Kitap alıntı: Barry Diller tarafından “Kim Bilir”

amazing

New member
Simon ve Schuster

Bu makaleden satın aldığınız her şeyden bir bağlı kuruluş komisyonu alabiliriz.

TV, film ve medya yöneticisi Barry Diller, ABC'de on yıl geçirdi ve burada TV için “Haftanın Filmi” ni popülerleştirmeye yardımcı oldu. Yeni anısına, “Kim BİLİYOR” (20 Mayıs'ta Simon & Schuster tarafından yayınlanacak) Diller, kariyeri hakkında, çok fazla bilginin sınırlamaları hakkında bir ders de dahil – içgüdünün (örneğin, haftanın ilgi çekici bir filmini yapan nedir?) Başarının daha iyi bir öngörücüsü olabilir.

Aşağıda bir alıntı okuyun ve Tracy Smith'in Barry Diller ile “CBS Pazar Sabahı” ile röportajını kaçırmayın.

Barry Diller tarafından “Kim Bilir”

Dinlemeyi mi tercih ediyorsunuz? Audible'ın şu anda 30 günlük ücretsiz denemeleri var.

İlk günlerde başlıklarda iyiydik

Zincirlerde Kadınlar favorilerimden biriydi; Korkunç bir filmdi, ama ne tanıtılabilir bir başlık.

Çığlık, güzel peggy Kötü değil de.

Bazen personel “Ticari mi?” Ve onları vahşileştirirdim, çünkü içgüdülerini kullanmak yerine, halkın iştahını tahmin etmeye çalışıyorlardı, ki ben de söylediğim ve şimdi tekrar tekrar söyledim. İkisi de karar vermeye yardımcı olmak için araştırmayı kullanmıyor. Fikirler üzerine hiçbir araştırma, basılmış kağıda (veya bilgisayar ekranına) değmez. Veriler size ne söyleyebilir oldune değil olabilir veya olacak. Veriler genellikle içgüdü için zararlıdır ve bunun sadece yaratıcı kararlar değil, birçok iş kararı almak için doğru olduğuna inanıyorum. Powerpoint düşman olabilir; Yapılandırılmış bilgi, bilgi ve gerçek anlayış arasındaki alanlarda genişletmeniz gerektiğinde elekleri genellikle daraltır. Beynimizi sadece verilerde aşırı eğitmek bir avantaj sağlamaz ve tek karar verme bileşeni ise caydırıcı olabilir. Bu genellikle tüm iş araçları ve vaka çalışmaları ile silahlı olan ancak çok az basit insan içgüdüsü olan MBA öğrencileri ile ilgili sorun budur. Karar almaya yardımcı olmak için derin, sert sayısal veya gerçek tabanlı verilerden ziyade içgüdü kullanmanın tembel süreç olduğuna inanmıyorum. Çok fazla bilgi, herhangi bir teklifin özünde aşırı yükleyebilir, aşırı yükleyebilir ve gizleyebilir: iyi bir fikir mi ve herhangi bir sağduyu yapıyor mu?

Nadiren mükemmel bir projeyi veya mükemmel bir senaryoyu elde edersiniz. Tüm deneyimlerime göre, muhtemelen tam olarak gerçekleştirilen, tamamen ve tartışılmaz bir şekilde harika olan binden on senaryo okumadım, sadece “Yap!” Bunlardan biri, 1970 yılında, yakın zamanda ABC'den büyük bir televizyon yapım şirketi işletmeye devam eden Leonard Goldberg'in çağrıldığı ve “Bu senaryoyu şimdi okumalısınız” dedi. Çağrıldı Brian'ın ŞarkısıKanserden ölecek olan siyah ve beyaz bir profesyonel futbolcu arasındaki derin bağın hikayesi. Okurken ağladım. Onu aradım ve dedim ki, “Sadece buradan vidayabiliriz – mükemmel – gidelim.” Genellikle şimdiye kadar yapılmış en iyi televizyon filmlerinden biri olarak adlandırılır – ve en büyük spor filmlerinden biri de dokuz Emmy'ye aday gösterildi ve beş kazandı. Birkaç kez bir diğeri, önde gelen ABC gündüz yapımcısı Dan Curtis, bana henüz yayınlanmamış bir romanın el yazması gönderdi Kolchak Kağıtları. İki ya da üç saat içinde okudum – Las Vegas'taki bir vampirin çağdaş hikayesiydi – ve Dan'a dedim ki, “Bu şimdiye kadar okuduğum kadar iyi bir hikaye.” Ve ne harika bir fikir: Las Vegas, geceleri en canlı bir şehir – bir vampirin yaşamak için mükemmel bir yer.

Yaptığımız o romandan Gece takipçisibu o kadar iyi olduğu ortaya çıktı ki, kıdemli ABC yönetimi için bir tarama yaptık, hepsi “Bu harika bir film. Teatral olarak yayınlamalıyız!” Buna karşı savaştım, “Evet, harika bir film, ama bu bir Haftanın Filmiİşte burada. Gece Stalker bir devam filmi ortaya çıkardı (Gece Strangler) ve bir televizyon dizisi (KOLCHAK: Gece takipçisive bunu iki TV için daha yapıldı ve daha sonra dizinin yeniden yapımı izledi. Bütün bunlar iyi bir fikirden!

Barry Diller tarafından “Kim Bilir” i. Telif Hakkı © 2025 Barry Diller. Simon & Schuster, Inc.

Kitabı buradan alın:

Barry Diller tarafından “Kim Bilir”

Yerel olarak satın alın Bookshop.org

Daha fazla bilgi için:

• Ciltli, e -kitap ve ses formatlarında Barry Diller (Simon & Schuster) tarafından “

Daha