Oprah Winfrey yeni kitap seçimi olarak “Bunlar Gibi Küçük Şeyler”i seçti

amazing

New member
Oprah Winfrey, Salı günü “CBS Mornings” programında Claire Keegan'ın yazdığı “Small Things Like These” adlı kitap kulübü seçkisini açıkladı.

Aralık 1985'te İrlanda'da geçen hikaye, bir baba ve yerel tüccar olan Bill Furlong'un, kadınların ve kızların zorlu koşullar altında çalışmaya zorlandığı bir manastır olan Magdalene çamaşırhanesi hakkındaki gerçeği ortaya çıkarmasını konu alıyor.

Winfrey, “Bende yankı uyandıran ne oldu? Öncelikle hikayeyi okuyun ve Magdalene Çamaşırhaneleri'ni hiç duymamıştım” dedi. “Bu yürek ısıtan ve anlamlı hikaye, ailesi için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan ve sonra bu kararı vermek zorunda kalan bir babayı konu alıyor… Benim için gerçeğe dayalı bir hikayeyle karşılaşmak, ama aslında kurgu, benim için gerçekten heyecan verici olan şey buydu.”

Keegan, günlük yaşamın ayrıntılarına odaklandığını şöyle açıkladı: “Hayatlarımızı düşünüyoruz ve onları sık sık meydana gelen büyük şeylerle ölçüyoruz… ama aslında karakterimiz, günlük hayatlarımızı nasıl yürüttüğümüzdür.”

Winfrey kitaptaki belirli bir satırla yankı buldu: “Birbirimize yardım etmeden hayatta kalmanın bir anlamı var mıydı?”

Winfrey, “Hayatımı böyle yaşıyorum” dedi. “Ama aynı zamanda yılın bu zamanında bu kadar güzel bir Noel hikayesinin olmasının da nedeni bu.”

Kitap aynı zamanda gerçek hayat tarihini de araştırıyor. Magdalene Çamaşırhaneleri 1922'den 1996'ya kadar İrlanda'da faaliyet gösteriyordu ve Keegan, hayatta kalanların hâlâ Katolik Kilisesi'nden onay ve özür beklediklerini kaydetti.

Winfrey ayrıca Starbucks ile ortaklaşa hazırladığı yeni podcast'i “The Oprah Podcast”i de duyurdu. Kitaplar ve sosyal konular hakkında konuşmalar içerir. İlk bölümün 12 yaşında Magdalene çamaşırhanesine gönderilen bir kadınla yapılan röportajı içerdiğini paylaştı.

“Small Things Like These”, Oscar ödüllü Cillian Murphy'nin başrolde olduğu bir filme uyarlandı. Kitap şu anda mevcut ve “The Oprah Podcast” bölümleri YouTube ve diğer platformlarda yayınlanabiliyor.

Daha

Analisa Novak

Analisa Novak, Haberler ve Emmy ödüllü “CBS Mornings”in içerik yapımcısıdır. Chicago'da yaşıyor ve program için canlı etkinlikleri ve özel röportajları haber yapma konusunda uzmanlaşıyor. Analisa, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu gazisi ve Quinnipiac Üniversitesi'nden stratejik iletişim alanında yüksek lisans derecesine sahip.