Lainey Wilson, 2024 Academy of Country Müzik Ödülleri'nin büyük kazananı

amazing

New member
Lainey Wilson, 2024 Academy of Country Müzik Ödülleri'nde yılın kadın sanatçısı ve yılın en büyük şovmen ödülünü aldı.

Wilson konuşmasına “13 yıldır Nashville'de bunu yapıyorum” diye başladı. “Bu kategorideki herkes beni sevdi ve bana inandı” diye ekledi. “Ve bunun için hepinizi seviyorum.”

En büyük ödülü kazanan kadınlardan oluşan özel bir kategoriye katılıyor: Miranda Lambert, 2022'de yılın şovmeni seçildi. 2020'de Carrie Underwood ve Thomas Rhett, tarihte ilk kez berabere kaldı ve ilk kez şampiyonluk için berabere kaldı. kadın, 2012'de Taylor Swift'ten bu yana kategoriyi kazanmıştı.

Lainey Wilson, 16 Mayıs 2024'te Frisco, Teksas'ta düzenlenen 59. Country Müzik Akademisi Ödülleri'nde “Save Me” ile Yılın Şovmeni, Yılın Kadın Sanatçısı ve Yılın Müzik Etkinliği ödüllerini kazandı.

Ömer Vega / Getty Images

Wilson ayrıca 59. yıllık ACM'leri Little Texas'ın “God Blessed Texas” şarkısının cover'ıyla açtı ve yeni single'ı “Hang Tight Honey”e kusursuz bir şekilde geçiş yaptı. Daha sonra Clay Walker ve Randy Travis, Jordan Davis'e her yerde bulunan country radyo hiti “Next Thing You Know” için yılın şarkısını sundu.

Kabul konuşmasında “Öncelikle hayranlara bu şarkıyı sevdikleri için teşekkür etmek istiyorum” dedi. “Yılın şarkısı ödülünü kazanan şarkılar nedeniyle şarkı yazmayı seviyorum, bu yüzden bunu şu anda tutmak çılgınlık.”

Yılın müzik etkinliği de “Save Me” adlı başarılı çalışmasıyla Wilson ve Jelly Roll'a verildi.

Jelly Roll konuşmasında “Ceza yapmak istemedim ama cidden bu şarkı beni kurtardı” dedi. Duygusallaşarak “Öleceğimi ve hapse gireceğimi düşündüm” dedi ve bunun yerine ACM ödülünü kazanan olmayı kutladı.

Dallas'ın hemen kuzeyinde, Frisco, Teksas'taki The Star'daki Ford Center'da düzenlenen ACM'lere Reba McEntire ev sahipliği yaptı.

Toby Keith onurlandırıldı

Gösterinin en çok beklenen performanslarından birinde Jason Aldean, etkileyici bir övgüyle sahneyi aydınlattı. merhum Toby Keith.

Kalabalığa Keith'in klasiği “Should've Been a Cowboy”un dokunaklı, akustik performansını verirken seyirciler de şarkıya eşlik etti ve Keith'in ailesi de kalabalığın arasından izledi.

Keith, kariyeri boyunca 14 ACM Ödülü'nü kazandı ve iki kez yılın en büyük şovmen ödülünü kazandı. Mide kanseri teşhisi sonrasında Şubat ayında 62 yaşında öldü.

Yılın albümü ve erkek sanatçısı ise Chris Stapleton'a gitti. Kabul konuşmasında “Bu kategoride pek çok harika adam var ve bu şirkete dahil olduğum için mutluyum” dedi.

Yeni şarkısı “Think I'm in Love with You”yu seslendirme zamanı geldiğinde kendisine çok özel bir konuk katıldı: Dua Lipa.

Tek sürpriz bu değildi: Post Malone, Morgan Wallen'la birlikte çıkardığı devasa yeni single'ı “I Had Some Help”e eklenen “Never Love You Again” adlı yepyeni şarkısını piyasaya sürdü. Wallen performans sergilemedi.

Bunun yerine, daha sonra McEntire, geçen ay ölen Dickey Betts'in anısına Allman Brothers Band'in “Ramblin' Man” şarkısından bir parça düet yapmak için Post Malone'a katıldı. 80 yaşındaydı.

Akşamın erken saatlerinde, sekiz adayla gecenin en çok aday gösterilen sanatçısı Luke Combs, Tracy Chapman'ın “Fast Car” şarkısına yaptığı cover ile yılın single'ını kazandı. Geçtiğimiz yıl Chapman'ın 1988 tarihli şarkısı, Country Müzik Ödülleri'nde Combs'un cover'ıyla yılın şarkısı ödülünü kazanarak onu bu kategoride kazanan ilk Siyah şarkı yazarı yaptı.

Dan, Shay ve Old Dominion sırasıyla yılın ikilisi ve grubu ödülünü aldı.

Performanslar hızlı ve öfkeli oldu: Jelly Roll yeni şarkısı “Liar”ın rock yorumunu yapmaya başladı, ardından Noah Kahan'la birlikte Kelsea Ballerini izledi ve “Mountain with a View” şarkısını viral hiti “Stick Season”da seslendirdi.

Tigirlily Gold “I Tried A Ring On”u seslendirdi, Teksas doğumlu Cody Johnson “Dirt Cheap”i getirdi ve Miranda Lambert yeni single'ı “Wranglers”ı piyasaya sürdü.

Kane Brown “Georgia On My Mind” şarkısını etkileyici bir şekilde coverladı. Thomas Rhett “Beautiful As You”yu seslendirdi ve herkesin favori çifti Blake Shelton ve Gwen Stefani sevimli “Mor İrisler”i ACM sahnesine taşıdı.

Park McCollum hit şarkısı “Burn It Down”ı seslendirdi, yılın yeni erkek sanatçısı Nate Smith ve pop-punk'ın güçlü yıldızı Avril Lavigne yeni şarkıları “Bulletproof”u seslendirdi ve sunucu McEntire gösteriyi yeni single'ı “I” ile kapattı. Yapamamak.”

ACM Ödülleri, Prime Video ve Twitch Live'daki Amazon Music kanalında canlı olarak yayınlandı.

Daha