Roberta Flack, Grammy ödüllü şarkıcı “şarkısı ile yumuşak bir şekilde öldürmek” ve diğer hitler, 88 yaşında ölüyor

amazing

New member
Roberta Flack, Grammy ödüllü şarkıcı ve piyanist, “şarkısıyla beni yumuşak bir şekilde öldürmek”, “Yüzünü İlk Gördüğümde” ve diğer hitler, 1970'lerin en iyi kayıt sanatçılarından biri yaptı. Ve uzun zaman sonra etkili bir sanatçı, Pazartesi günü öldü, yayıncısı Haberler'e doğruladı. 88 yaşındaydı.

Yayıncı Elaine Schock yaptığı açıklamada, evde ailesi tarafından çevrili öldüğünü söyledi. Flack 2022'de duyduğunu duyurdu ALSyaygın olarak Lou Gehrig hastalığı olarak bilinir ve Artık şarkı söyleyemedi.

30'lu yaşlarının başından önce çok az bilinen Flack, Clint Eastwood'un “Yüzünüzü İlk Gördüğümde”, 1971 filminde aktör ve Donna Mills arasında sinemanın daha unutulmaz ve açık aşk sahnelerinden biri olarak kullandıktan sonra bir gecede yıldız oldu. “Benim için Misty oyna.” Yumuşak teller ve piyano yatağında Flack'ın zarif soprano ile susturulmuş, ilahi benzeri şarkılar, 1972'de Billboard Pop grafiğini doldurdu ve yılın rekoru için bir Grammy aldı.

“Plak şirketi daha hızlı bir tempo ile yeniden kaydedilmesini istedi, ancak tam olarak olduğu gibi istediğini söyledi,” dedi Flack 2018'de Associated Press'e. ” Çok fazla popülerlik ve sonra havalandı. “

Roberta Flack, 13 Ağustos 2008'de New York'taki Lincoln Center'da sahne alıyor.

Jack Vartoogian / Getty Images

1973'te, her iki başarıyı da en iyi rekor için arka arkaya Grammys'i kazanan ilk sanatçı oldu “şarkısıyla beni yumuşak bir şekilde öldürdü” ile eşleştirdi.

1960'ların sonlarında caz müzisyeni Les McCann tarafından keşfedilen klasik eğitimli bir piyanistti ve daha sonra “sesi dokundu, dokundu, tuzağa düşürdü ve şimdiye kadar tanıdığım her duyguyu tekmeledi.” Yukarı tempo müjde tutkusunu çağıracak kadar çok yönlü Aretha FranklinFlack genellikle daha yansıtıcı ve ölçülen bir yaklaşımı tercih etti.

Flack'ın birçok hayranlığı için, müzik dünyasında ve zamanın sosyal ve sivil haklar hareketlerinde sofistike ve cesur yeni bir varlıktı, Flack'in hapishanede ziyaret ettiği Rev. Jesse Jackson ve Angela Davis dahil olmak üzere arkadaşları, Davis suçlamalarla karşılaştı – Berletildi – Cinayet ve Kaçırma için. Flack, Major League Baseball'un ilk siyah oyuncusu Jackie Robinson'un cenazesinde şarkı söyledi ve Marlo Thomas tarafından yaratılan Feminist Çocuk Eğlence Projesi'nde “Sen ve ben olmak için ücretsiz olarak birçok konuk sanatçı arasındaydı.

Müzisyenlerin kızı Roberta Kleopatra Flack, Kuzey Carolina Black Mountain'da doğdu ve Arlington, Virginia'da büyüdü. Çocukken bir müjde hayranı, o kadar yetenekli bir piyano oyuncusu oldu ki, 15 yaşında tarihsel olarak siyah üniversite Howard'a tam bir burs aldı.

Flack'ın 1970'lerden kalma diğer hitleri arasında rahat “Feel Makin 'Love” ve yakın arkadaşı ve eski Howard Üniversitesi sınıf arkadaşı Donny Hathaway, “Aşk Nerede” ve “Yaklaştığım” – bir ortaklık vardı – trajedi ile sona erdi. 1979'da Hathaway, kayıt sırasında bir arıza yaşadığında bir düet albümü üzerinde çalışıyorlardı ve o gece Manhattan'daki otel odasından ölümüne düştü.

Flack, 2022'de Vibe'ye, milyonla satılan “Roberta Flack ve Donny Hathaway” albümünün 50. yıldönümünde “yaratıcı bir şekilde bağlıydık” dedi. “Bir şey oynayabilir, her şeyi söyleyebilirdi. Müzikal sinerjimiz daha önce veya o zamandan beri sahip olduğum (herhangi bir şey) 'den yoksundu.”

Roberta Flack, Haziran 1971'de çekilen bir fotoğrafta görülüyor.

Jack Mitchell/Getty Images

İlk başarı koşusunu asla eşleştirmedi, ancak 1980'lerde Peabo Bryson düeti “Bu gece, aşkımı kutluyorum” ve 1990'larda maksi rahip düeti “Geceyi Müzik'e Set” ile eşleştirdi. 90'lı yılların ortalarında, Fugees, sonunda hip-hop grubuyla sahnede sahne aldığı Grammy kazanan bir “Beni Yumuşak Bir şekilde Öldür” 'ü kazanan bir kapak kaydettikten sonra yeni ilgi gördü.

Genel olarak, beş Grammy kazandı (“beni yumuşak bir şekilde öldürmek” için üç), sekiz kez daha aday gösterildi ve 2020'de onu övenler arasında John Legend ve Ariana Grande ile ömür boyu başarı Grammy verildi.

“Diğer sanatçılarla bu bağlantıyı seviyorum çünkü müziği anlıyoruz, müzik yaşıyoruz, bu bizim dilimiz,” dedi Flack, 2020'de söz yazarıNiverse.com'a söyledi. “Müzikle ne düşündüğümüzü ve hissettiğimizi anlıyoruz. Piyano ile evdeyim, bir sahnede, stüdyoda, müzik dinliyorum. “

2022'de Beyoncé, Flack, Franklin ve Diana Ross'u diğerleri arasında, “Break My Soul” un Grammy adayı “Queens Remix” de kontrol edilen özel bir kahraman panteonuna yerleştirdi.

Flack, ailelerinin her biriyle gerginliğe yol açan ırklararası bir ilişki olan Stephen Novosel ile kısaca evlendi ve daha önce bir oğlu, şarkıcı ve klavyeci Bernard Wright vardı. Yıllarca Manhattan'ın Dakota apartman binasında, yakın bir arkadaş olan ve Beatles Covers'ın bir flack albümü için liner notları veren John Lennon ve Yoko Ono ile aynı katta yaşadı. ” Ayrıca New York merkezli Roberta Flack Müzik Okulu'na uzun zaman ayırdı ve çoğunlukla 6 ila 14 yaş arası öğrenciler tarafından katıldı.

Flack, DC bölgesi ortaokullarında 20'li yaşlarında birkaç yıl boyunca müzik öğretmişken, kulüplerde saatler sonra performans sergilemişti. Bazen diğer şarkıcıları destekledi, ancak Washington'un ünlü Bay Henry'sinde kendi şovları böyle ünlü patronları çekti Burt BacharachRamsey Lewis ve Johnny Mathis. Kulübün sahibi Henry Yaffe, doğrudan bir daireyi doğrudan özel bir stüdyo olan Roberta Flack Odası'na dönüştürdü.

2015'teki Telegraph'a “Başarılı olmak istedim, çok yönlü bir müzisyen,” dedi.

Flack Atlantic Records'a imzalandı ve ilk albümü “İlk Take”, 1969'da İncil, Soul, Flamenko ve Jazz'ın bir karışımı çıktı. Bir parça İngiliz halk sanatçısı Ewan MacColl'un bir aşk şarkısıydı: ” Yüzünü hiç gördüm, “1957'de gelecekteki karısı şarkıcı Peggy Seeger için yazıldı. Flack sadece şarkıyı tanımakla kalmadı, aynı zamanda eğitimci olarak yıllar boyunca bir Glee Club ile çalışırken kullandı.

“Washington'da Banneker Junior High'da ders veriyordum DC, çocukların o kadar ayrıcalıklı olmadığı şehrin bir parçasıydı, ama müzik eğitimi alacak kadar ayrıcalıklıydılar. Gerçekten müzik okumalarını istedim. İlk olarak, Onların dikkati (Flack bir Supremes hit söylemeye başlar) 'Aşk adına' durur. O zaman onlara öğretebilirim! ” 2012'de Tampa Bay Times'a söyledi.

“Şehir içi çocuklarla uğraşırken her türlü şeyi yapmak zorundasınız” dedi. “('Yüzünü ilk gördüğümde') 'ilk kez ağzını öptüm' kısmını istediklerini biliyordum. Ooh, 'Ağzını öptü!' Çocuklar kıkırdamaları geçtikten sonra iyiydik. “

Daha