Snoop Dogg, açılış törenine giden son yolculuğun bir parçası olarak Olimpiyat ateşini taşıyacak

amazing

New member
Paris – Olimpiyat ateşi, cuma günü Paris Olimpiyatları açılış törenine doğru uzun yolculuğunun son ayağını gerçekleştirecek. Sen nehri Işık Şehri'nin kalbinde. Meşaleyi taşımak için yıldızlardan oluşan bir meşale taşıyıcı kadrosu seçildi – rapçi Snoop Dogg da dahil.

52 yaşındaki Amerikan pop kültürü ikonu, Olimpiyat Paris'in kuzeyinde, Stade de France Olimpiyat Stadyumu ve Olimpiyat Köyü'ne ev sahipliği yapan Saint-Denis semtinde alevler yükseldi.

Müziğiyle tanınıyor olsa da Snoop spor dünyasına yabancı değil. Yaklaşık 20 yıl önce, şehir merkezindeki çocuklara oyunu oynama fırsatı vermek için Snoop Gençlik Futbol Ligi'ni kurdu.


Ayrıca Olimpiyat haberlerinde de yer alacak. NBC, Aralık ayında yaptığı açıklamada Snoop Dogg'un NBCUniversal'ın haberlerinde “düzenli raporlar” sağlayacağını ve “Paris'te olup bitenler hakkında kendine özgü görüşlerini” sunacağını söyledi.

Snoop, 2028 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak olan Los Angeles'ta Calvin Cordozar Broadus Jr. adıyla doğdu.

Bu yılki meşale yarışı da bir rap yıldızıyla başladı. Marsilya'nın en ünlü evlatlarından biri olan şarkıcı Jul, alev ilk kez Fransa'ya ulaştığında 8 Mayıs'ta Olimpiyat kazanını yakmak üzere seçildi.

O tarihten bu yana meşale koşusu, 26 Temmuz'daki açılış töreni için Paris'e doğru yola çıkarken yaklaşık 500 şehir ve kasabayı ve çeşitli ünlü yerleri ziyaret etti.

Final gününde meşaleyi taşıyacak isimler arasında rap yıldızı MC Solaar ve oyuncu Laetitia Casta gibi birçok Fransız ünlü isim de yer aldı.

Cuma günü meşale koşusunun son etabı Saint-Denis sokaklarında başlayacak. Fransa krallarının çoğunun gömüldüğü kasabanın bazilikasının yakınından geçecek.

The alev Olimpiyat Köyü'nde sporcuların ve personelin hayranlık duyması için bir mola verilecek. Bazı sporcuların açılış günü şenliklerine katılmaları için tek şans bu olacak. Ertesi gün gerçek spor etkinliklerine katılanların çoğu Cuma gününü antrenman yaparak veya dinlenerek ve ardından erken yatarak geçireceklerini söyledi.

Bazı erkek futbol ve ragbi takımları, oyunları Cuma günü resmi açılıştan önce başlayacağı için şimdiden rekabete girmiş olacak. İki spor da erken başlıyor çünkü katılan ülke sayısı daha fazla tur anlamına geliyor ve gerekli dinlenme süreleri de hesaba katıldığında, tamamlanmaları daha uzun sürüyor.

Meşale yarışı, Saint-Denis'i Paris'e bağlayan kanal boyunca devam edecek. Stade de France ve Saint-Denis'teki yeni Olimpik Su Sporları Merkezi'nin yanından geçecek – Oyunlar için sıfırdan inşa edilen tek Olimpik mekan. Dalış, su topu ve senkronize yüzme etkinlikleri için kullanılacak.

Mimarlar Cécilia Gross ve Laure Mériaud, Haberler'e, havuzun tabanını tasarlarken ve şeritleri çizerken, orada gerçekleşen çok farklı aktivitelere uyum sağlayacak şekilde yaratıcı olmak zorunda olduklarını, aynı zamanda yukarıdan bakıldığında sıradan bir yüzme havuzu gibi görünmesini sağladıklarını söyledi.

Paris Oyunları'nın sürdürülebilirlik vaadine sadık kalınarak, su sporları merkezi olimpiyatlardan sonra yeniden düzenlenerek, genç nüfusun yoğun olduğu dezavantajlı semtte yerel havuz olarak kullanılacak.

Alev, Paris'in merkezine doğru ilerleyecek ve Seine Nehri üzerindeki bir filoya katılarak nehirdeki açılış törenine katılacak. Organizatörler, XXXIII Olimpiyat Oyunları'nın resmi açılışını işaret etmek için Olimpiyat kazanını yakacak olan son meşale taşıyıcısının adını henüz açıklamadı.

Süperstar Celine Dion Törende, isminin Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından öne sürüldüğü bildirilen Fransız-Malili şarkıcı Aya Nakamura ile birlikte şarkı söylemesi bekleniyor. Sosyal medya, Lady Gaga'nın Salı günü Paris'te görüldüğüne dair söylentilerle çalkalandı ve bu da açılış gecesi programında yer alabileceği yönünde spekülasyonlara yol açtı.


2024 Paris Yaz Olimpiyatları


Daha

Daha




Elaine Cobbe


Elaine Cobbe, Paris'te yaşayan bir Haberler muhabiridir. 20 yılı aşkın uluslararası etkinlikleri kapsayan deneyimli bir gazeteci olan Cobbe, Haberler'in televizyon, radyo ve dijital platformları için haber yapmaktadır.