“Simpsonlar” yazarı Kamala Harris'in tahminleri hakkında yorum yaptı: “Gurur duyuyorum”

amazing

New member
“Simpsonlar” bunu tekrar yapmış olabilir – 2000 yılında yayınlanan bir bölüm, yakında gerçek hayatta yaşanabilecek olayların daha fazla ayrıntısını tahmin etmiş gibi görünüyordu. “Bart to the Future” adlı flaş-forward bölümünde, Lisa Simpson başkan olur ve Kamala Harris'in -şimdiki adıyla cumhurbaşkanlığına aday olmak – Başkan yardımcısı olarak göreve başladığında giydiği forma.

Dizinin senaristi Al Jean, Bay Biden'ın 2024 başkanlık yarışından çekildiğini açıklamasının hemen ardından Pazar günü sosyal medyada paralellikleri övdü.

Jean, Lisa ve Harris'in çarpıcı derecede benzer kıyafetler giydiği yan yana görüntüleri paylaşarak, “@TheSimpsons 'tahmini'nin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum” diye yazdı.


Bölümün belki de en ürkütücü kısmı Lisa'nın Donald Trump'ın yerine başkan seçilmesidir – bölüm ayrıca ünlü bir şekilde Trump başkanlığını öngördü — gerçek hayatta ise Harris, eğer eski başkana karşı mücadele edecekse, Demokrat Parti adaylığını kazandı.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris, göreve başladığı ilk gün Başkan Lisa Simpson'ınkine ürkütücü derecede benzeyen bir kıyafet giydi.


Getty/”Simpsonlar”



Bölüm 2030 yılında geçiyor ve Lisa kendini “Başkan Trump'tan büyük bir bütçe sıkıntısı devralan” “Amerika'nın ilk heteroseksüel kadın başkanı” olarak tanımlıyor. Bölümü yazan Dan Greaney, 2016'daki bir röportajında, olay örgüsünü “Amerika'ya uyarı.”

Hafta sonu birkaç sosyal medya kullanıcısı da son paralelliğe işaret etti ve bir kişi, “Kehanet niteliği taşıyan Simpsonlar, zamanımızın en kalıcı gizemlerinden biri haline geldi.” diye yazdı.

Diğerleri ise bunu “sinir bozucu” ve “tuhaf” olarak nitelendirdi.

Donald Trump, “Simpsonlar” dizisinde de ABD başkanı olarak tasvir ediliyordu.


Tilki



Geçmişte, hayranlar dizinin gerçek hayattaki olaylara dair fazlasıyla doğru tahminleri yüzünden çılgına dönmüşlerdi. “Simpsonlar Filmi”nde, Tom Hanks kendisinin animasyon versiyonunu canlandırıyor ve “ABD hükümeti güvenilirliğini yitirdi, bu yüzden benimkilerden bazılarını ödünç alıyor” diye şaka yapıyor. Hayranlar, Hanks'in “Celebrating America” adlı bir açılış özel programına ev sahipliği yapması için seçildiğinde, “The Simpsons”taki sözcü benzeri karakterine benzer bir rol oynadığında benzerlikler fark ettiler.

2012 yılında gösteri önceden haber verilen unsurlar Lady Gaga'nın 2017 Super Bowl devre arası şovuışıltılı kıyafetine kadar. Ayrıca sondan bir önceki “Game of Thrones” bölümü 2017'de, “GOT” bölümünün yayınlanmasından iki yıl önce, dizinin parodisini yapmıştı.

“Simpsonlar” ayrıca görüntülü görüşme yapabilen telefonlar ve insanların takıntılı hale geldiği sanal gerçeklik gözlükleri gibi teknolojik gelişmeleri de öngörmüştür. Hatta bir pandemi ve bir ters giden bir dalış gezisi.



CBS Haberlerinden daha fazlası




Caitlin O'Kane


Caitlin O'Kane, Haberler sosyal medya ekibinde içerik ve prodüksiyon kıdemli yöneticisi olarak çalışan New York City'li bir gazetecidir. Çeşitli konularda yazıyor ve Haberler'in iyi haberlere odaklanan yayın programı “The Uplift”i üretiyor.