Şarkıcı Shelby Lynne kişisel mücadeleleri, yeni albümü ve arkadaşlıklarını şöyle anlatıyor: “Olmam gereken yerdeyim”

amazing

New member
Yıllar süren kişisel mücadelelerden sonra Grammy ödüllü Shelby Lynne, kayıt kariyerinin sona erebileceğini düşündü.

Ancak bazı arkadaşlarının yardımıyla şarkıcı-söz yazarı, 17. stüdyo albümü olan yeni albümü “Consequences of the Crown”u bu yılın başlarında çıkardı.

Lynne'in çıkış yapan albümü “I am Shelby Lynne”, 25 yıl önce Nashville'den ayrılmak gibi zor bir kararın ardından geldi.

Kişisel mücadeleler

Şu anda 56 yaşında olan Lynne, Nashville'de bir plak anlaşması imzaladığında 19 yaşındaydı. İlk single'ı George Jones'la yaptığı düetti.

Bu erken başarıya rağmen, Lynne'in özel hayatı bir sır ve aile trajedisi nedeniyle baskı altındaydı. 1980'lerin sonlarında Nashville'e gelen Lynne, eşcinsel olduğu gerçeğini saklamak zorunda kaldı. Ayrıca aile geçmişini de gölgede tuttu. 1986'da babasının annesini vurup öldürmesi ve ardından silahı kendisine doğrultması sonucu anne ve babasını kaybetti.

Lynne için tek sabit ve başa çıkmanın yolu müzikti.

Lynne, “Sanırım bu yüzden çok acımasız olurdum… sadece koru, koru, koru. Travmanın veya TSSB'nin ne olduğunu bilmiyordum. Sadece şarkı söylemem gerektiğini biliyordum” dedi Lynne.

Nashville'den bıkan Lynne, Kaliforniya'ya taşındı ve türü değiştirdi. İşe yaradı. 2000 yılında hâlâ kendisini tanımlayan albümü yaptı. Yaygın olarak bir soul-pop başyapıtı olarak kabul edilen “Ben Shelby Lynne'im”, onun en iyi yeni sanatçı dalında Grammy kazanmasına yardımcı oldu.

Lynne, müziğin “beni yüzlerce kez kurtardığını” söylüyor ancak ticari başarı, ayıklık ve ebeveynlerinin mirasıyla mücadele ediyordu.

“Demek istediğim, artık bununla barışıkım çünkü onları seviyorum ve bu onları özlememe izin veriyor” dedi. “Kafama bir gong gibi çarptı, biliyorsunuz, ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Yaptılar.”

Nashville'e dön

Lynne, Nashville'den ayrıldığında geri dönmeyi planlamıyordu. Ancak yıllarca Kaliforniya'da yaşadıktan sonra 2018'de sessizce Güney'e döndü.

“Dürüst olmak gerekirse Nashville'in bana kızgın olup olmadığını bilmiyordum” dedi.

Lynne'in ayıklıkla yüzleştiği ve arkadaşlarından yardım kabul ettiği yer Nashville'di; bunu yapmayı hiçbir zaman kolay bulmamıştı.

“İçimde hala şeytan var ama Ashley gibi insanlar [Monroe] ve Karen [Fairchild] ve Gena [Johnson] beni kurtardı. Beni burada en kötü halimdeyken gördüler ve gerçekten yeniden başlamaya çalışıyordum” dedi.

“Little Big Town” şarkı yazarları Karen Fairchild ve Ashley Monroe, Lynne döndükten sonra onunla yazmaya başladı.

Lynne'i yeni müzik yapmaya iten kişiler Fairchild ve Monroe'ydu.

Fairchild, “Bu konuda onu biraz rahatsız etmeye devam ettik” dedi.

Monroe, Lynne'e “'Bir Shelby plağı istiyoruz'' dediğini hatırladı. “'Kimse bunu istemiyor' diyor. Yapıyoruz.”

Bu ısrar meyvesini verdi.

Monroe, “Çok gergindim çünkü onu tüm listelerimin en başında tuttum” dedi.

Onların saygısı, idollerinden biriyle çalışmaktan duydukları korkuyla da eşleşiyordu.

Fairchild, Lynne hakkında “Sanki herkes ona saygı duyuyor” dedi. “Ayrıca korku da var… çünkü o bir güç.”

Fairchild ve Monroe, albümün oluşturulmasına yardımcı olmak için Lynne ile mühendis Gena Johnson'ın stüdyosunda buluştu. Lynne, yeni müzik yapma konusunda tereddüt etse de, arkadaşlarının biraz yardımıyla sonunda her şeyin şekillendiğini gördü.

Fairchild, “'Butterfly'da bunun hayata geçen bir rekor olduğunu anlamaya hazırdı” dedi.

Bu sonbaharda Americana Ödülleri'nde Lynne, Yaşam Boyu Başarı ödüllerinden biriydi.

Sonunda Nashville'e uyduğunu hissettiğini söyledi.

Lynne, “Olmam gereken yerdeyim” dedi. “Bu harika bir duygu. Ayrıca bu aynı zamanda garajdaki kutuları açabileceğim anlamına da geliyor.”

Daha

Anthony Mason

Anthony Mason, Haberler'in kıdemli kültür ve kıdemli ulusal muhabiridir. “CBS Pazar Sabahı”na sık sık katkıda bulunmaktadır.