New Yorker dergisinin ilk yüz yılı

amazing

New member
Sevgili haftalık dergisi New Yorker, yüzüncü doğum gününü kutluyor. 2008'den beri dergide personel yazarıyım ve Bruce Diones, o zamandan beri New Yorker'da, başlangıçtan beri değil. “1978,” dedi. “Beşiğin içindeydim. Beni kapının önünde bıraktılar ve geldim.”

Diye sordu Diones, “Gerçekten bir tane yok. Burada olan tüm suçlara yardım ediyorum ve abet attı. Ben her zaman etraftaki adamım.”

“Hem insanlar hem de dergi konusunda uzman mı?”

“Bu doğru.”

“Bana 1979'da ne yayınladığımızı söyleyebilirsin, ama bana kimin kızdığını da söyleyebilirsin?”

“Evet, ve size neden onlara kızdıklarını ve '79'daki o şeyin neden işe yaramadığını söyleyebilirim!” Güldü.

New Yorker Arşivlerinde Bruce Diones. Dergi bu yıl 100. doğum gününü kutluyor.

Haberler

New Yorker, raporlaması ve kendine özgü özdeyişleri ile bilinir. Her konu çizgi film, kısa bir hikaye ve birkaç şiir içerir. Ön kapakta bir fotoğraf değil, bir resim bulunur.

Diones'in birçok sorumluluğundan biri derginin arşivini organize etmektir. “Her dergimiz, birincisimizden bu yana her konu var. Halk ofislerinden scrapbook'larımız, makalelerimiz ve her türlü garip küçük ephemera var. Biraz eğlenceli, ilginç şeyler.”

New Yorker Amerika'nın önde gelen edebiyat dergisi olabilir, ancak hikayesi bir sanatçı ile başlar: Rea Irvin. Diones, “New Yorker'daki tüm sanat eserleri çalışmalarına dayanıyor.” Dedi.

Irvin, 21 Şubat 1925'te, bir kelebeği inceleyerek en iyi şapkalı süslü bir genç adamın yayınladığı ilk sayının kapağını yaptı. Adı Eustace Tilley ve daha iyi veya daha kötü için derginin maskotu oldu.

New Yorker

“Sonunda, Eustace Tilley hakkında kararsız olduğumu söyleyeceğim,” dedi editör David Remnick. “Çünkü bazı insanlar ona bakarlar ve bunun bir züppe sembolü olduğunu veya gurur duyduğunu düşünüyorlar. Başladığında, bir şaka Snobbery hakkında. “

Remnick, 1998'de New Yorker'ın beşinci editörü seçildiğinde 39 yaşında bir muhabirdi. Onun işi yazarları mutlu etmek ve bazen bana hatırlattığı gibi üretken olmaktır. İşi aynı zamanda bir zamanlar Manhattan Society hakkında açık kalpli makalelerde uzmanlaşmış 100 yaşındaki bir dergiyi nasıl ve ne kadar modernize etmektir.

Derginin ilk sayısında kurucu editör Harold Ross, “Dubuque'deki yaşlı bayan için düzenlenmiyor” diye yazdı.

“Iowa'ya karşı ne vardı?” Diye sordum.

“Bilmiyorum,” diye güldü Remnick. “Ona göre Dubuque, Queens, Los Angeles vardı …”

Derginin erişimi şimdi Manhattan'ın çok ötesine uzanıyor. Remnick, “Kaliforniya eyaletinde, Dubuque'deki yaşlı kadın da dahil olmak üzere New York eyaletinde olduğundan daha fazla okuyucumuz var.” Dedi. “Derin, derin raporlamaya sahip ve kendisini doğruluk ve gerçek kontrolü üzerine gurur duyan bir dergi.”

Fergus McIntosh, derginin gerçek denetleyicilerin taburuna liderlik ediyor-iki düzineden fazla.

Peki, gerçek denetleyici nedir? McIntosh, “Senin gibi biri tarafından gönderilen ve yayınlamadan önce, doğru, dengeli, adil ve olabildiğince eksiksiz olmasını sağlayan biri.” Dedi.

“Adil mi? Anlamak zor bir şey gibi görünüyor,” dedim.

“Bunun senin için zor olduğunu biliyorum. Bizim için zor değil,” diye güldü McIntosh.

Ve her şey kontrol ediliyor – sadece makaleler değil, aynı zamanda şiirler, kısa öyküler, hatta çizgi filmler. Bölümün yardımcı direktörü Teresa Mathew, bir zamanlar kız arkadaşının ebeveynleriyle buluşan bir penguen hakkında bir çizgi film kontrol etmek zorunda kaldı. “” Kuzey Kutbu-Amerikalı terimini tercih ediyoruz “diyor. “Ve bu aslında yanlış, çünkü penguenler Antarktika'da yaşıyor.”

“Ama Antarktik-Amerikalı o kadar komik olmazdı” dedim.

“Yeterince özlü değil, hayır,” dedi Mathew. Diyerek şöyle devam etti: “Bulduğum olası sorunlar hakkında harika çizgi film editörüne tüm e -postalarım, neredeyse her zaman 'Çok teşekkür ederim, Teresa. Bu değişikliği almayacağız.'

Yol boyunca bir yerlerde, New Yorker, JD Salinger'den James Baldwin'e, film eleştirmeni Pauline Kael'den araştırmacı gazeteci Ronan Farrow'a kadar uzanan yazarları yayınlayan ciddi bir dergi oldu.

New York Halk Kütüphanesi, derginin yıldönümünü bu ayın ilerleyen saatlerinde bir sergi ile kutlayacak.

Peki, 2025'te New Yorker nedir? Remnick, “Bu sadece bir şey değil. Sports Illustrated, reklamverenler ve okuyucular için bir şeydi ve anlaşılması kolay. [The New Yorker] daha karmaşık bir şeydir. İnsanları davet etmek biraz zor olabilir. “

“New Yorker'ın kendisi eskisinden daha siyasi mi?”

Remnick, “Bence kesinlikle başladığından daha politik, bu çok emin olmak için.” Dedi.

“New Yorker'ı liberal bir dergi olarak tanımlamak yanlış olur mu?”

“Hayır, bunun yanlış olacağını sanmıyorum. Bence geniş bir menzil var. Bunun iddialı bir ideolojik yayın olduğunu düşünmüyorum. Sanırım raporlama merkezinde parmak sallamadan daha fazla.”

Bunlar medya endüstrisi için endişeli zamanlardır ve New Yorker bağışık değildir. Derginin 2023'te bir sürü işten çıkarılması vardı. Ancak New Yorker'ın birçoğu telefonlarında okuyan yaklaşık 1,2 milyon aboneden oluşan sabit bir tabanı var. Remnick, “Daha kısa, daha hızlı şeyler ve diğer şeyleri nasıl yazarız? Buna ek olarak; yerine. Oldukça sağlam bir ses işlemimiz var – dört, beş podcast. Video yapıyoruz. Ama ileriye bakıyorum. 200 yılı kutlama olasılığı olan bir New Yorker'a nasıl sahip olacağımızı düşünüyorum? Çünkü Amerikan yaşamında, medya tarihinde, bu alışılmadık. Sadece Life dergisini okuyan insanlara sorun. “

Bruce Diones için, New Yorker'ın 100. doğum günü antik tarihi tekrar ziyaret etmek için iyi bir bahane. Bana Fred Keefe adında eski bir çalışanın geride bıraktığı bir kutu gösterdi: “Benim gibi bir papyonla küçük bir adamdı ve köşede oturup 'Editör'e Mektuplar' yazacaktı.

Bir mektup derginin ofislerini ziyaret etme talebiydi. Keefe cevap verdi: “Mektubunuz için teşekkür ederim. Ofislerimizde görülecek çok şey yok. Editörler ve yazarlar küçük kabinlerde kapatılıyor ve insanlar onlara girerse çok üzgün.”

Aslında, bu eski editörler, yazarlar ve sanatçılar ve karikatüristler hala burada, ruh olarak ve aynı zamanda bu kutularda. Parti yüz yıldır gidiyor ve yeni insanlar hala katılmaya davet ediliyor.

Dedim ki, “Belki 100 yıl içinde, birisi o arşivlerin en yeni versiyonu ne olursa olsun gelip çevirecek?”

“Bu doğru ve şimdi içindeyim,” diye güldü Diones. “Ve sen de içindesiniz. Bu bir tür heyecan. Bunun farkına varıyorsunuz, oh, bu her zaman devam ediyor ve hepimiz bunun bir parçasıyız.”

Daha fazla bilgi için:

• New Yorker
  • “New Yorker 1925-2025'te bir Yüzyıl Kurgu”, Deborah Treisman (Knopf), ciltli, e-kitap ve ses formatlarında düzenlendi, 25 Şubat Amazon, Barnes & Noble ve Bookshop.org aracılığıyla mevcut
  • “New Yorker 1925-2025'te Bir Yüzyıl Şiir,” Kevin Young (Knopf), ciltli, e-kitap ve ses formatlarında düzenlendi, 25 Şubat Amazon, Barnes & Noble ve Bookshop.org aracılığıyla mevcut
  • Sergi: 25 Şubat'tan itibaren New York Halk Kütüphanesi, New York City'de “Bir Yüzyıl New Yorker”

Mary Raffalli tarafından üretilen hikaye. Editör: George Pozderec.

Editörün notu: Bu hikayenin önceki bir versiyonu, New Yorker'ın gerçek kontrol departmanının yardımcı direktörü Teresa Mathew adını yanlış yazdı. Hatadan pişmanız.

Ayrıca bakınız:

Klasik New Yorker dergisi kapakları

32 fotoğraf

Haberler'ten daha fazlası