Steve Guttenberg, Pasifik Palisades'teki orman yangını sırasında yardım etmeyi ve kişisel kahramanıyla ilgilenmeyi anlatıyor

amazing

New member
7 Ocak'ta Palisades Yangını patladığında bir adam muhabirin canlı çekimini kesti. 1980'lerin ve 90'ların en büyük film yıldızlarından biri olan Steve Guttenberg'di. Acil durum araçlarının geçebilmesi için Pasifik Palisades çevresinde yaklaşan yangından kaçmaya çalışan insanlar tarafından terk edilen arabaları hareket ettiriyordu.

KTLA'ya “Olan şu ki, insanlar sanki park yerindeymiş gibi anahtarlarını yanlarında götürüyorlar. Burası bir park yeri değil” dedi. “Eğer arabanızı geride bırakırsanız, anahtarı orada bırakın ki benim gibi bir adam arabanızı hareket ettirebilsin ve bu itfaiye araçları oraya çıkabilsin.”

Güvenliğe nasıl ulaştığını hatırlamıyor.

Günler sonra, memleketinin büyük bir kısmı harabeye dönmüşken kendisinin ve komşularının evlerinin korunmasına yardım etmek için hâlâ oradaydı. Bana Sunset'in arabalarla dolu bir bölümünü gösterdi. “Evet, geçemedim” dedi. “Böylece bu arabalardan bazılarını oraya taşıyordum. Sonra bu arabaların çoğunda anahtar yoktu. Kilitli.”

Steve Guttenberg, Lisa Ling ile birlikte Pasifik Palisades'teki Sunset Bulvarı'nda, aktörün orman yangınları patlak verdiğinde acil durum araçlarını engelleyen terk edilmiş arabaların taşınmasına yardım etmişti.

Haberler

“Seni burada kalmaya zorlayan şey nedir?” diye sordum.

“Biliyorsunuz, hayatta bir fark yaratabileceğinizi hissetmeniz pek sık olmuyor” diye yanıtladı. “Ve gerçekten bir fark yaratabileceğimi hissediyorum. Mesela güçlüyüm, güçlüyüm, bir kalbim var ve umurumda. Ve bugün yapmam gereken şey de bu.”

Guttenberg'i tanıyorsanız onun bir yardımcı olduğunu bilirsiniz. Yedi yıl önce, derinden aşık olduğu birine, yani babasına bakmak için her şeyi askıya aldı.

“Babamı kaybettiğim için bu röportajı ağlamadan bitirmeye çalışacağım” dedim.

Guttenberg “Babanın adı neydi?” diye sordu.

“Douglas.”

“Merhaba Douglas!” Guttenberg şunları söyledi: “Biliyor musun, vefat etmiş birinin adını söylediğinde hemen yanınıza gelirler. Her zaman yanınızda olmadıklarına inanıyorum çünkü yapacak başka işleri var. Ama Douglas burada ve babam Stanley de burada. .

“Babam en iyisiydi” dedi. “Bana sarılan ilk adamdı, gözlerine baktığım ilk erkekti. Ve babama aşık oldum.”

Guttenberg, kahramanı dediği adamın bakıcısı olarak yolculuğunu anlatan bir kitap yazdı. Buna “Teşekkür Etme Zamanı” deniyor. “Babam ve babası yakın değildi” dedi. “Dedem soğuktu. Babama göre öpüşen, kucaklaşan bir baba değildi. Yani babam tam tersiydi.”

Tepe Sonrası Basın

Pek dokunaklı olmayan işlerde çalışan “öpen ve kucaklayan bir baba”. “O bir Hava Kuvvetleri Korucusuydu. New York Şehri polisiydi. Güç kaldırıcı ve halterciydi. Ve 20 dakika boyunca amuda kalktı.”

Guttenberg'in babası uygulamalı bir ebeveyndi, bu yüzden Steve henüz 17 yaşındayken bir film yıldızı olmayı denemek için Los Angeles'a taşınmak istediğinde bunu yapmasına izin verilmesi Steve'i şaşırttı. “Annemle babam bana 300 dolar verdi ve 'İki haftan var' dediler. Bir Kentucky Fried Chicken reklamı aldım ve ailem iki hafta daha kalmama izin verdi. [“The Chicken Chronicles”]. Ve daha fazla reklam aldım. Daha sonra, okulu bırakıp okula dönmeden önce aslında bir yıl kaldım.”

Hollywood onu geri çağırdığında okulda uzun süre kalmamıştı. “Albany State'deki süitimde bir partideydim ve menajerimden bir telefon aldım. Herkes biraz… sarhoştu!” güldü. “Ve menajerim dedi ki, 'Senin için bir seçmem var. Adı 'Boys From Brazil.' Ve başrollerde Greg Peck, Larry Olivier ve James Mason, Uta Hagen olacaktı.”

“Bunu geri çevirmek zor değil mi?” Söyledim.

“Evet! Babama sordum. Babam şöyle dedi: 'Biliyor musun, git ve seçmelere katıl. Eğer kabul edersen karar vereceksin. Ve ben de işi aldım.”

Guttenberg, ona alçakgönüllülüğü öğretenin Laurence Olivier olduğunu söylüyor, ancak bir grup uyumsuzun polis gücüne katılmasını konu alan küçük bir filmde büyük başarı elde etmesine yardımcı olanın da babası olduğunu söylüyor. “Babama 'Polis Akademisi' filmi için ekran testimin yaklaştığını söyledim. Ve dedi ki, 'Ah, polis akademisi gömleğimi giymelisin.' Sinema testine gittiğimde gerçekten yetenekli başka bir oyuncuyla karşı karşıya geldiğimi hatırlıyorum. Yönetmen şöyle dedi: 'Dur bakalım: O gömleği sen mi yaptın oğlum?' Ben de 'Hayır, bu babamın polis akademisi gömleği' dedim. Yarım gün sonra menajerim beni aradı ve 'Anladın' dedi. Belki de babamın bana verdiği öğrenci gömleği yüzündendi.”

Haberler

Guttenberg, “Diner”, “Three Men and a Baby”, “Cocoon” ve “Short Circuit” dahil olmak üzere 100'den fazla film ve TV şovuyla kendi kuşağının en meşgul oyuncularından biri olmaya devam edecek. Babası onu gerçek hayata döndürmek için oradayken, çoğu zaman Los Angeles'ın geri kalanı yataktan çıkmadan önce arıyordu. Guttenberg, sabah 6'daki çağrıyı hiç kaçırmadığını söylüyor “Hayır, her zaman evde olmam gerekiyordu. saat altı. Eve 5'ten 6'ya kadar gelsem bile! O telefona cevap vermem gerekiyordu. O benim dayanağımdı.”

Babasına Phoenix'te yaşarken böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunda Guttenberg arabasına bindi ve babasına bakmak için her hafta 650 kilometre yol kat etti. “Bu yolculuk bana gerçekten düşünme ve teşekkür etme zamanı verdi” dedi.

Steve ve kardeşleri evde diyaliz teknisyeni bile oldular ama sadece o kaçınılmaz olanı kabul edemedi. “Ona sarıldım. Kulağa hoş gelmeyen bir şeyler oldu. Yanımızda bir hemşire vardı ve hemşire ona bir stetoskop koydu. O da 'Gitti' dedi. Ben de 'Hayır!' dedim. Ve ona CPR yapmaya başladım, o anda bunu kabul edemedim.”

Onu nihayet ne zaman bırakabileceği sorulduğunda Guttenberg, “Muhtemelen bir yıl sonra gitmesine izin veririm. Gittiğine inanmak zor. Hala burada olduğunu düşünüyorum.”

“Öyle” dedim. “Sadece adını söyle.”

“Stanley!”

Aktör Steve Guttenberg.

Haberler

Guttenberg şu anda babasının bazı yararlı tavsiyeler gönderdiğini düşünüyor. “Babamın buralarda olduğunu hissediyorum, evet, gerçekten hissediyorum. Babamın burada benimle olduğunu hissediyorum. Ayrıca sanırım 'Steven, yeter. Defol oradan' diyor.”

Şu ana kadar kendi evi ayakta. Ancak Steve Guttenberg artık babasını dinleme zamanının geldiğini söylüyor. “Biliyor musun, gerçek şu ki, evin ne kadar büyük olursa olsun, ne kadar paran olursa olsun, araban ne kadar pahalı olursa olsun, sonunda içinde birkaç şeyin olduğu küçük bir çantayla sokakta yürüyorsun. kurtardığını ve sana nereye gideceğini söyleyecek birini arıyorsun.”

BİR ALINTI OKUYUN: Steve Guttenberg'den “Teşekkür Etme Zamanı: Kahramanıma Bakmak”

Daha fazla bilgi için:

Yapımcılığını Anthony Laudato'nun üstlendiği yapım. Editörler: Steven Tyler ve Lauren Barnello.

Daha

Lisa Ling

Ödüllü bir gazeteci ve yapımcı olan Lisa Ling, Haberler'e katkıda bulunan bir kişidir ve burada kendine özgü habercilik ve uzun metraj yazılarını Haberler yayınları ve platformlarında sunmaktadır.