20 yaşındakiler için daha değerli. benim için olduğundan daha fazlası – ve alıntı şu: 'Burada zamanım kısa; en güzel ne yapabilirim?'

Patterson, “Ve 'Eruption' ve Michael Crichton'la hissettim, bunu çok güzel yapabileceğimi düşündüm” dedi.

O hatalı değil; Bitmiş kitabın zaten film hakları için yaygara koparan stüdyolara sahip olduğu söyleniyor.

Ve aynı zamanda bunu başlatan adamın ruhuna da uygun. Sherri, “O muhteşemdi. Savunmasız ve nazikti.” dedi.

Ve şimdi, çalışmaları hem merakla beklenen hem de -en azından Sherri Crichton için- beklemeye değer bir ekip çalışmasıyla varlığını sürdürecek.

“Michael'la tanıştığım zamana kadar bekardım” dedi. “Ve insanlar 'Neden bu kadar seçicisin?' diye sorarlardı. Ben de 'Bu henüz doğru değil' dedim. Ben de bekledim.

“Jim için de aynı şey geçerliydi…. Zamanın geldiğini, bulmacanın tüm parçalarına sahip olduğumu hissedene kadar bu taslağı bekledim. Ama sonra bunun doğru bir uyum olması gerekiyordu. Ve sanırım öyle de yaptım. Tamam!”

BİR ALINTI OKUYUN: Michael Crichton ve James Patterson'dan “Patlama”

Daha fazla bilgi için:

Hikayenin yapımcılığını John D'Amelio üstleniyor. Editör: Mike Levine.

Daha

Tracy Smith

Tracy Smith, “Haberler Sunday Morning” ve “48 Hours” muhabiridir. Smith, çok yönlü bir muhabir ve açık sözlü New Jersey Valisi Chris Christie ile kafa kafaya mücadele ederken aktör ve komedyen Billy Crystal ile röportaj yapma konusunda da aynı derecede becerikli. “Haberler Sunday Morning”deki çalışmaları arasında haberler, sanat, popüler kültür ve ünlü röportajları yer alıyor.