Mick Fleetwood Maui'de geleceğe oynuyor

amazing

New member
Maui adası, uçsuz bucaksız Pasifik Okyanusu'nun içinde yalnızca bir noktadır, ancak neden her yıl milyonlarca kişinin bu adayı ziyaret ettiğini ve bazılarının neden hiç ayrılmak istemediklerini anlamak zor değildir. Fleetwood Mac'in kurucusu Mick Fleetwood, onlarca yıl önce Maui'ye aşık oldu ve derin kökler kurdu. “Uzun hikaye, uzun bir aşk” dedi.

“Ama burası gerçekten senin kalbin ve evin mi?” Diye sordum.

“Hı-hı. İnsanlar sıklıkla şöyle düşünür: 'Ah evet, ne sıklıkla öyle Maui'de misin?” dedi Fleetwood. “Burası benim evim. Başka yer yok.”

Genç bir adam olarak arkadaşlarını bir araya getirebileceği bir yer, bir kulüp hayal etmişti ve 12 yıl önce bunu Batı Maui şehri Lahaina'da gerçekleştirdi: Front Street'teki Fleetwood's. Menü eklektikti; Biddie's Chicken'dan (tıpkı Fleetwood'un annesi Biddie'nin yaptığı gibi) çocuklarının hayal ettiği kurabiye hamuru tatlılarına kadar her şeyi sunuyorlardı. Aynı zamanda Mick ve arkadaşlarının oynayabileceği bir yerdi. “Bir çatı altında bir grup insan yarattık, ben yarattım” dedi. “Gezici bir sirk yerine, Front Street'teki Fleetwood's'ta yerleşik bir sirkti.”

Ve sonra, 2023 yılının Ağustos ayında müzik durdu.

Rüzgârın etkisiyle çıkan yangın Batı Maui'yi kasıp kavurduyüzden fazla insanı öldürdü ve 2.000'den fazla binayı tüketti. Yangın başladığında Fleetwood Los Angeles'taydı ve büyük bir yıkımın olduğu yere hızla geri döndü.

Peki ya sevdiği restoran? Geriye kalan tek şey kömürleşmiş bir tabelaydı.

Front Street'teki Fleetwood'un yanmış tabelası.

Haberler

Ben de şöyle dedim: “Özellikle kaybedilen hayatlar, kaybedilen evler ışığında 'Ben, ben, ben' olmak istememenizi anlıyorum; çok büyük bir anlaşma yapmak istemiyorsunuz.” bir restoran.”

“HAYIR.”

“Ama aynı zamanda burası senin ailendi. Burası senin evindi. Bu çok büyük bir kayıp olmalı.”

Mick Fleetwood.

Haberler

Fleetwood, “Bu büyük bir kayıptı” dedi. “Ve bunu hatırlatarak o dalga geri geliyor. Bugün bunu yaptığımızı bilerek şöyle gidiyorum: Tamam, bu… bir gün olacak.

Fleetwood'la birlikte bir zamanlar evinin bulunduğu caddede yürüyüşe çıktık: Buraya en son geldiğinde burası hâlâ için için yanıyordu. “Gerçekten bazı kısımları hala sıcaktı” dedi.

Üzerinden bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen Lahaina sahili hâlâ bir felaket bölgesi.

Muhabir Tracy Smith, Mick Fleetwood ile Lahaina'daki Front Street'te.

Haberler

Araziyle ne yapılacağına dair karar hâlâ havada; Öncelik, yerinden edilmiş sakinler için barınmadır. Ancak Fleetwood yeniden inşa etmeye kararlı olduğunu söylüyor ancak belki aynı yerde olmayabilir.

Yeni bir yerde ne hayal ettiği sorulduğunda, “Benim için bunun müzik çalmayı da içermesi gerekiyor. Müzik olmalı. Bunu her gün yaşadık. Bu bencil bir istek!”

Ancak herhangi bir şey yeniden inşa edilmeden önce burada tamamlanması gereken büyük bir temizlik var.

“Göreceğiz” dedi. “Boşluğun var [canvas] boyanacak ve yapılacak bir sürü resim var.

“Bu konuşmada bile 'Bu ne kadar üzücü' derken dikkatli olmalısınız, oysa aslında 'Evet, ama şimdi buna ihtiyacımız var.' Sonunda şöyle oldu, gerçekten önemli olan belki de ilgi çekicidir. Nasıl tüm bunlar oldu ve gelecekte daha güvenli olmak ve daha bilinçli olmak için bunların etrafı çevrilebilir mi? Tabii bu da işin bir parçası. Ama gerçek, gerçek öz gelecektir.”

Fleetwood'un ukulelesi yangından kurtulan az sayıdaki şeyden biri ve o, rüyasının da hayatta kalacağını umuyor.

Mick Fleetwood, Front Street'teki eski kulübü Fleetwood's'un yakınında, yangınla yok oldu. Yeni bir yer inşa etmeye kararlıdır ve içinde müzik de olmalıdır.

Haberler

Ağustos 2023'teki yangınlardan etkilenenlere yardım etme hakkında ayrıntılar ve konut, çevre koruma ve kültürel restorasyon da dahil olmak üzere kurtarma ve yeniden inşa çalışmaları hakkındaki en son bilgiler için resmi ilçe web sitesi Maui Recovers'ı ziyaret edin.

Daha fazla bilgi için:

Hikayenin yapımcılığını John D'Amelio üstleniyor. Editör: Steven Tyler.

“Pazar Sabahı” 2024 “Yiyecek Sorunu” tarif dizini
En iyi şeflerden, yemek kitabı yazarlarından, yemek yazarlarından, restoran işletmecilerinden ve Food & Wine dergisinin editörlerinden lezzetli menü önerileri.

Daha

Tracy Smith

Tracy Smith, “Haberler Sunday Morning” ve “48 Hours” programlarının ödüllü bir muhabiridir ve 2000 yılında Haberler'e katılmıştır. Smith, çok çeşitli konuları ele almış, haber üreten sanatçılarla hareketli, içten içe aydınlatıcı röportajlar hazırlamıştır. derinlik raporlaması