Kitap alıntı: “Desi Arnaz: Televizyon icat eden adam”

amazing

New member
Simon ve Schuster

Bu makaleden satın aldığınız her şeyden bir bağlı kuruluş komisyonu alabiliriz.

Yeni biyografide “Desi Arnaz: Televizyon icat eden adam” (Simon & Schuster), Todd S. Purdum, (Lucille Ball'un kocası ve iş ortağı olarak) TV kurallarını değiştiren Küba doğumlu şovmen tarafından Amerikan kültürü üzerindeki etkisini araştırıyor.

Aşağıda bir alıntı okuyun ve Mo Rocca'nın Purdum ile yaptığı röportajı kaçırmayın “CBS Pazar sabahı” 15 Haziran!

“Desi Arnaz: Televizyon icat eden adam”

Dinlemeyi mi tercih ediyorsunuz? Audible'ın şu anda 30 günlük ücretsiz denemeleri var.

Önsöz

İspanyolca ve uzun süredir acı çeken düz adamın çılgın karısının çizgi roman maskaralıklarındaki hayal kırıklığı her bölümün sonunda sevgi dolu bir kucaklamaya dönüşen yanıcı Küba grup lideri Lucy olarak hayran kaldı. Ama Desi Arnaz Ricky Ricardo'dan çok daha fazlasıydı. Ball'un parlak palyaçosu – güzelliği, taklitçiliği, esnek yüzü ve fiziksel komedide korkusuz becerisi – animasyonlu sanatsal kıvılcımdı Lucy'yi seviyorumArnaz'ın öncü şov-iş zekası, temel itici güçtü. O, NPR'nin Gezegen Para Bir zamanlar “televizyon icat eden” adam.

“Desi şov için o kadar önemli değildi,” diye bir yanılgı var. ” Lucy'yi seviyorumölümünden yıllar sonra hatırlardı. “Ve Desi şovu gittiren şeydi. Ve aynı zamanda muazzam bir yetenek olduğunu biliyordu. Bunu biliyordu. Ama itici güçtü ve onu bir arada tutan oydu. İnsanlar bunu fark etmiyor gibi görünüyor.”

Bugün, ölümünden yaklaşık kırk yıl sonra, sanatçı Arnaz, dansçı Ann Miller'ın bir zamanlar söylediği gibi, yaygın olarak tanınabilir bir figür olmaya devam ediyor – “tüm zamanların büyük kişiliklerinden biri”. Çok daha az anlaşılmış olan televizyonun yeni ortaya çıkan yıllarında oynadığı, üretim yöntemlerini dönüştürmeye yardımcı olduğu ve başarılı ama ikinci kademeli bir Latin grup lideri ve çoğunlukla unutulabilir B filmlerinde bir yolculukçı aktris olan karısı, kültürel simgelere dönüştürdüğü seminal rol.

Arnaz'dı (ve Lucy'yi seviyorum'Baş yazar ve yapımcı, Jess Oppenheimer), canlı bir stüdyo izleyicisinin önünde gösteriyi nasıl aydınlatacak ve filme alan, aynı anda senkronize olan üç kamera ile birlikte, bu güne kadar süren bir endüstri standardı haline gelen bir sektör standardı haline gelen bir dünya standartlarında. Bu bölümleri, yeniden başlamanın icadına ve daha sonra uzun süredir devam eden serinin ikincil pazarlara sendikasyonuna yol açan kristalin siyah-beyaz 35 milimetre film stokunda koruma yeteneğiydi. Bu yenilik aynı zamanda ağ televizyon üretiminin merkezinin New York'tan Los Angeles'a taşınmasını mümkün kıldı ve akış dönemi rekabet eden bir paradigma kurana kadar yirmi yılın daha iyi bir kısmı için tartışmasız süren iş modelini yarattı.

Lucy'yi seviyorum Bu ülkede eğlencenin önemli bir parçasıydı, “dedi Landmark durum komedisinin yaratıcısı Norman Lear Ailede hepsi ve diğer birçok gösteri. “Lucy ve Desi – Sanırım Hollywood'un kapısını Amerika'ya ve durum komedisine açtıkları söylenebilir. Sadece bir Lucy ve bir desi vardı ve aralarında ne aldığını biliyorlardı. Harika bir şovmen personelinde harika bir işadamı.”

Todd S. Purdum tarafından “Desi Arnaz” dan alındı. Telif Hakkı © 2025 Todd S. Purdum. Simon & Schuster, Inc.'in izniyle yeniden basılmıştır. Tüm hakları saklıdır.

Kitabı buradan alın:

“Desi Arnaz: Televizyon icat eden adam”

Yerel olarak satın alın Bookshop.org

Daha fazla bilgi için:

Desi Arnaz: Şarkıcı, kocası, baba ve TV'yi “icat eden” adam

10:27