TV'nin “M*A*S*H” yıldızı Loretta Swit 87'de ölüyor

amazing

New member
Majör Margaret Houlihan'ı TV dizisinde “M*A*S*H” olarak oynayan Loretta Swit, Haberler'e onayladığı bir temsilci olan öldü. 87 yaşındaydı.

Swit New York'taki evinde öldü, temsilcisi B. Harlan Boll, CSBS News'e yaptığı açıklamada Cuma günü yaptığı açıklamada. Doğal nedenlerden öldüğüne inanılıyordu.

Swit sahnede ve ekranda rol aldı, ancak belki de en iyi, folyo olan baş hemşire olarak uzun süredir devam eden rolü ile biliniyordu. Alan Alda1972'den 1983'e kadar CBS'de 11 mevsim boyunca yayınlanan “M*A*S*H” de 'Yüzbaşı Benjamin Franklin “Hawkeye” Pierce.

Loretta Swit, Majör Margaret “Hot Lips” Houlihan olarak resmedilmiştir.

Getty Images aracılığıyla CBS

Gösteri, Robert Altman'ın Oscar ödüllü 1970 filminden, serbest mizah mizahı, savaş filmlerine hicivli yaklaşımı, ameliyathanedeki kan fazlalığından ve hemşirelerinin çıplaklığından kutlanan bir dönüm noktası. Larry Gelbart ve Gene Reynolds tarafından üretilen TV dizisi televizyon için tonlandı, ancak filmin kuruluş karşıtı ahlakını sürdürdü.

Gösterinin ayarı olan 4077 Mobil Ordu Cerrahi Hastanesi, zorlu çalışmaların yükü olan doktorların şakalar oynayarak buhardan çıkmasına, “köfte ameliyatı” yaparken şakalar söyleyerek ve hastalar ve ordularla mücadele, ırkçılık, cinsiyetçilik, sadık ve PTSD'nin hizmet üyeleri arasında etkileri üzerinde.

Büyük topluluk dahil Wayne Rogers Yüzbaşı olarak “Trapper” John McIntyre, McLean Stevenson Teğmen Col. Henry Blake, Larry Linville Majör Frank Burns ve William Christopher olarak Peder Francis Mulcahy. Altman'ın filminden bir aktör olan Gary Burghoff, hastaneyi bir arada tutan tutkal olan süper verimli onbaşı “Radar” O'Reilly rolünü yeniden canlandırdı. Yeni bir karakter, Cpl. Jamie Farr tarafından oynanan Max Klinger, çapraz giyinme için ordudan 8. Bölüm deşarjı almaya çalışıyordu.

Daha sonraki mevsimlerde Mike Farrell, Yüzbaşı BJ Hunnicutt, Harry Morgan Col. Sherman Potter ve David Ogden Stiers Majör Charles Emerson Winchester olarak.

1975 dolaylarında “M*A*S*H” televizyon dizisinde Mike Farrell, Loretta Swit ve Alan Alda.

Gümüş Ekran Koleksiyonu/Getty Images

Swit, “M*A*S*H” konusundaki performansları için iki Emmy kazandı ve şovdaki çalışmaları için sekiz kez daha aday gösterildi. Ayrıca dört Altın Küre'ye aday gösterildi.

Gösteri komedi olanlarla daha dramatik arsa çizgileri geliştirip dahil ettikçe, Swit, Houlihan'ı Linville'in Burns ile bir ilişkisi olurken karakterinin verildiği “sıcak dudaklar” takma adından daha fazlasını tasvir etmek istedi.

“İkinci veya üçüncü yıl boyunca onu gerçek bir kişi olarak, şakalara zarar vermek anlamına gelse bile, akıllı bir şekilde oynamaya karar verdim,” dedi Swit, 'Mash' ın tamamı kitabının yazarına.

“Bunu aşırı basitleştirmek için, hayatında olan her travmatik değişikliği aldım ve tuttum. Bir sonraki bölüme farklı bir oyunda farklı bir karaktermiş gibi gitmedim. Sürekli akışta bir karakterdi; asla gelişmeyi bırakmadı.”

Ölümünün haberlerinin ardından Swit çalışmaları için selamlandı.

Jamestown, New York'taki Ulusal Komedi Merkezi'nin genel müdürü Yolculuk Gunderson, “Loretta Swit'in Margaret 'Hot Lips' Houlihan'ı tasvir etmesi çığır açıyordu – televizyon komedisinin en kalıcı rollerinden birine kalp, mizah ve güç getiriyor.” Dedi. “Yeteneği, zekasını, çok yönlülüğünü ve tutkusunu sergileyen hem sahne hem de ekranda beğenilen çalışmalarla bu ikonik karakterin çok ötesine uzandı.”

2003 yılında Swit, Yahoo Entertainment'a, Houlihan'ın başka bir ülkedeki yazı yerine ABD'ye dönmeye karar vermesi ile sonuçlandığında karakteri için farklı bir son seçeceğini söyledi.

Swit, “Bir sonraki hareketinin Vietnam olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden buna katılmadım, ama bunu yapmasını istedikleri şey bu,” dedi.

Outlet'e hala tüm dünyadaki kadınlardan Houlihan yüzünden hemşire olmaya karar veren mektuplar aldığını söyledi.

Swit, “Birinin hayatına böyle katkıda bulunmak dikkat çekicidir.” Dedi.

İlişkili Yayın

bu rapora katkıda bulundu.

Alex Sundby

Alex Sundby, CBSNews.com'da kıdemli bir editördür. İçeriği düzenlemeye ek olarak Alex, son dakika haberlerini, suç ve şiddetli hava hakkında yazmanın yanı sıra çok aşamalı piyango ikramiyelerinden Dördüncü Temmuz Hot Dog Yeme Yarışması'na kadar her şeyi de kapsıyor.