Kennedy Center'ın geleceği nedir?

amazing

New member
Başkan Trump, Washington DC'deki Kennedy Sahne Sanatları Merkezi'nde merkez sahne alıyor “Çok fazla değişiklik yapacağız” dedi. Bu ayın başlarında “koltuklar, dekor, hemen hemen her şey.

Bu değişikliklerin çoğunu Yeni Yönetim Kurulu Başkanı. Başkan Joe Biden'in atananlarının yerini Trump Müttefikleri ile değiştiriyor.

Kendisine “Derecelendirme Kralı” olarak adlandırılan Başkan Trump, Kennedy Sahne Sanatları Merkezi'nin başkanını seçti.

Haberler

Trump Beyaz Saray diyor Bir revizyona ihtiyaç var Çünkü seçim çerçevesi sanat merkezi sözleriyle “uyandı… ve kırıldı.

Geçen ay Deborah Rutter, on yıldan fazla bir süre hizmet ettikten sonra Kennedy Center'ın başkanı olarak görevlendirildi. Sanat kurumunun kırılıp kırılmadığı sorulduğunda Rutter, “Kennedy Center'ın en karmaşık finansal modele sahip ve bu kar amacı gütmeyen her sanat organizasyonu için geçerlidir.”

268 milyon dolarlık bir bütçesi var ve federal hükümetten 43 milyon dolar geliyor. 2023'te, Kennedy Center'ın para kazanan bir işletme olmamasına rağmen 6 milyon dolarlık bir fazlası vardı. “Kâr amacı gütmeyen bir kuruluşuz,” dedi Rutter. “Para kazanmayı amaçlamıyor.”

Bütçesi çoğunlukla bağışlardan geliyor. Milyarder işadamı ve eski başkan David Rubenstein 100 milyon dolardan fazla para verdi. O da geçen ay kovuldu. Rutter, “İkimizin de aynı anda ayrılmasını sağlamak, yapıyı anlama duygusu, karar verme, misyonumuzu, tüm bu tür şeyleri nasıl yorumlamaya devam ettiğimiz için endişe yaratıyor.” Dedi.

Washington DC'de Kennedy Sahne Sanatları Merkezi

Haberler

Kennedy Sahne Sanatları Merkezi 1971 yılında Ulusal Kültür Merkezi ve Başkan John F. Kennedy'ye anıt olarak kuruldu. CBS'de yayınlanan yıllık onur töreni, müzik, tiyatro ve dansın en iyisini sunuyor.

Ama şimdi, muhafazakarlar, merkezin “çok liberal” olduğunu ve geçen yıl “Broadway drag brunch” da dahil olmak üzere üç drag etkinliğini vurguladığını iddia ediyor.

Drag şovlarını barındırmanın bir hata olup olmadığı sorulduğunda Rutter, “Sanmıyorum. Amerika'daki herkesin görülme ve ulusal kültür merkezinizde görülme fırsatı olduğuna inanıyorum.”

Trump'ın bir sosyal medya yayınında (“Bu duracak” söz verdiği) atıfta bulunan şovların geçen yıl Kennedy Center'da gerçekleşen 2.000 performanstan sadece üçünü temsil ettiğini belirtti.

Odak noktasının neden üç drag şovunda olduğu sorulduğunda Rutter, “Aslında hayal edemiyorum. Yüzyıllardır sürükleme. Shakespeare, orijinal Shakespeare, Drag'da performans gösterdi.”

Başkan Trump İlk döneminde Kennedy Center onurlarını boykot ettiNorman Lear gibi onurların eleştirilerinden sonra. Peki, yeni başkan şimdi ne planlıyor? “CBS Pazar Sabahı” tarafından elde edilen sesde, yeni bir ev sahibi öneriyor – kendisi:

“Derecelendirmelerin kralı, değil mi? İster beğenip beğenmesek de, derecelendirmelerin kralı! Yani, onurun ev sahibi olsaydım ve eğer sakıncası yoksa, bazı insanlarla biraz daha muhafazakar olacağız …”

Peki, Başkan Trump ne tür insanları onurlandırmak istiyor? 2020'den beri yönetim kurulunda bulunan cumhurbaşkanının uzun zamandır arkadaşı Paolo Zampolli, “İnsanların bir listesi vardı, Pavarotti'nin adını hatırlıyorum. Andrea Bocelli'nin adını hatırlıyorum. Elvis Presley hakkında bir şeyler yapmak istediler.”

Zampolli, Kennedy Center'ı “daha iyi” yapmak için değişiklikler önerdi: “Potomac Nehri'ndeyiz. Hafta sonu teknelerinin gelebileceği küçük bir marinaya ve güzel kafeler, hafta sonunu orada geçirebilecekleri ve bir hedef gibi yapabilecekleri güzel bir yer olabilir. Önerdiğim diğer şeyler dünya çapında şube franchise'ları.”

Başka bir fikir mi? Uluslararası Uzay İstasyonu'na sanat göndermek. “Benim fikrim, Michelangelo değil, Picasso değil, ama bilirsiniz, çok küçük sanat eserleri yaratmak için çağdaş sanatçılar yaşamaktı,” dedi. “Biri ISS içinde gösterilebilecek.

Bazı sanatçılar (LGBTQ olanlar dahil) Kennedy Center'da hoş karşılanmayacakları inancını dile getirdiler. Ancak Zampolli, “Başkanın bu tür insanlara karşı bir şeyleri olduğunu sanmıyorum. 'İçerme' ya da bu 'uyandı' ne olduğunu anlamıyorum. Kennedy Merkezi herkes için erişilebilir ve Amerika'nın gündemini temsil etmek zorundadır. “

Herkes kabul etmiyor. Merkezde görmeyeceğiniz bir şey müzikal “Hamilton”. Başkan Trump başkan hale geldikten sonra yapımcılar şovları iptal etti. Başkanın yanıtı? “'Hamilton'u hiç sevmedim. Bunu hiç sevmedim.”

Birkaç yüksek profilli iptal ve istifa da vardı; Ve Başkan Yardımcısı JD Vance son bir performansla birlikte booed oldu.

Müzisyen Ben Folds, merkezdeki Ulusal Senfoni Orkestrası'nın sanatsal danışmanı olarak görev yaptıktan sonra istifa edenler arasında. İlk Trump yönetimi sırasında Kennedy Center'ın liderliğinin bir parçasıydı.

O zamanlar herhangi bir siyasi katılım olup olmadığı sorulduğunda, “Asla böyle bir şey görmedim. Bu yeni ve oldukça ani. Diyelim ki başkandan farklı görüşlere sahip bir sanatçıya giriyorum. Kendileri olmak için güvende hissediyorlar mı? Ne inandıklarını söyleyerek güvende hissediyorlar mı? Siyasi şovlar değiller, ama ne istediğinizi ifade edebilirsiniz.”

Ve artık durum böyle değil mi? “Şey, artık böyle olmadığından şüpheleniyorum,” dedi Folds. Diyerek şöyle devam etti: “Tarihin tüm otoriter zamanlarında geçerli olan bir içgüdü, otoriter bir içgüdü var: kültürün kontrolünü ele alalım, sanatın kontrolünü erkenden ele alalım.”

“Pazar sabahı” bu hikaye için Beyaz Saray ve Kennedy Merkezi'ne ulaştı. Kimse röportaj talebimize cevap vermedi.

Bu değişikliklerin en zor kısmının ne olduğu sorulduğunda Rutter, “Bence sokma uzmanlık ve deneyim için saygısızlık. Olağanüstü bir şeye doğru çalışıyorduk.”

Şimdi Rutter, kurumun kurucu mesajının unutulmamasını umduğunu söylüyor. “Sık sık Eisenhower'ın sözlerine ve sonra Kennedy'nin sözlerine geri dönüyorum, düşünmek için, kimiz? Ne yapıyoruz? Tüm Amerikalıların görülmesi ve Kennedy Center'da hoş karşılanması gerektiğine inanıyoruz.”

Daha fazla bilgi için:

Sara Kugel ve Julie Morse tarafından üretilen hikaye. Editör: Carol Ross.

Ayrıca bakınız:

Kennedy Center: Bir Sanat Şampiyonuna “Yaşayan Anıt”

02:44

Daha

Norah O'Donnell

Norah O'Donnell, Haberler'un kıdemli muhabiri ve 60 dakikalık katkıda bulunan muhabirdir. O'Donnell aynı zamanda Haberler 24/7'in “Kişi To Person” un ev sahibidir ve burada düşünceli konuşma yoluyla manşetlerin ötesine geçen röportajlar getirir. Dünyanın en büyük hikayelerini kapsayan ve etkili, haber yapım röportajları yapan yaklaşık otuz yıllık deneyime sahip çok sayıda Emmy ödüllü bir gazeteci.