Kitap alıntı: Graydon Carter tarafından “Gidiş Ne Zaman İyi Oldu”

amazing

New member
Penguen baskısı

Bu makaleden satın aldığınız her şeyden bir bağlı kuruluş komisyonu alabiliriz.

Yeni anısına, “Gidiş iyi olduğunda: bir editörün dergilerin son altın çağındaki maceraları” (Salı günü Penguin Press tarafından yayınlanacak), eski Vanity Fair editörü Graydon Carter, dergi yayıncılığının görkemli günlerini ve iki buçuk yıl boyunca trend belirleme unvanını yönetmesini anlatıyor.

Carter'ın saygın Condé Nast mülkündeki kariyerinden yazdığı renkli vurgular arasında Vanity Fair'in 2015 Caitlyn Jenner'ın geçişini korumak için gereken alt fuge var.

Aşağıda bir alıntı okuyun ve Jane Pauley'in Graydon Carter ile röportajını kaçırmayın “CBS Pazar sabahı” 23 Mart!

Graydon Carter'ın “Gidildiğinde”

Dinlemeyi mi tercih ediyorsunuz? Audible'ın şu anda 30 günlük ücretsiz denemeleri var.

Her zaman gazete bayilerinden uçacak kapaklar arıyorduk ve önümüzdeki yıllarda internette viral olacaktık. Bazen görev bizi beklenmedik yollarda indirdi. Derin boğazın maskesi, zamanımın en büyük gazetecilik kepçesi olsaydı Makyaj fuarıgenel kültürle ilgili en büyük kepçe, Caitlyn Jenner ile ilgili özel kapağımızdı. Jenner'i Bruce Jenner olarak buğday kutularında görünen Olimpik bir decathlete olarak hatırladım – bir sporcunun arzu edebileceği en yüksek övgüler arasında. Jenner uzun boylu ve hala iyi görünüyordu-daha da renk uzmanları ve cerrahlardan biraz yardım alarak. Erken ve geçiş sırasında küçük ve arzuar bir film kariyeri vardı ve Jenner, muhtelif Kardashians tarafından gerçeklik televizyon şovlarında sipariş edilen bir üvey babasıydı. Jenner biraz trajik bir figür haline gelmişti. Ancak Word, bazı dramatik haberler olacağını araştırmaya başladı.

Bir gün Jane Sarkin'i ofisime çağırdım ve “Bruce Jenner ne olacak?” Dedim. Jenner'ın yeniden atama ameliyatından geçtiği konusunda yüzen hikayeler vardı. Dedim ki, “Bir noktada Jenner bir duyuru yapacak. Neden içeri girmeyecek Makyaj fuarı? Neden alıp alamayacağımızı görmüyorsunuz? “İlk yaklaşımımız düz bir şekilde geri çevrildi. Sonra Jenner, Jane'in arkadaş olduğu bir halkla ilişkilere geçti. Bir sürü to-ing ve fro-ing'den sonra Jane'in bazı haberleri vardı. Jenner bunu bizimle yapmak için bir oyun olduğunu söyledi.

Kapağı ve iç resimleri ve hikayeyi elde etmek için derin şefkat moduna girdik. Derin boğazla yaptığımız gibi, ofiste özel bir oda kurduk ve pencereleri Kraft kağıdı ile kapladık. Bu konuda şüpheli bir şey yok! Oda için bir anahtarımız vardı ve bir bilgisayarın derginin geri kalanını ele alan bir sunucudaki trafiği işlemek için bir bilgisayar vardı. Ofiste sadece sekiz kişi projeyi biliyordu. Pulitzer ödüllü bir gazeteci ve yazarı olan resimleri ve Buzz Bissinger'i yapmak için Annie Leibovitz'e atadım. Cuma Gecesi Işıklarıhikayeyi yapmak için. Buzz'ın ideal olacağını düşündüm. Spor konuşabilirdi ve biraz çapraz giyinme ile uğraştığı göz önüne alındığında, kadınların finişinin dilinde de sohbet edebilirdi. Bruce, Bruce geçiş sürecine başladığında bir dizi gezi yaptı. Plan, Bruce'un ameliyat olacağı ve daha sonra Malibu'daki evinde tecrit halinde iyileşmesi idi. Anlaşmamız, bu dönemde kimsenin onu ziyaret etmesine izin verilmediğiydi. Sadece vızıltı. Raporlama ilerledikçe, altı metrelik, iki inçlik eski bir sporcu için kadın kıyafetleri bulmak ve daha sonra dünyanın en ünlü fotoğrafçısını paparazzi ile çevrili bir eve kaçırmak da dahil olmak üzere mücadele edecek sorunlarımız vardı. Jenner hakkında kelime dışarı çıkmıştı ve tepeden dönen haber helikopterleri bile vardı. Güvenlik görevlilerini çevrenin etrafına koyduk. Ve sonra tüm personeli çekim için koyu pencerelere sahip iki büyük kamyona koyduk. Jane ve Buzz, Buzz'ın editörü Dana Brown gibi bunlardan birindeydi. Daha sonra Jane, Annie'nin ekibiyle birlikte yürürken anlattı. “Ev, Malibu'nun güzel bir manzarasına baktı. Çok mütevazı bir ev. Ama güzel bir havuz. Basamaklara doğru yürüyorsunuz ve ben geldiğimde, bu kişi bana marabou tüyleri olan bir ipek bornoz ve kedi topuklu ayakkabılarda geliyor.

Hikayeyi ve çekimi yaptıktan sonra, kapağı seçip ne söyleyeceğimi anlamanın zamanı gelmişti. Herhangi bir sayıda seçenekle oynadık. Sonunda, “Bana Caitlyn deyin” çizgisini yazdım. Sorun gazete bayilerine çarptığında, adının her yerde olacağını ve bundan daha fazlasını söylemek zorunda kalmayacağımızı anladım. Hala nispeten ilkel dijital zamanlardaydık, ancak çevrimiçi olarak yayınladığımız ilk kapak yapmaya karar verdik. Baskı ve bağlama ve dağıtım kamyonları için beklemek yok – tüm sabit sızıntı kaynakları. Çekim sırasında çekilen kısa bir açıklama ve kısa bir video hazırladık. Tayin edilen gün öğleden sonra hikayemizi dünyaya çıkardık. Bir düzine kadar biz büyük bir TV monitöründe trafiği izleyerek uzun bir ödünç alınan konferans masasında oturduk. Yavaşça başladı ve sonra dakikalar tıklandıkça, grafik kolu tamamen dikey olana kadar tırmanmaya başladı. İnterneti “kırıp kıramayacağınız” hakkında hiçbir fikrim yok, ancak mümkünse, kesinlikle yaklaştık.

25 Mart 2025'te Penguin Publishing Group'un bir baskısı olan Penguin Press tarafından yayınlanan Graydon Carter'ın Penguin Random House, LLC. Telif Hakkı © 2025 Graydon Carter.

Vanity Fair'in Twitter sayfası, 1 Haziran 2015 tarihli, tweet'in Caitlyn Jenner'ı derginin Temmuz kapağı olduğunu duyurdu. Transseksüel Olimpiyat Şampiyonu (eski adıyla Bruce olarak bilinir) yeni ismini açıkladı ve Annie Leibovitz kapak çekimine baktı.

Getty Images aracılığıyla Mladen Antonov/AFP

Kitabı buradan alın:

Graydon Carter'ın “Gidildiğinde”

Yerel olarak satın alın Bookshop.org

Daha fazla bilgi için:

Graydon Carter hayatta “Gidiş iyi olduğunda”

07:46

Daha