Stevie Nicks “Deniz Feneri”nde kadın hakları için çığır açtı

amazing

New member
Stevie Nicks, 1983'ten bu yana ilk kez “Saturday Night Live” programına katılmak üzere bu ayın başında New York'a yaptığı ziyarette ölesiye korktuğunu söyledi. “SNL”ye çıkması için çağrı aldığında ilk tepkisinin “Kesinlikle hayır. Çünkü bunu yapmaktan korkuyordum, çünkü canlı yayınlanıyor!” oldu.

Ama “SNL”de yer aldı ve “The Lighthouse” performansıyla herkesin beğenisini kazandı.

Stevie Nicks: Deniz Feneri (Canlı) – SNL ile
Cumartesi Gecesi Canlı YouTube'da

Kadın hakları için bir miting niteliğindeki son şarkısının ilham kaynağının, Roe v. Wade davasının reddedilmesinden birkaç ay sonra ortaya çıktığını ve şarkıyı yazıp kaydetmesinin bir günden az sürdüğünü söylüyor.

Smith, “Kürtaj tartışmasının sularına adım atmak biraz cesaret ister. Neden riske girelim ki?” diye sordu.

Nicks, “Çünkü herkes 'Birinin bir şeyler yapması gerekiyor. Birinin bir şeyler söylemesi gerekiyor' diyordu” dedi. “Ben de şöyle düşünüyorum: 'Benim bir platformum var. İyi bir hikaye anlatıyorum. O halde belki bir şeyler yapmayı denemeliyim.' Ben de oradaydım. oradaydım, bunu yaptım.

Rock grubu Fleetwood Mac'in (John McVie, Christine McVie, Stevie Nicks, Mick Fleetwood ve Lindsey Buckingham) 1975 tarihli bir portresi.

Michael Ochs Arşivleri / Getty Images

70'lerin sonlarında Nicks, efsanevi grup Fleetwood Mac ile dünyanın zirvesindeydi. Uzun zamandır birlikte olduğu ve Fleetwood Mac'ten grup arkadaşı olan Lindsey Buckingham'dan ayrılmıştı ve hamile olduğunu öğrendiğinde The Eagles'tan Don Henley ile romantik bir ilişki içindeydi ve bir turne müzisyeni olarak anne olmanın uygun olmadığına karar verdi. kartlar.

1979'da hamileliğini sonlandırdı. “Gençliğimde, birisinin sürekli olarak duygularının incinmesini ve 'Ne zaman geri döneceksin?' diye sormasını istemediğime zaten karar vermiştim. 'Bilmiyorum, döndüğümde döneceğim, biliyor musun? Nicks söyledi. “Ve Fleetwood Mac'in gelecekte ne kadar büyüyeceğine dair hiçbir fikrin bile yok, anlıyor musun? Ve bu çok kişisel ve tuhaf bir şey, yani biliyorsun… gerekirse bunu düzeltebilirsin.”

Smith, “Yine de bu hikayeyi paylaştığınız için teşekkür ederim” dedi.

“Eh, bu da güzel bir hikâye. Ben iyi bir hikâye anlatırım!” Nicks söyledi. “Hamile kaldım. Ve sanki, Neden? RİA'm var. Tamamen korunuyorum. Harika bir jinekoloğum var. Bu nasıl oldu? Ne halt?

“Yani tüm önlemleri aldın mı?”

“Evet. Ben de şöyle düşünüyorum: Bu olamaz. Fleetwood Mac üç yıldır. Ve büyük. Ve üçüncü albümümüze geçiyoruz. Sanki, Ah hayır, hayır, hayır, hayır, hayır, hayır.

Nicks, eğer bebek sahibi olsaydı bunun Fleetwood Mac'i “yok edeceğini” söyledi: “Kesinlikle, çünkü pek çok neden var. Bunu atlatmak için elimden gelenin en iyisini yapardım, bilirsin, her gün stüdyoda bir bekleyiş bekleyerek. Ama çoğunlukla, Lindsey ve ben varken, Don Henley'den çocuk sahibi olmak pek fazla önemsenmezdi; iki ya da üç yıldır ayrıydık. Bu benim için yaşanması gereken bir kabus senaryosu olurdu. ”

Fleetwood Mac bir yıldızlar topluluğuydu ama Stevie Nicks önde ve merkezdeydi. Grubun ABD'deki tek 1 numaralı single'ı olan “Dreams”ı yazan kişi oydu; bu şarkı bugün hâlâ internet üzerinden yayınlarda popülerliğini koruyor.

Fleetwood Mac – Dreams (Resmi Müzik Videosu) [4K Remaster] ile
Fleetwood Mac YouTube'da

Ancak “Dreams” gönül yarası ve kırılganlıkla ilgiliyse, Nicks'in yeni şarkısı tam tersi: sahip olduğu üreme hakları için verdiği mücadeleyle ilgili.

Smith, “Seçiminizi eleştiren, kınayan insanlar var. Onlara söylemek istediğiniz bir şey var mı?” diye sordu.

“Bilmek isterim, yani siz bizim adımıza karar veren birkaç kişi misiniz?” Nicks yanıtladı.

Şarkıcı-söz yazarı Stevie Nicks.

Haberler

Seçimin sonuçta benim olduğunu söyledi. Ve biliyor musun? İnsanlar bana kızmak istiyorsa, bana kız. Umurumda değil. Diğer seçimi yapsaydım, diğer tarafa mı gitseydim, Harika bir anne olurdum, bu şekilde gittim ve harika iş çıkardım.”

Nicks, solo sanatçı olarak yeni zirvelere ulaşacak ve Rock & Roll Onur Listesi'ne giren ilk kadın olacaktı. iki kere.

Elbette Nicks de gönül yarasından nasibini aldı. Müzikte ruh eşi dediği kadın Christine McVie, 2022'de öldüve Nicks paramparça oldu.

“Gidip içeri girmek, yatağına oturmak, elini tutmak ve duyduğundan emin olana kadar ona 'Touched By An Angel' şarkısını söylemek istedim” dedi. “Ve ben bunu başaramadım. Ve ona veda edemedim.”

Nicks şimdi gösterilerini en yakın arkadaşını anarak bitiriyor. Şarkı söylüyor ama izlemeye cesaret edemiyor. “Onunla benim gerçekten çok güzel bir montajımız var. Asla dönüp bakmıyorum. Yapamam çünkü ağlamaya başlayacağım. Ve eğer ağlamaya başlarsam, o zaman bitiremeyeceğim. şarkı. Bu yüzden ona bakmıyorum.”

Stevie Nicks, Christine McVie anma töreni öncesinde performans sergiliyor.

Haberler

Nicks, McVie gitmiş olmasına rağmen onun varlığını her zaman yanında hissettiğini söylüyor. McVie'nin küllerinin bir kısmını içeren bir kolye takıyor. Nicks, “Ondan biraz” dedi. “Ama ne kadar önemli olsa da o benim kalbimde” dedi.

Nicks, yeni şarkısı “The Lighthouse”un hit olup olmamasını gerçekten umursamadığını söylüyor; o sadece insanların dinlemesini istiyor. “Şairler yazdıklarını yazar, şairler sansürlenmemeli. Yazarlar sansürlenmemeli. Bu şarkı sansürlenmemeli. Dünyaya çıkıp yapacağını yapmalı, belki bazı fikirleri değiştirmeli. Tanrı var ve Tanrı bana şarkı söyleme, yazma ve dans etme yeteneğini verdi. Bu yüzden işimi yapıyorum.”

Daha fazla bilgi için:

Hikayenin yapımcılığını John D'Amelio üstleniyor. Editör: Steven Tyler.

Ayrıca bakınız:

Daha

Tracy Smith

Tracy Smith, “Haberler Sunday Morning” ve “48 Hours” programlarının ödüllü bir muhabiridir ve 2000 yılında Haberler'e katılmıştır. Smith, çok çeşitli konuları ele almış, haber üreten sanatçılarla hareketli, iç içe geçmiş, açıklayıcı röportajlar hazırlamıştır. derinlik raporlaması