Olivia Munn'un meme kanseri tanısı, “Inside Edition” muhabiri Alison Hall'a yardımcı olan hayat kurtaran teste nasıl yol açtı?

amazing

New member
“Inside Edition” muhabiri Alison Hall onun hakkında konuşuyor meme kanseri yolculuğu ve aktris Olivia Munn'un kendi kanser tanısının Hall'un test yaptırma kararını nasıl etkilediğini anlattı. Hall, “CBS Sabahları” programında Munn'un meme kanseri risk değerlendirme aracıyla birlikte erken teşhis konusundaki savunuculuğunun nasıl hayat kurtaran teşhise yol açtığını açıklayan hikayesini paylaştı.

Munn, yaşam boyu meme kanseri riskini değerlendirmek için çeşitli faktörleri kullanan risk değerlendirme testine güvendi. erken teşhis. Hall, Munn'un hikayesini dinledikten sonra aynı teste girmeye karar verdi. Bir doktor, Hall'un yaşam boyu meme kanseri riskinin %36 olduğunu ortaya çıkardığında onu şaşırttı.

Hall haberi dinledikten sonra “Vay canına, bu çok iyi hissettiriyor” dedi.

Annesi 50 yaşında meme kanserine yakalanan Hall, 20'li yaşlarında zaten BRCA geni için genetik test yaptırmış ve sonuç negatif çıkmıştı. Ayrıca risk değerlendirme testini yaptırdıktan sonra bu yıla kadar hiç mamografi yaptırmamıştı.

Değerlendirmenin ardından Hall, altı ayda bir mamogram ve MRI'ları içeren düzenli bir tarama programına alındı. MRI'da bazı anormallikler ortaya çıktıktan sonra Hall'a biyopsi yapıldı ve bu da onun meme kanseri olduğunu doğruladı.

Doktoru ona “Bu aslında iyi bir haber” dedi. “Sıfırıncı aşama, yakalanabilecek en erken dönem.”

Hall, teşhisini aldığında Munn'un meme kanseriyle mücadelesini anlatmaya hazırlanıyordu. Hall, haberin bir parçası olmayı “gerçeküstü” olarak nitelendirdi.

“Özellikle kalbime bu kadar yakın bir konu olan meme kanseri konusunda farkındalığı artırmak için testi yapmaya hazırlandım” dedi. “Özellikle bunun bu kadar çabuk olmasını beklemiyordum.”

Hall, mevcut kanseri ortadan kaldırmak ve gelecekteki teşhis riskini azaltmak için önümüzdeki hafta çift mastektomi yaptırmayı seçti.

Hall, “Gelecekteki kendim ve gelecekteki ailem için bunu önlemek için elimden geleni yapmak istiyorum” dedi.

Munn, Hall'a iletmek üzere “CBS Mornings”e bir bildiri göndererek şunları söyledi: “Artık hayatta kalma yolundasınız… Hikayenizi anlatarak, bir umut dalgası etkisi yaratıyor ve hayat kurtarıyorsunuz.”

Hall, Munn'un sözlerine derin şükranlarını ifade etti ve onun hikayesini paylaşmanın başkalarına nasıl yardımcı olabileceğini vurguladı.

Hall, “Olivia'nın hikayesini paylaşması benim hayatıma doğrudan etki etti” dedi.

Hall yaklaşmakta olan ameliyatına hazırlanırken, “insani destek kişisi” olarak adlandırdığı kocası da dahil olmak üzere ailesinin ve arkadaşlarının desteğine minnettardır.

Meme Kanseri Farkındalığı

Daha

Daha

Analisa Novak

Analisa Novak, Haberler ve Emmy ödüllü “CBS Mornings”in içerik yapımcısıdır. Chicago'da yaşıyor ve program için canlı etkinlikleri ve özel röportajları haber yapma konusunda uzmanlaşıyor. Analisa, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu gazisi ve Quinnipiac Üniversitesi'nden stratejik iletişim alanında yüksek lisans derecesine sahip.