Notorious Big'in annesi ve mirasının bekçisi Voletta Wallace, Pennsylvania evinde ölüyor

amazing

New member
Voletta Wallace, merhum büyük rapçinin adanmış annesi Kötü şöhretli büyük ve mirasının koruyucusu Cuma sabahı öldü.

Monroe County Coroner Thomas Yanac Cuma günü ölümünü Associated Press'e doğruladı ve Darülaceze Bakımında bir süre sonra Pennsylvania'daki Stroudsburg'daki evinde öldüğünü söyledi. Doğal nedenlerden öldü.

Notorious Big'in mülkünün bir temsilcisi, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Rap'in en büyük sanatçılarından biri olan kötü şöhretli Big, 1997'de Los Angeles'ta 24 yaşında vuruldu. Dava çözülmedi. Karısı, müzisyen ve oyuncu Faith Evans ve iki çocuğu Christopher Jordan Wallace ve T'yanna Dream Wallace tarafından hayatta kaldı.

Wallace, oğlunun mirası Christopher Wallace'ın özel bir kalecisiydi. Brooklyn'de sokak hayatını ustaca detaylandıran şarkılarla rap'in en belirgin yeteneklerinden biri olarak sahnede ilk kez ortaya çıktığında, müziğini “gürültü” olarak nitelendirdi.

Ölümünden bu yana, armağanı onun için yeni bir anlam aldı. AP'ye 2017'de, ölümünden 20 yıl sonra, “Oğlumun” Müziğimi dinleme “dedi. Ve onun müziğini hiç dinlemedim. Ve ben de öyle yaptım. “

Bayan Voletta Wallace, 20 Mayıs 2022 Cuma günü New York'ta Notorious Big'in 50. doğum gününün onuruna bir Empire State Binası törenine katılıyor. (Fotoğraf Evan Agostini/Invision/AP)

Evan Agostini

“O gün sadece müziği dinleyerek çok ağladım. Oturduğumu hatırlıyorum, durdum. Kafamı stereoda dinledim ve sadece bir bebek gibi ağladım. Ve bu benim için terapi idi. Ve dedim ki, Tanrım – bu sözleri bir araya getirmek için yetenekli bir genç adamdı. ' Güzel bir sesi vardı. “

Wallace, çocuklar için eğitim kaynakları sağlayan bir kuruluş olan oğlunun ölümünün ardından Christopher Wallace Memorial Vakfı'nı başlattı. 2003 yılında, zamansız ölümleri ölen diğer müzisyenlerin annelerini onurlandırdı – Aaliyah, Lisa “Sol Göz” Lopes, Tupac Shakur, Jam Usta Jay, Big Pun, Big L ve Freaky Tah – “Big Night Out,” için bir fayda Vakıf.

AP'ye, “Bu bizim” Başınızı dik tut “demenin yolu, '' dedi. “Bu ebeveynlerin onları sevdiğimizi bildirmek için vakfın yolu.”

Ayrıca oğlu adına yasal işlem yaptı. 2004 yılında, rap yıldızının öldürülmesinde eski bir şüpheliye karşı yanlış bir ölüm davası açtı-Amir Muhammad, yani Harry Billups. 2002 davası ayrıca Los Angeles şehri ve Muhammed'in eski üniversite oda arkadaşı David A. Mack'i Los Angeles polisi olarak adlandırdı. Mack'i Muhammed'i hip-hop sanatçısını ve polisine bir subay şüphe altına aldıktan sonra doğru bir şekilde araştırmamakla suçlamakla suçladı.

Dosya – Bu 6 Aralık 1995'te, Rap Sanatçısı ve Rap Single'ı kazanan rapçi Notorious Big dosya fotoğrafı, New York'taki yıllık Billboard Müzik Ödülleri sırasında podyumda ödüllerini tutuyor. Voletta Wallace, yeni, üç saatlik yeni belgeselde hem annesi hem de 1 numaralı hayranı olan kötü şöhretli olan sevgiyi detaylandırıyor-4 Eylül 2017 Pazartesi günü saat 20. EST A & E.

Mark Lennihan / AP

2021'de Wallace, Netflix belgeseli “Biggie: Anlatacak Bir Hikaye Var” nda baş yapımcı olarak çalıştı ve AP'ye kamu gözündeki rolünü anlattı.

“Beni hiç tanımadılar. Halk beni hiç tanımıyor. Bu çevreye ittim, söylemeliyim ki, çok özel bir insan olduğum için vefat ettikten sonra. Son derece özel” dedi. “Orada ne yapıyordu, belki de bilmeliydim. Ama dürüst olmak gerekirse, bilmiyordum. Ve bugüne kadar 'Ah, biliyordu' diyen insanlar var. (fısıldar) Ama hiç bilmiyordum. “

Amerika Kayıt Endüstrisi Derneği'ne göre, Notorious Big'in 1994 tarihli Bad Boy Records için ilk albümü, 2018'den itibaren altı milyondan fazla birim sattı ve “Big Poppa” ve “Juicy” hitlerini içeriyordu.

İkinci sınıf albümü “Life After Death”, ölümünden iki hafta sonra piyasaya sürüldü, 11 milyondan fazla birim sattı. Zamansız 1 numaralı “Mo Money Mo Sorunlar” ve “Hipnotize” de dahil olmak üzere birden fazla isabet başlattı. 1997'de Wallace, oğlu adına “Hipnotize” için en iyi rap videosu için MTV Video Müzik Ödülü'nü kabul etti.

Associated Press gazetecisi Gary Gerard Hamilton bu rapora katkıda bulundu.

Haberler'ten daha fazlası