Komedi ikonu ve “The Bob Newhart Show” ve “Newhart”ın yıldızı Bob Newhart 94 yaşında öldü

amazing

New member
“The Bob Newhart Show” ve “Newhart”ta rol alan aktör ve komedyen Bob Newhart, halkla ilişkiler sorumlusunun Haberler'e doğruladığı üzere hayatını kaybetti. 94 yaşındaydı.

Newhart ailesi, Facebook sayfasında yayınladığı bir açıklamada şunları yazdı: “Babamız bu sabah tüm ailemizle birlikte vefat etti. Annemizle ve onu bekleyen tüm arkadaşlarıyla yeniden bir araya geldiği için kendimizi şanslı hissediyoruz. Tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederiz. Herkes tarafından çok seviliyordu, ama özellikle çocukları ve torunları tarafından.”

Chicago bölgesinden olan Newhart, kariyerine başlayana kadar muhasebeci olarak çalıştı. şov dünyasında kariyer 1960'ta, 30 yaşındayken “The Button-Down Mind of Bob Newhart” adlı albümü Billboard listelerinde 1 numaraya yükselerek zirveye ulaşan ilk komedi albümü oldu.

Newhart aynı yılın ilerleyen zamanlarında bir sonraki albümü “The Button-Down Mind Strikes Back”i yayınladı. Bu da listelerde zirveye oturdu ve iki albüm Newhart'ın 1961'de üç Grammy Ödülü kazanmasına yol açtı: en iyi yeni sanatçı, yılın albümü ve en iyi komedi performansı.

İlk iki albümünün başarısının ardından Newhart, kısa bir süre NBC'de bir varyete şovu olan “The Bob Newhart Show”a ev sahipliği yaptı. 1961'in sonlarından 1962 yazına kadar süren şov uzun sürmedi, ancak eleştirel övgü aldı ve 1962 ödül töreninde bir komedi dizisi için olağanüstü senaryo dalında Emmy adaylığı aldı. Newhart ayrıca 60'lar boyunca komedi albümleri çıkarmaya devam etti ve bu süre zarfında birkaç TV programına daha çıktı.

1970'lerde televizyon yıldızlığına sıçradı ve 1972'den 1978'e kadar CBS'nin biraz kafa karıştırıcı bir şekilde “The Bob Newhart Show” adlı dizisinde Dr. Bob Hartley'i canlandırdı. 1982'den 1990'a kadar CBS'nin “Newhart” adlı sitcom'unda, eşiyle birlikte New York'tan Vermont'a taşınıp tarihi bir hanı işleten yazar Dick Loubin'i canlandırdı.

Bob Newhart, 10 Eylül 2016'da Los Angeles'taki Microsoft Tiyatrosu'nda düzenlenen Yaratıcı Sanatlar Emmy Ödülleri'ne katıldı.

Emma McIntyre / Getty Images

“The Bob Newhart Show” 1977'de en iyi komedi dalında Emmy adaylığı kazandı; aynı yıl Hartley'nin karısı Emily'yi oynayan Newhart'ın rol arkadaşı Suzanne Pleshette de komedi dizisinde en iyi kadın oyuncu dalında aday gösterildi.

Newhart, 1985, 1986 ve 1987 yıllarında “Newhart” dizisindeki rolüyle komedi dizilerinde en iyi erkek oyuncu ödülüne üst üste üç kez aday gösterildi, ancak her seferinde ödülü kaybetti.

İlk ve tek Emmy ödülünü 2013 yılında, “The Big Bang Theory” dizisinde Arthur Jeffries, namıdiğer Profesör Proton rolüyle komedi dalında en iyi konuk oyuncu ödülünü alarak kazandı. 2014 ve 2016 yıllarında bu rol için iki kez daha aday gösterildi.

Newhart'ın halkla ilişkiler sorumlusu, Newhart'ın yıllar boyunca “The Tonight Show”da Johnny Carson'ın yerine 87 kez yer aldığını söyledi.

Newhart, televizyondaki başarısının yanı sıra, onlarca yıl süren kariyeri boyunca çok sayıda filmde rol aldı; bunlar arasında Joseph Heller'ın klasiği “Catch-22″nin 1970 uyarlaması ve filmin anlatıcısı olarak da görev aldığı Papa Elf'i canlandırdığı 2003 yapımı “Elf” yer alıyor.

Newhart, kariyeri boyunca stand-up komedi yapmaya devam etti, ancak COVID-19 salgını başlayınca buna son verdi.

“İnsanlar, 'Neden hala bunu yapıyorsun?' derlerdi. Ben de, 'Evet, haklısın, insanları güldürmekten bıktım. Nefret ediyorum!' derim.” diye şaka yaptı CBS “Sunday Morning”e.

“Her şey bittiğinde, ölüm geldiğinde ve yukarı çıktığımda cennete inandığımı ve orada bir Tanrı olduğunu ve bana 'Ne yaptın?' diye sorduğunu ve ben de 'İnsanları güldürdüm' dediğimi düşünüyorum. 'Evet, şuradaki kısa kuyruğa gir.'”

Pazar Profili: Bob Newhart

07:05

Başarısından önce Newhart, 1952'de Kore Savaşı sırasında orduya alındı ve 1954'te terhis olana kadar personel müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra geceleri komedyenlik yeteneğini geliştirirken Chicago'da muhasebeci olarak çalıştı.

“Bay Wilkinson – adını hala hatırlıyorum – 'Aman Tanrım, bunlar sağlam muhasebe prensipleri değil' demişti,” dedi Newhart “Pazar sabahı” ilk mesleği hakkında. “'Muhasebe için uygun olmadığımı düşünüyorum' dedim. Ve o zaman, tamam, iyi olup olmadığımı öğrenelim diye karar verdim. [at comedy].”

Bob Newhart'ın geride çocukları Jennifer, Courtney, Timothy ve Robert kaldı. Eşi Virginia “Ginnie” Newhart 2023'te öldü. 60 yıldır evliydiler.

Daha

Ürdün Freiman

Jordan Freiman, CBSNews.com'da haber editörüdür. Son dakika haberleri, trend olan hikayeler, spor ve suç konularını ele alır. Jordan daha önce Spin and Death and Taxes'da çalışmıştır.