“Korsanlar! The Penzance Musical” daki modern bir generalin modeli olan David Hyde Pierce

amazing

New member
David Hyde Pierce'ın yapması gereken tek şey sahneye çıkmak ve “Penzance Korsanları” ndan aptalca dil-twister'a başlamadan önce alkış alıyor:

Ben modern bir genel müdürün modeliyim,
Sebze, hayvan ve mineral bilgi,
İngiltere Krallarını biliyorum ve dövüşleri tarihsel olarak alıntı yapıyorum
Maratondan Waterloo'ya, kategorik sırayla

Neredeyse yüzünde hiçbir ifade olmadan, gevezelik, etrafında her türlü kargaşa, o eğlenceli.

“Sizce neden 'daha az daha fazla' komik olabilir?” Diye sordum.

Pierce, “Şey, bence çok fazla tiyatro, haklı olarak,” diye yanıtladı Pierce. “Bazen, tiyatroda beklenmedik şey daha az şey yapan biri.”

“Aşırı aktarma cazibesi var mı?”

“Her zaman,” dedi. “Bana 'Frasier' 'den harika bir çizgiyi hatırlatıyorsun, ki' Daha az daha fazla ise, ne kadar daha fazla olacağını düşün! ''

Pierce'ın tanınmaya sahip olduğu TV mega hit “Frasier” deki 11 yıllık koşusu sayesinde ve rollerini seçip seçebilecek. New Orleans'a nakledilen Gilbert & Sullivan Classic'in cazip bir yeniden çalışması olan “Korsanlar! The Penzance Musical” ın büyük genel.

Pierce bize 1970'lerden itibaren yaz kampından Gilbert & Sullivan skorlarından birini gösterdi (“Neredeyse benim olduğum kadar eski”), aynı zamanda “Frasier” bölümünde kullandığı skordu, Kelsey Grammer ve David Ogden Stiers “Penzance” dan şarkı söyledi.

“Gilbert & Sullivan'ın senin için ne anlama geldiğini” sordum.

“Hmm. Şey, bir şey ifade etmeli, çünkü bu … Duygusal oluyorum,” diye yanıtladı Pierce. “Soruyu düşünmek, sanırım sadece, sadece hayatım boyunca bu kadar uzun süredir işlendiği için.”

Dolap Tiyatrosu'ndaki giyinme odasında, duvar daha önce soyunma odasında bulunan insanların fotoğraflarıyla kaplıdır: “Ünlü insanlar, birçoğu sevgili dostlarım” dedi. “Sonunda orada olacağım. Gelenek bizim için çok önemli. Daha büyük bir şeyin parçası olduğunun farkında olmak.”

David Hyde Pierce Broadway'deki soyunma odasında.

Haberler

Pierce'ın “Korsanlar” soyunma odası, en önemlilerinden biri de dahil olmak üzere, onu tanımlayan duygusal dokunma taşlarına başını salladı: babasının yaptığı bir şov hakkında konuştuğum bir fotoğraf, “Bende ne olduğunu bilmediğim bir zamanda, önde ne olduğunu hiçbir fikri yoktu” dedi.

Pierce'ın babası ve büyükbabası amatör sanatçılardı. “Hastalık ailede çalışıyor,” dedi. “Sadece teşhis edilmemişti, sanırım!”

Konser piyanisti olmaya başladı. Hala her gün oynuyor, ancak Yale'de öğrenci iken aktör olmaya karar verdi.

Ve onu komediye ne getirdi? Pierce, “Bence bunun çekildiğim şeyle ilgisi var.” Dedi. “'Dick Van Dyke Show' ve 'Mary Tyler Moore' ve 'Hepsi Ailede' tekrar tekrar izledim. Ben bir gençken, Monty Python'un PBS'de Amerikan televizyonuna geldi ve Alec Guinness'i sevdim.

Pierce'ın “Frasier” ten ünlü ütü tahtası sahnesinde Buster Keaton'un bir ipucu görmemek imkansız:

Frasier – Niles en iyisinde, Bay Bean kim? (Bölüm1 – Pandora'nın tabutunu açıyor) ile
Frasier – Şimdiye kadarki en iyi sitcom YouTube'da

Pierce, “İnsanların gülmesini istiyorum” dedi.

“Neden? Bu senin için ne anlama geliyor? Neden önemli?”

“Sanırım bu bağlantı algısı” dedi. “Örneğin, bir çizgi roman yapmak benim için komik bir oyun yapmak kadar keyifli değil. Çizgi roman bir oyunda, izleyiciden bağlantıyı hissediyorsunuz. İçinde olduğum şey. İşte burada başladım. Bunu seviyorum.”

Neredeyse içinde olduğu sürece, 2008'den beri kocası, yol boyunca ortağı aktör-yazarı Brian Hargrove oldu. Bir seçmelere tanıştılar, arkadaş oldular ve ancak daha sonra ikisinin de eşcinsel olduklarını keşfettiler. Pierce, “Brian, vergilerimi yapmak için dairesinde akşam yemeğine gitmemi sağladı.” Dedi.

Hargrove, “Bir aktörün yanı sıra vergi işim de vardı,” dedi.

“Bu bir metafor değil; aslında yaptığı şey bu. Vergi uygulayıcısı! Ve sonra bu filmi izleyecektik ve ortaya çıktık. Dairesine geri döndük ve sonra Brian'ın söylediği gibi asla ayrılmadım.”

Muhabir Martha Teichner David Hyde Pierce, Brian Hargrove ve Alice ile.

Haberler

Bu 1983'teydi. Kaliforniya'ya taşınmayı öneren Hargrove'di, bu da Pierce'ın “Frasier” de Kelsey Grammer ile birlikte Dr. Niles Crane olarak rol almasına neden oldu. Kırk yıl, dört Emmy ve iki Tonys sonra, “Frasier” yeniden başlatılmamayı seçti. O sırada Julia Child'ın kocası Paul, HBO'da oynuyordu. Pierce, “Başlangıçta bana gelen şeyden çok memnun kaldım ve sonra kariyerimde ve yaptığım seçimlerde seçimler yapabildiğimde.” Dedi. “Yaratıcılığım değişim ve çeşitlilikten kaynaklanıyor.”

Bu yüzden David Hyde Pierce “korsanlara” evet dedi – ve insanları eski favorilerinden birinde güldürmek için yeni bir şans.

Askeri bilgim için, olumsuz ve macera olmama rağmen,
Sadece yüzyılın başlarına getirildi;
Ama yine de, sebze, hayvan ve mineral konularında,
Ben modern bir generalin modeliyim!

Web Exclusive: David Hyde Pierce ile genişletilmiş bir röportaj izleyin

Genişletilmiş Röportaj: David Hyde Pierce

18:44

Daha fazla bilgi için:

Robert Marston tarafından üretilen hikaye. Editör: George Pozderec.

Daha

Martha Teichner

Martha Teichner “Haberler Pazar sabahı” muhabiridir. 1993'ten bu yana, siyaset, sanat, kültür, bilim ve dünyamızı etkileyen sosyal konular da dahil olmak üzere çok çeşitli konuları bildirdi.