Julia Louis-Dreyfus “Salı” ve “Benden Daha Bilge” podcast'inde

amazing

New member
Julia Louis-Dreyfus için gerçek hayat, komedyenin kendisi kadar komik olabilir. “Hollywood Şöhret Kaldırımı'ndaki yıldızı almak için harika bir fırsat yakaladım” dedi. “İsmimi yanlış yazdıklarına inanır mısın? Luis'i yazdılar. LUIS. Ve yanlış yazılmış kısmı bende var. Tam mükemmel olduğunu düşündüğün ve onu indirdiğin anda, bir hatırlatma olarak ofisimde çerçevelendi mi? Hayır. “

Onun mütevazılığının seni kandırmasına izin verme. 63 yaşındaki oyuncu fazlasıyla başarılı oldu. İlk çıkışını 1982 yılında “Saturday Night Live”da yaptı ve ardından “Seinfeld”deki alaycı en iyi arkadaş Elaine Benes; ve “Veep”in narsist başkan yardımcısı Selina Meyer. Bu arada, rekor kıran 11 Emmy ödülü, Mark Twain Amerikan Mizah Ödülü ve Ulusal Sanat Madalyası kazandı.

Kusursuz komedi zamanlamasıyla tanınan yıldız, dramayla uğraşmaktan korkmuyor. Yeni filmi “Salı” bunun bir yansımasıdır. Louis-Drefyus, Salı günü ölmekte olan kızının kaderiyle baş etmeye çalışan bir anne olan Zora'yı canlandırıyor.

Onu bu role çeken şeyin ne olduğu sorulduğunda Louis-Drefyus şunları söyledi: “Hemen ilgimi çekti çünkü o kadar 'dışarıda'ydı ki. Bu gerçekten bir çeşit büyülü kurgu-yetişkin masalı ve ben de 'Tamam, bu adımı atacağım, bunu yapacağım' diye düşündüm.”

Filmin fantezisi, ölümün vücut bulmuş hali olan konuşan bir papağan şeklinde geliyor. Salı günü ziyaret ettiğinde Zora'nın annelik içgüdüleri teste tabi tutulur.

“Salı”nın fragmanını izlemek için aşağıdaki videoya tıklayın:

Salı | Resmi Fragman HD | A24 ile
A24 YouTube'da

Morales, “Kızınızın hayatını bağışlamasını mı sağlamaya çalışıyorsunuz?” diye sordu.

Louis-Dreyfus, “Evet, 'oraya gitmek', bir ebeveyn olarak en büyük korkunuz ve kabusunuzdur” diye yanıtladı. “Doğrusunu söylemek gerekirse son derece zordu. Sık sık evi aramak zorunda kaldım.”

Hikayenin insanların şunu düşünmesini sağlamak için bir şans olduğunu hissetti: “Bu, keder, ölüm ve ölüm hakkında konuşmak için bir fırsat. Bence bu tabu bir konu.”

Bu konuşmaları nasıl yapacağını düşünüyor mu? “Evet. Bunu çok düşünüyorum. Bence sonlar tuhaf bir şekilde başlangıçlara benzeyebilir. Sonlarda saygı duyulması ve tanınması gereken kutsal bir şey var.”

2018'de meme kanserini atlatan Louis-Dreyfus'un bu günlerde çabaladığı şey, hayatını anlam ve keyifle yaşamak. Tutku projesi, hayranlık duyduğu yaşlı kadınlarla konuştuğu ve onlardan hayat dersleri aldığı “Wiser Than Me” adlı podcast'idir. Şöyle dedi: “Yaşlı kadınların kültürümüzden ve toplumumuzdan kaybolduğunu hissediyorum ve bu hanımlardan kazanılacak çok fazla bilgelik var. Onlar hayatın ön saflarındalar. Ve onlardan haber almak istiyorum.”

Konuşmalar derinleşiyor ve yaşlanma, cinsiyetçilik ve kendini kabul etme gibi konularda kişiselleşiyor. “Belki de yaşımdan dolayıdır ve belki de gerçekten kötü bir kanser korkusu yaşadığım içindir” dedi. “Ve bir bakıma benim için bazı şeyleri net bir şekilde odak noktasına getirdi. Bu kadınlarla konuşma ve bu konuları keşfetme fırsatına sahip olmak harika bir hediyeydi.”

Geçtiğimiz ay “Benden Daha Bilge”, podcasting'in en prestijli ödüllerinden biri olan Webby'yi yılın podcast'i ödülüne layık gördü. Ödülü için Webby'lerin “beş kelimelik kabul konuşmasını” yapan Louis-Dreyfus, “Yaşlı kadınları dinleyin, anneler!” dedi.

Louis-Dreyfus için aile hiçbir zaman uzakta değildir. Her podcast bölümünün sonunda 90 yaşındaki annesi Judith Bowles'ı arıyor. Oyuncu, üniversitedeki sevgilisi aktör Brad Hall ile 37 yıldır evli. İki oğulları Henry ve Charlie, aile işine doğru ebeveynlerinin izinden gidiyor gibi görünüyor. Louis-Dreyfus, “Biliyor musunuz, bu çok komik çünkü bunun olacağını tahmin etmemiştim” dedi. “Seçmelerde onlara yardım ediyorum. Onlarla birlikte okuyorum. Biliyorsunuz, artık herkes kendi kasetlerini çekiyor, bu yüzden sıklıkla diğer taraftaki aktör oluyorum. Sahnelerde ince ayar yapmalarına yardımcı oluyorum.”

“Tavsiyeni nasıl dinliyorlar?” Morales sordu.

“Alıyorlar!” o güldü.

Aktris Julia Louis-Dreyfus.

Haberler

Onlar kariyerlerine başlarken Louis-Dreyfus kendi kariyeri üzerine düşünüyor. Bunu başardığını anladığı bir nokta olup olmadığı sorulduğunda şu yanıtı verdi: “Hayatımı ve dünyamı böyle düşünmüyorum. Gerçekten düşünmüyorum. Oyuncu olmanın özelliği de bu: Sen 'Gezici bir sirkin parçası gibi, bir sonraki şehre gidiyorsunuz, bir sonraki gösteriyi arıyorsunuz.'

“Bir sonraki konsere çıkmayacağınız için sessizlikte hiç rahat oldunuz mu?”

“Ne, çılgın titreşimler mi yayıyorum?”

Morales, “Hayır, hayır, sadece merak ediyorum çünkü e-posta almıyorsam veya telefonum çalmıyorsa bu rahatsız edici bir durumdur” dedi.

Louis-Dreyfus, “Evet, ne demek istediğini biliyorum. Ben biraz çalışkan biriyim” dedi. “Boş zamanlarımı kesinlikle seviyorum. Ama çok fazla boş zamanları sevmiyorum. Çalışmayı seviyorum.”

Ve risk almaya isteklidir. Ne de olsa Julia Louis-Dreyfus kaybedecek hiçbir şeyi olmadığını, kazanacak çok şeyi olduğunu söylüyor: “Hayattan mümkün olduğu kadar çok sulu tat almaya çalışıyorum ve macera arıyorum ve yeni şeyler deneyiyorum . İyi vakit geçiriyorum!”

Daha fazla bilgi için:

Hikayenin yapımcılığını Michelle Kessel üstleniyor. Editör: Lauren Barnello.

Daha

Natalie Morales

Natalie Morales, Los Angeles'ta yaşayan bir CBS Haber muhabiri ve “48 Saat” yazarıdır. Ödüllü bir gazeteci ve sunucu olan Morales, aynı zamanda Emmy ödüllü Daytime talk show “The Talk”un da sunucusudur.