Julie Andrews, çocuk kitabı yazarı olarak sesini yeniden bulmayı anlatıyor

amazing

New member
“Mary Poppins” Julie Andrews'un ilk filmiydi. İkinci filmi “Müziğin Sesi” idi. Başka bir film yapmamış olsaydı, hâlâ Hollywood'un en sevimli ve sevilen yıldızlarından biri olabilirdi… ve kuşaklar boyu hâlâ şarkılara eşlik ediyor olacaktı.

Her ne kadar bu, kelimenin tam anlamıyla sekizinci on yılındaki kariyerinin sadece başlangıcı olsa da, başlamak için çok iyi bir yer. Çünkü artık Julie Andrews, ortak yazar ve kızı Emma Walton Hamilton ile birlikte çocuk kitapları yazarıdır. Sonuncusu bir ördeğin bakış açısından bir tiyatro hikayesi.

Ve bu gerçek bir hikaye! Hamilton şöyle dedi: “Birkaç yıl önce burada, Sag Harbor'daki Bay Street Tiyatrosu'nda, ön avlumuzdaki bir saksıda bir çift ördeğin yuva yaptığını fark ettik.”

Andrews, “Ve tabii ki kitaptaki ördeklerimiz tam anlamıyla tiyatro ördekleri” dedi. “Müzik duyuyorlar.” Ve Bay Puddle Duck gizlice tiyatroya giriyor…

Julie Andrews, kızı ve ortak yazar Emma Walton Hamilton ile birlikte.

Haberler

“Waiting in the Wings”, Andrews'a yeni bir ses kazandıran bu verimli ortaklığın 35. kitabıdır. Otuz yıl önce, bir cerrahi prosedür korkunç bir şekilde ters gitti, ünlü sopranosu yok edildi ve kimliği alındı. Andrews, “Bir gün kaderimden yakınıyordum ve şarkı söyleyemediğim gerçeğini özlüyordum çünkü ameliyat ters gitti ve yapmayı sevdiğim şeyi yapma yeteneğimi elimden aldı” dedi. “Ve böylece Emma'ya kaderimden yakınıyordum ve o da şöyle dedi: 'Ah, anne, sesini paylaşmanın başka bir yolunu buldun.' Ve size şunu söyleyeyim, söyledikleri beni çok etkiledi ve o zamandan beri bundan hiç şikayet etmedim.”

Genç Okuyucular için Küçük, Kahverengi Kitaplar

Daha çok genç Julie Andrews'a benziyor, Maria'nın dediği gibi: “Tanrı bir kapıyı kapattığında, bir yerlerde bir pencere açar.”

Ve başka ilgi çekici paralellikler de var: Pauley, “Hem Maria hem de Mary Poppins şüpheci çocukları kazanmalı” dedi. “Hepsi eğlenceyle ilgili ama değil Tümü eğlence hakkında. Onlar sinsi öğretmenlerdir. Onlar iyimserler. Ancak çocukların gerçek sorunları olduğunun da farkındalar.”

Andrews, “Çocukları küçümsemiyoruz” dedi. “Hiçbir şekilde küçümsememeniz için onları gündeme getirmeye çalışıyoruz.”

Çocukluğundan beri kitapları çok seviyordu. 1935'te doğan çocukluk anıları arasında hava saldırısı sirenleri ve Almanya'nın II. Dünya Savaşı'nda Londra'yı bombalaması olan Blitz sırasında saklanmak için koşmak yer alıyor. Anne ve babası çoktan ayrılmıştı. Onun sesini keşfeden kişi üvey babasıydı; şaşırtıcı bir dört oktavlık aralığa sahip, dokuz yaşında bir soprano. “Küçük Julie”, ebeveynlerinin vodvil devresindeki müzikal gösterisinin bir parçası oldu.

Çok geçmeden aileyi geçindirmeye başladı, henüz ergenlik çağındayken ailenin ipoteğini ödüyordu. Andrews, “Aslında paraya çok ihtiyacımız vardı” dedi. “Sonunda, yaklaşık 15 yaşımdayken, İngiltere'nin her yerini kendi başıma dolaşmaya başladım, 'dolaşıp dolaştım.”

“Ama ailenizin başlarını sokacak bir çatıya ihtiyacı olduğu ve bunu yapmanın sizin göreviniz olduğu sorumluluğuyla mı?” Pauley'e sordu.

“Ben de bunu yapmaya çalışan ailenin bir parçasıydım” diye yanıtladı. “Ama sonunda sadece ben kaldım, çünkü ne yazık ki üvey babam bir alkolikti.”

Ancak o genç yaşta eğitimine rağmen yıldızlara ulaşamadığını söyledi. Andrews, “Hayır, aslında yapacağımdan şüpheliyim” dedi. “Yani, bunu yardımcı olduğu için yapıyordum ve yapmak zorundaydım. Ergenlik yıllarımda 'Bütün bunlar ne için? Nereye varacak?' diye düşünürdüm. Ve sonra aniden dünya açıldı.”

19 yaşındayken Sandy Wilson'ın yönettiği “The Boy Friend” adlı Broadway şovunda başrol oynadı. Kendisi 10 yıllık bir sahne tecrübesi ve eğitimli bir vokalistti ama henüz tam olarak hazır değildi. “Oyunculuk derslerim ya da buna benzer bir şeyim yoktu” dedi. “Onu aldım ve öğrendim, insanlar çok nazik. Biliyor musun, aslında yavru köpeklere zarar vermezler, eğer ne dediğimi anlıyorsan! Ben de bir köpek yavrusuydum ve ne halt ettiğini bilmiyordum. Yapıyordum ama öğrendim ve aldığım tüm öğretiler için minnettarım.”

Hâlâ yeni gelen biri olarak, 20 yaşındayken Lerner & Loewe'nin 1956'daki hit filmi “My Fair Lady”de usta Rex Harrison'la birlikte Eliza Doolittle rolünü yarattı. Ertesi yıl, televizyonda Rodgers & Hammerstein'ın “Cinderella” adlı CBS yapımı filminde rol aldı. Yüz milyon Amerikalı Andrews'u ilk kez gördü.

1960 yılında Richard Burton'ın “Camelot” filminde Kral Arthur'un Guenevere'siydi. Ama bir gece Walt Disney seyircilerin arasındayken Mary Poppins'ini gördü. İlk sinema filminde Akademi Ödüllü bir performanstı bu.

Sol üstten saat yönünde: Broadway yapımı “My Fair Lady”de Julie Andrews; Richard Burton'la birlikte rol aldığı “Camelot”; “Müziğin Sesi”ndeki Maria rolünde; ve “Mary Poppins”te Dick Van Dyke'la birlikte.

Getty Images

Andrews hala zarafet ve minnettarlık saçıyor, ama bu tam da Britanya'nın “işleri halletme” geleneğini sürdürüyor. “Hayatımın büyük bir kısmında, şarkı söyleyen bir ses kimliğine sahip olduğum, sahnede veya filmde nasıl olacağımı veya buna benzer şeyleri öğrenme fırsatlarına sahip olduğum için çok ama çok şanslı olduğumu hissediyorum” dedi.

Hamilton şunu ekledi: “Çok şanslıydın ve aynı zamanda bazı açılardan da çok talihsizdin; savaşta alkolik ebeveynlerle büyüdün, çok genç yaşta işe koyuldun ve aslında çocukluktan mahrum kaldın.”

Andrews, “İhtiyaç duyulduğunu, hayati ve değerli olduğunu hissetmek de evet” dedi.

Hamilton, annesinin mantrasının her zaman şöyle olduğunu kaydetti: Şanslı mıyız yoksa? Hamilton, “Bunun doğru olsun ya da olmasın, sizi başarıya ulaştıran şeyin bu olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Pauley şöyle dedi: “'Müziğin Sesi'nde Maria aşık olurken ve o da aşıkken, 'Gençliğimde ve çocukluğumda bir yerlerde, iyi bir şey yapmış olmalıyım' dizesini içeren şarkıyı söylüyor.”

Andrews güldü: “Eh, birileri bunu yapmış olmalı çünkü ben çok şanslıydım.” “Şanslı mıyız…?”

“… ya da ne?” Hamilton'a güldü.

Daha fazla bilgi için:

Hikayenin yapımcılığını Kay Lim üstleniyor. Editör: Remington Korper.

Ayrıca bakınız:

Daha

Jane Pauley

Jane Pauley, Eylül 2016'da başladığı ödüllü “CBS Pazar Sabahı”nın sunucusudur. Pauley, birden fazla Emmy, Walter Cronkite Gazetecilik Mükemmellik Ödülü, olağanüstü başarı ve Edward R. Murrow Ödülü'nün sahibidir. Radyo ve Televizyonda Amerikalı Kadınlar Vakfı'ndan Gracie Allen Ödülü. Pauley, Yayın ve Kablolu Yayın Onur Listesi'nin bir üyesidir.