Philadelphia Müzisyenleri Grammys için Up Onursal Bester Florence Price albüm için en iyi klasik solo vokal albümü

amazing

New member
İki Philadelphia müzisyeni için Los Angeles'a gidiyor. 2025 Grammy Ödülleriişbirlikçi albümlerinin en iyi klasik solo vokal albümü için aday gösterildiği yer.

Bir soprano vokalisti Karen Slack ve Curtis Müzik Enstitüsü'nde piyanist ve profesör olan Michelle Cann, “Yılların Ötesinde” işbirliği yaptı, katkıları büyük ölçüde kara besteci ve piyanist olan Floransa Price'ın eserlerini vurgulayan bir proje, yaşamı boyunca tanınmayan.

Cann, “Floransa Price benim için çok ilham kaynağı oldu.” Dedi. “Onu gerçekten başka biriyle karşılaştıramıyorum çünkü kalbinden yazıyor.”

Slack bu duyguyu yineledi. “Her şarkı zamansız geliyor,” dedi.

1887 doğumlu Price, bestelerini ABD'nin büyük bir ABD senfoni orkestrası tarafından gerçekleştiren ilk siyah kadın oldu. Bu başarıya rağmen, çalışmalarının çoğu zamanının ırksal ve cinsiyet engelleri nedeniyle yayınlanmamış ve gözden kaçtı.

Haberler Philadelphia.

Slack, “O zaman, siyah kadınlar – siyah besteciler – dikkat edilmiyorlardı, yayınlanmıyordu.” Dedi.

Albüm, yeterince temsil edilmeyen müzikal sesleri artırmaya adanmış bir kuruluş olan OneComposer ile ortaklaşa oluşturuldu. Cann ve Slack, 145'ten fazla orijinal el yazması koleksiyonundan Price'ın ses ve piyano kompozisyonlarının 19'unu dikkatlice seçmek için kurucu Tamara Acosta ve Stephen Spinelli ile çalıştı.

Slack, “Albüm için hangilerinin en iyisi olduğunu seçmek için ileri geri gittik.” Dedi.

“Yılların Ötesinde” OneComposer'ın açılış albümü ve Slack'in solo çıkışını işaret ediyor.

Slack, “Bunlar denenmiş ve Schubert ve Brahms'a karşı dayanabilecek gerçek sanat şarkıları.” Dedi.

Price'ın Priano Konçertosu'nda One Hareketi'ndeki Grammy kazanan bir albüme katkıda bulunan Cann, şimdi ilk bireysel Grammy adaylığını kutluyor.

“Ah, çok sevindim,” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “LA'ya çıkma ve alandaki diğer ünlü sanatçılarla birlikte olma fikrinden çok heyecanlandım.”

Haberler Philadelphia.

Cann ayrıca Akademinin Musicares programının Los Angeles'taki yıkıcı yangınlardan etkilenen müzik profesyonellerine farkındalık ve umarım bağışlar getirebileceğini umduğunu söyledi.

“Ne [Recording Academy] Karar verdiğimiz, sadece büyük bir platform olduğumuza, bu fırsatı para toplamak, neler olup bittiğine dair farkındalığı artırmak için alabiliriz. “Dedi.

Hem Slack hem de Cann, Grammy Ödülleri'nde Philadelphia'yı temsil etmekten gurur duydu.

“Her fırsat – her zafer, şehrimi yanımda taşıyorum,” dedi Slack.

Cann için adaylık, Price'ın müzikal parlaklığının daha fazla kanıtıdır.

“Bu, Floransa Price'ın dehası için başka bir doğrulama” dedi.

OneComposer, bu baharda “yıllar boyunca” puanları halka açık hale getirmeyi planlıyor ve Price'ın mirasını daha geniş bir kitleye getirme misyonunu sürdürüyor.

2025 Grammy Ödülleri Pazar günü CBS'de yayınlanacak.

Haberler'ten daha fazlası