Biden'ın Kamala Harris'i desteklemesinin ardından “Veep” izlenme oranı %350 arttı

amazing

New member
Hayat sanatı taklit ettiğinde, sanat neredeyse ürkütücü derecede öngörülü görünebilir.

Demokratların başkan yardımcısı Kamala Harris'in aniden ilgi odağı haline gelmesiyle muhtemel aday Beyaz Saray yarışında, HBO'nun Emmy ödüllü dizisi “Veep”e ilgi artıyor. Dizinin kurgusal hikayesi, Başkan Joe Biden'ın seçim kampanyasından çekilme ve ikinci adamı destekleme kararına büyük benzerlikler taşıyor.

Eğlence verisi şirketi Luminate'in verilerine göre, 2012 ile 2019 yılları arasında yayınlanan dizinin 1. Sezonunun yayın izlenme oranı Pazartesi günü %350'den fazla arttı. Luminate verilerine göre izleyiciler, dizinin 486.000 izlenme dakikası elde ettiği bir önceki güne kıyasla Pazartesi günü dizinin toplam 2,2 milyon dakikasını izledi.


Veep'te, Julia Louis-Dreyfus tarafından canlandırılan kurgusal ABD Senatörü Selina Meyer, başkanlığa aday olur ancak adaylığı kaybeder ve başkan yardımcısı olmaya razı olur. Ancak patronu dizinin ikinci sezonunda istifa ettiğinde, Meyer Oval Ofis'e taşınır.

Başkanlık kampanyasının daha önceki bir çalışmaya olan ilgiyi yeniden canlandırması ilk kez olmuyor. Eski Başkan Donald Trump, Senatör JD Vance'i aday arkadaşı olarak seçtiVance'in 2016'da en çok satan anı kitabı “Hillbilly Elegy” yükselişe geçti Amazon'un en çok satanlar listesinde zirveyeLuminate'e göre, Ron Howard'ın “Hillbilly Elegy” adlı romanının sinema uyarlamasının izlenme oranları da arttı.

Veep'in yaratıcısı Armando Iannucci, sosyal medya sitesi X'te yayınlanan ve kurgusal dizi ile şu anda Beyaz Saray'da yaşanan olaylar arasındaki benzerliklere dikkat çeken bir paylaşıma yanıt verdi.

“Ama tüm bunları bizim uydurduğumuzu unutmayın,” diye yazdı. Başka bir X kullanıcısı Iannucci'nin “politik gerçekliğimizi tahmin etmeye devam ettiğini” yazdı ve Iannucci buna “Hala son üzerinde çalışıyorum,” diye yanıt verdi.



CBS Haberlerinden daha fazlası




Megan Cerullo


Megan Cerullo, küçük işletmeler, iş yeri, sağlık hizmetleri, tüketici harcamaları ve kişisel finans konularını ele alan Haberler için New York merkezli bir muhabirdir. Haberciliğini tartışmak için düzenli olarak Haberler 24/7'de yer alır.